Наприкінці серпня Xiaomi презентувала Xiaomi Redmi Note 8 Pro, що мав надскладне завдання — перевершити успіх Redmi Note 7. За співвідношенням ціна-якість цей смартфон на голову вище за попередників. Він має низку виправлених помилок і недоліків. Але про все докладно.

👍 Три причини купити Xiaomi Redmi Note 8 Pro

1. Камери

Камери на Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Камери в Note 8 Pro

Redmi оснастила нову модель камерами найвищої якості для середнього класу, завдяки чому фото й відео тут будуть на тому ж рівні, що і в набагато дорожчих аналогах.

Смартфон має чотири камери, що позиціюється як одна з найякісніших систем у телефонах цього цінового діапазону. Основна камера на 64 Мп та f/1.9 доповнена ультраширокою камерою на 8 мегапікселів, датчиком глибини та макро-камерами, що дозволяє робити неймовірно крутий зум.

2. Дизайн

Дизайн Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Дизайн Note 8 Pro

Redmi Note 7 відрізнявся крутим зовнішнім виглядом, тож ми очікували чогось не менш стильного й сучасного. Так і вийшло: новий смартфон має заокруглені краї й лаконічний дизайн без зайвих елементів. Корпус виконано зі скла та алюмінію, що приємно відчувається в руках, принаймні, доки ви одягнете на нього чохол 🙂. Екран захищено склом Gorilla Glass 5.

Змінилось і розташування камер: тут вони стоять вертикально посередині задньої панелі. З мінусів – зчитувач відбитків пальця прямо під останньою з камер і має такий самий розмір. Тож неважко здогадатись, скільки разів ви випадково натиснете пальцем на камеру.

3. Екран

Екран Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Екран Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Xiaomi робить ставку на технологію IPS для смартфонів середнього класу. Екран моделі немалий — його діагональ 6,55 дюйма, екран має хорошу яскравість навіть при денному світлі, високий контраст та насиченість кольорів.

👎 Дві причини не купувати Xiaomi Redmi Note 8 Pro

1. Процесор

Процесор Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Процесор на Note 8 Pro

Xiaomi оснастила Redmi Note 8 Pro процесором MediaTek, і це погані новини. Китайський MediaTek поки що суттєво програє конкурентам за ефективністю та продуктивністю. Можливо, виробника спокусила приваблива ціна? Про це на презентації не сказали ані слова.

При цьому Redmi Note 8 Pro працює відмінно. Зрештою, він має чипсет Helio G90T із 6 ГБ оперативної та 64/128 ГБ вбудованої пам’яті.

Хоча Redmi Note 8 Pro і має хорошу потужність та продуктивність проти інших моделей за цю ціну, Xiaomi вартувало б звернути увагу на Snapdragon 600 або 700 від Qualcomm.

2. Батарея

Акумулятор Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Акумулятор

Автономність смартфону — ось його слабке місце. Батарея на 4500 мАг просто не потягне ці наші довгі ігрові посиденьки.

Ми очікували більшого від акумулятора у смартфоні, де все інше на такому високому рівні. На щастя, він має функцію швидкої зарядки.

Коротко про смартфон

  • система: Android 9.0
  • підтримка двох SIM-карт: ✅
  • екран: 6.53″
  • роздільна здатність екрана: 2340×1080
  • чотири камери: 64 МП / 8 МП / 2 МП / 2 МП, автофокус
  • пам’ять: 64/128 Гб
  • слот для карти пам’яті: ✅
  • 3G, 4G LTE, Wi-Fi, Bluetooth, NFC, GPS, ГЛОНАСС
  • оперативна пам’ять: 6/8 Гб
  • акумулятор: 4500 мА/год
  • вага 200 г
  • розміри (ш x в x т) 76.40 x 161.35 x 8.79 м

В підсумку

Note 8 Pro — це ще одна лінійка однієї з найзбалансованіших серій смартфонів від Xiaomi. Цьогорічний лідер виграє завдяки крутим фотокамерам, екрану та дизайну.

Дьогтю до солодкого додає відверто слабкуватий для такої потужності акумулятор та сумнівний вибір процесора.

Коменти

Олег

На головному фото, де зображено смартфон з червоними шпалерами – не Xiaomi redmi note 8 pro, у цього смартфону має бути виріз капля у екрані, а на фото її немає.

Назар Токар

Ви праві. Замінили, дякуємо. 👍

Андрій

мені особисто процесор MTK не видається за недолік, geekbench показує потужність на рівні 675 дракону, для мене недолік це вага(для мене ідеал 170-190гр) але ж враховуючи розміри це зрозуміло, камери note 8pro за версією оглядua виглядають привабливо враховуючи ціну девайса