У Кройдоні (Південний Лондон) з’явилася нова інсталяція Banksy, всесвітньо відомого вуличного художника з Британії, чиє справжнє ім’я й досі таємниця. На вигляд це вітрина магазину, де можна побачити роботи художника. Назвав Banksy свій магазин «Gross Domestic Product» («Валовий внутрішній продукт»). Купити в «магазині» нічого не можна, для цього митець відкрив онлайн-крамницю GrossDomesticProduct.com.

Banksy анонсував у своєму інстаграмі відкриття магазину:

View this post on Instagram

. This showroom is for display purposes only. I’m opening a shop today (although the doors don't actually open). It’s in Croydon. Probably best viewed at night.

A post shared by Banksy (@banksy) on

Я сьогодні відкриваю магазин (хоча двері в нього не відкриваються). У Кройдоні. Напевно, найкраще роздивлятися його вночі

Banksy

Експонати

Тут можна побачити «Набір для раннього навчання», який вчить дітей рахувати. Дитина має запхати у вантажівку якомога більше фігурок мігрантів, доки та зупинилася на 5 хвилин.

Banksy

Кошти, отримані від продажу цієї гри-інсталяції, надійдуть на підтримку міграційних рятувальних місій Середземномор’я

Чи ось бронежилет, який художник розфарбував для суперзірки Stromzy. Бо він був першим чорношкірим британським артистом, який виступив на сцені популярного фестивалю Glastonbury.

Banksy

Репер Stormzy

Доволі моторошні відчуття викликає дитяче ліжко з купою камер спостереження над ним.

Дитяче ліжко з камерами, інсталяція Bansky

Дитяче ліжко з камерами, інсталяція Bansky

«Ви дісталися свого місця призначення» (Banksy)

«Ви дісталися свого місця призначення» (Banksy)

Магазин з’явився не через бажання розбагатіти, а через судовий процес.

Річ у тім, що приблизно рік тому якась (назва не повідомляється) компанія з виробництва листівок вирішила присвоїти собі ім’я Banksy. Задля захисту псевдоніма адвокат художника порадив йому самому розпочати продаж своїх картин.

На листівці також зазначено, що ціни, хоч і стартують від 10 фунтів, але кількість товарів обмежена. Ми впевнені, що охочих купити творіння Banksy — багато.

Виставка триватиме лише кілька тижнів.

Коменти