Сезон презентацій на марші, на черзі – новинки від Xiaomi. Компанія підготувала  нові телевізори Mi TV Pro з підтримкою 8k-відео, бездротову зарядку з потужністю 30W і системою охолодження, Mi 9 Pro 5G та MIUI 11. Але окремої уваги варте інше – смартфон Mi Mix Alpha.

Mi Mix Alpha

Голова Xiaomi Лей Цзюнь з новим Mi Mix Alpha

Кинь виклик неможливому і зроби майбутнє можливим.

– сказали в компанії Xiomi й показали інноваційний гаджет.

В буквальному сенсі компанія виходить за рамки. Суцільний екран зі зміцненим металевим каркасом, керамікою та склом. 

Не два чи три поєднані між собою екрани, а один дисплей на 180,6% поверхні телефона у співвідношенні до інших фрагментів корпусу. Збирають пристрій, хм… по-новому:  окремо внутрішні компоненти, потім зверху накладається матриця розміром 1/33″ (більша за iPhone 11 Pro Max), за нею сенсорна панель та захисна плівка.

Наскільки міцний корпус?

Xiaomi запевняє, що використовує тільки преміальні матеріали. Рамка виконана з титану, який застосовують в авіації. Частина панелі зроблена з кераміки, а фотосенсори захищені сапфіровим склом. Для захисту екрана використовують спеціальну плівку. Наскільки вона міцна на практиці — покаже час.

А де ж кнопки?

Кнопка розблокування розташована на верхній грані, а от фізичних кнопок по боках немає. Замість них – віртуальні. Тобто регулювання звуку залишається на звичному місці (збоку), але гучніше чи тихіше можна зробити рухом пальця вверх чи вниз по правій грані. З лівого боку є сенсорна кнопка, від натискання на неї з’являється окреме меню.

Mi Mix Alpha

Задня частина екрану вимикається, доки ви користуєтеся фронтальною стороною і навпаки. Все це завдяки тій самій кнопці, яка відчуває силу натискання. Далі цю інформацію обробляє штучний інтелект, який передбачає що ж ви збиралися зробити. На задній панелі ви побачите прогноз погоди, нагадування, навігатор та інші допоміжні віджети.

Щось я не бачу фронталки, як же я робитиму селфі?

Фронтальної камери немає, бо вона тепер не потрібна. Вам досить просто перевернути смартфон і можна позувати для селфі.  У такий спосіб ви можете зробити високоякісне селфі розміром 12032 x 9024.

Так-так! Камера на 108 мегапікселів. Ми самі шоковані, якщо чесно. 

Створена вона була у партнерстві із Samsung. Крім того, Mi Mix Alpha оснащений 20-мегапіксельним об’єктивом, 12-мегапіксельним телеоб’єктивом та чотиривісною оптичною стабілізацією.

Mi Mix Alpha

Динамік ви також не побачите… принаймні на поверхні. Бо він розташований під екраном.

Що ще?

Процесор Qualcomm Snapdragon 855+, підтримка 5G, швидка зарядка (40W), акумулятор на 4050 mAh, 12 ГБ оперативної та 512 ГБ вбудованої пам’яті (UFS3.0). Важить девайс 241 грам.

Візуальний ефект супроводжує заряджання гаджета, та й повідомлення ви точно не проґавите. Також на боковій панелі можна побачити рядок стану.

Китайський гігант працював над створенням цієї моделі понад два роки й залучив більш ніж тисячу фахівців.

Усі нововведення, звісно, цікаві, але реально приголомшливою вийшла ціна.

Купити цей витвір можна буде у грудні, за 2800$ або ~70 тис. грн 

Вийшов доволі футуристичний смартфон, але наскільки він практичний?

Коменти