На вулиці вже дощить, а це викликає бажання заварити чай, і, вкрившись м’якою ковдрою, читати добру книжку. Впізнали себе? Тоді пропонуємо декілька варіантів від українських видавництв.

«Становлення» Мішель Обама

почитати

Видавництво: Book Chef

Мішель Обама стала однією з найзнаковіших жінок нашої епохи. Перша леді-афроамериканка, яка захищає права жінок і дівчат у всьому світі. При ній Білий дім був найгостиннішим за всю його історію. Чудова жінка та мати, яка допомогла своїй сім’ї пройти через труднощі президентства.  У мемуарах Мішель Обама розповідає про події, які її сформували – від дитинства в Південному Чикаго до життя в Білому Домі, коли вона поєднувала роботу і материнство. Відверто та дотепно вона описує свої тріумфи і розчарування, розповідає яскраву історію свого становлення. Ще ніколи ви не бачили першу леді настільки щирою.

Замовити

 

«Галерея котів» Сьюзан Герберт

Видавництво: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА

Чарівні й вигадливі акварелі Сьюзан Герберт відтворюють знамениті сцени з шедеврів живопису, театру, опери та кіно, але з котами. Перша зупинка — світ мистецтва, де пухнасті виглядають з полотен відомих художників. Згодом коти виходять на сцену і грають у найулюбленіших шекспірівських п’єсах та в найбагатших оперних постановках. Наприкінці ми зазирнемо в Голлівуд, де коти в головних ролях практично всюди: від великобюджетних епічних стрічок до культової класики.

Котячі фантазії Сьюзан Герберт полонили вже ціле покоління відданих прихильників. Ця добірка її найкращих робіт неминуче зачарує ще багато сердець.

Замовити

 

«Букова земля» — Марія Матіос

почитати

Видавництво: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА

Класичний роман української письменниці Марії Матіос «БУКОВА ЗЕМЛЯ» — це захоплива і зухвала сага завдовжки у 225 років, пропущена крізь історії п’яти родин різного суспільного рівня і статусу, а також історичних персонажів, так чи інакше пов’язаних з Буковиною. Землероби, скотарі, воїни, посли і міністри постають повноправними творцями не лише приватної, а й загальноєвропейської історії. Недаремно авторка означила жанр свого твору як роман-панорама. Географія його подій пролягає від крихітного буковинського хутора Сірук до Відня, Берліна, Бухареста, Москви і Берна. А обрамленням роману виступає особливий сюжет зі Станиці Луганської літа 2014 року.

І як завжди у книжках Марії Матіос, окремим персонажем є мова, з її неповторною лексичною розкішшю і гуцульським чаром.

Замовити

«Відьми за кордоном» — Террі Пратчетт

Видавництво: Видавництво Старого Лева

«Відьми за кордоном» — третій роман циклу «Відьми» серії «Дискосвіт» Террі Пратчетта.

Молода відьма Маґрат Часник отримує у спадок чарівну паличку й обов’язки феї-хрещеної — і тепер має докласти всіх зусиль, щоб… її підопічна не вийшла заміж за принца. Уперті й невгамовні Бабуня Дощевіск і Тітуня Оґґ, звісно ж, не можуть триматися осторонь і разом з нею вирушають до далекої Ґеної. Дорогою з несамовитою трійцею трапляються карколомні пригоди: польоти й перетворення, азартні ігри й переслідування, зустрічі з персонажами народних казок та літературних творів. Врешті відьми опиняються віч-на-віч із лихою феєю-хрещеною, яка експериментує з реальністю і прагне будь-що досягти своєї версії хепі-енду, навіть ціною знищення королівства.

Замовити

«Усе замахало. Але надія є» – Марк Менсон

почитати

Видавництво: Наш Формат

Ми живемо у цікавий час. В якомусь сенсі все значно краще, ніж було будь-коли в історії людства – люди вільніші, здоровіші і заможніші, аніж, скажімо, сто чи двісті років тому. Але не залишає відчуття, що все пропало. В глобальному сенсі планета нагрівається, на рівні країн – уряди не можуть виборсатися із проблем і всі весь час ображаються одне на одного в соцмережах.

У новій книжці Марк Менсон, який показав сотням тисяч читачів, як забивати на незначні речі, йде далі, аналізуючи наше ставлення до грошей, політики, розваг, Інтернету. З гумором, відчайдушністю та ерудицією Менсон спростовує стереотипні уявлення про щастя, свободу і навіть надію. Менсон розбурхує найнеочікуваніші почуття, закликаючи нарешті бути чеснішим із собою та світом.

Замовити

«Довго і щасливо. Відкиньте ілюзії про ідеальне життя» – Пол Долан

Видавництво: Наш Формат

Забудьте про ідеальне життя. Його не існує. Усталені соціальні норми диктують людям, що їм треба хотіти, робити, думати чи відчувати. Ми обов’язково маємо здобути хорошу освіту, одружитися, народити дітей, багато заробляти й дотримуватися здорового способу життя. Автор цієї книжки, викладач поведінкових наук Пол Долан наводить численні дослідження, які показують, що далеко не всі почуваються щасливими у шлюбі чи коли заробляють більше, аніж сусід. Експерт з питань щастя розмірковує, як навчитися приймати своє життя та звільнити його від стереотипів та чужих сподівань. 

На прикладі реальних життєвих історій автор допоможе розібратися в собі та зрозуміти, чи станете ви щасливішим, якщо відмовитеся від усталених моделей розвитку життя та оберете власний варіант.

Замовити

«Твій мозок в роботі. Як припинити відволікатися і працювати продуктивніше» – Девід Рок

почитати

Видавництво: Наш Формат

Іноді непомітні внутрішні рішення, що тривають мілісекунди, змінюють все. Саме так ти раптово відволікаєшся, перенавантажуєшся, перемикаєшся на інше завдання і врешті-решт забуваєш, над чим працював. Девід Рок, тренер з продуктивності, що допомагає організаціям на кшталт HP, MasterCard, Microsoft, NASA, запевняє: стати зосередженішим можна тоді, коли зрозумієш, як влаштований та функціонує мозок.

У цій книжці автор показує, що відбувається в мозку, коли ти працюєш, і як це використати для продуктивності, уникаючи професійного вигорання.

Замовити

«Витри шмарклі, подруго!» — Рейчел Голліс

Видавництво: Book Chef

Відверта, яскрава, до біса розумна і трохи божевільна, Рейчел Голліс розповідає читачкам те, що інші не наважуються відкрити навіть найближчій подрузі. Вона озвучує 20 міфів, які отруюють життя більшості жінок. А потім розвінчує кожен, долучаючи до своїх роздумів трагічні, смішні, безглузді та просто зворушливі історії зі свого життя. Ця книжка зриває полуду з очей і розуму та спонукає по-новому поглянути на своє сьогодення і майбутнє. Розібратися зі страхами, душевними травмами, мріями, сподіваннями і почати рухатися до щастя. Справжнього щастя, без обману.

Замовити

Якщо вам цього мало, то от наша вереснева підбірка.

Коменти