10 вересня о 20:00 (за Київським часом) Apple провела традиційну презентацію, де показала нові гаджети й нагадала про анонсовані сервіси. Тож розберімося з усім детальніше.

iPad

В Apple кажуть – найпопулярнішим планшетом компанії був iPad 9,7″, майже 60% користувачів купували саме його. І це не дивно, адже він був ідеальним для повсякденного використання.

Це знають і в Купертіно, а тому оновили саме цю модель, але зовсім трохи. Додали діагоналі до 10,2″,  покращили екран та автономність. Але все ж iPad лишається ґаджетом для споживання медіа за вечерею та читання книжок перед сном. Для всього іншого – Pro.

Ціна – 329$. 

Apple Watch 5

В нових годинниках додали Always on display – технологію, завдяки якій екран вашого девайса не вимикається, аби ви завжди могли побачити потрібну інформацію. Тепер не треба підіймати зап’ястя або торкатися пальцем екрана годинника.

Для економії заряду батареї екран годинника самостійно буде знижувати швидкість оновлення до 1 Гц.

Планують випустити спеціальні титанові, керамічні або алюмінієві корпуси. Алюмінієвий корпус, як і в усіх продуктах компанії, можна буде повністю переробити для повторного використання.

А ще з’явився компас та розширені функції для здоров’я: відстежування слуху, роботи серця та жіночого циклу.

Ціна – 399$.
Також знизили ціну на найпопулярніший Apple Watch s3 – тепер 199$. 

iPhone 11

Одним із найцікавіших оновлень став iPhone 11 – наступний за iPhone Xr.

Йому додали:

  • новий процесор A13 Bionic;
  • нові кольори, тепер бюджетний флагман доступний в червоному, чорному, м’ятному, світло фіолетовому, жовтому та білому кольорах;
  • на годину більше роботи без підзарядки (як порівняти з Xr);
  • задня панель виконана з матового скла;
  • звісно ж, камера, що дозволяє робити ширококутні знімки;
  • також додали нічний режим (можна фотографувати майже в повній темряві) та можливість записувати 4к відео у 60fps;
  • можливість записувати вповільнені селфі-відео – slofies.

Ціна – 699$. 

iPhone 11 Pro & Pro Max

Найдорожчі презентовані девайси – це, як не дивно, топові iPhone 11 Pro та iPhone 11 Pro Max (Тіме Кук, найми людину, яка вигадуватиме нормальні назви). Та це оновлення, відверто кажучи, не тягне на інновацію чи хоча б на круте оновлення. Просто очікуване покращення більшості функцій.

Серед основного:

  • новий процесор A13 Bionic;
  • також матове скло;
  • три основні камери;
  • більший кут роботи FaceID;
  • збільшена на 4 години автономність;
  • оновлені алгоритми автоматичної обробки фото;
  • усі «фішки» iPhone 11 також доступні, як-от нічний режим, 4к відео тощо;
  • та пристрій для швидкої зарядки у комплекті. It’s a revolution, Johny!

Ціна – 999$ за Pro та 1099$ за Pro Max. 

Сервіси

Приділили трохи уваги власному стрімінговому сервісу Apple TV+, що розпочне роботу 1 листопада. Усі власники продукції Apple отримають рік безкоштовного користування, подальша передплата коштуватиме всього 5 $/міс. Чи працюватиме сервіс в Україні – поки невідомо, але ходять чутки, що  таки має працювати.

Нагадали також про Apple Arcade – перший ігровий сервіс за підпискою серед мобільного геймінгу. Найімовірніше, як і в усьому світі, в Україні стане доступним вже 19 вересня (разом із релізом IOS13) і коштуватиме також 5 $/міс.

Що ж, це не була найдрайвовіша презентація з усіх, але вона точно показала, в якому напрямі рухається компанія. Великі надії покладаємо на вересневу презентацію 2020 року,  на ній мають представити кардинально нові iPhone та інші революційні продукти.

І, як ви ще й досі тут, подивіться зворушливе відео про те, як продукти компанії допомагають іншим та навіть рятують життя.

Пишу про космос, мистецтво і технології так, щоб це було варто читати. Ведучий та сценарист Tokar.Review.

Коменти

Сергій

«наступна ВЕРЕСНЕВА презентація»?