Ми вже писали, яка біда з українськими чартами серед музикальних сервісів. Але поквапмося вас заспокоїти — з самою українською музикою все в нормі. Вона не бідує, а навпаки — квітне пишно і яскраво.

KAZKA змусила плакати увесь світ, головна реперка країни alyona alyona готується до великого сольного концерту, Jerry Heil робить хіти з повсякденних фраз, INGRET привносить посмішки у сірі будні, а THE HARDKISS приємно вражають не тільки своєю музикою, але і якісними кліпами. І навіть тендітна Христина Соловій торкнеться вашого серця текстами своїх пісень. А це тільки верхівка айсберга української музики! Ну що, поплаваємо в океані наших новинок?

1. Океан Ельзи – Перевал

Розпочнемо ми наше плавання з Океану. Океану Ельзи. Легендарний гурт записав саундтрек до історичного екшену «Захар Беркут», прем’єра якого вже відбулася. Ми впевнені, що стрічка вийшла захоплива, тож біжіть купувати квитки! Підтримайте не тільки українських виконавців, але й український кінематограф.

Слухати:

2. Сергій Бабкін — Єви і Адами

Такий теплий і барвистий кліп про стосунки, сімейне життя та емоції. У ролі Єви і Адама виступають Сергій Бабкін і його дружина. Троє художників протягом чотирьох днів готували й розмальовували усі декорації для відео. Їхня площа становила понад 40 м². Виконавець порівнює людей із фарбами, які, змішуючись, утворюють нові красиві відтінки.

Слухати:

3. KRUTЬ — Albino

Міні-альбом Albino від учасниці «Голосу країни» та «X-Фактору» ну дууууже розслабляє. Бандуристка Марина Круть вельми вдало поєднує електронний стиль та народний музичний інструмент. До речі, співачка вирушає у тур містами України у листопаді. Тож якщо хочете послухати наживо — купуйте квитки у своєму місті.

Слухати:

4. PIANOБОЙ ft ALINA PASH — Перша Леді

Ні, це не про Зеленську, а про всіх жінок, кожна з яких неповторна та унікальна. За словами Ріаnобой, жінки дуже сильно вплинули на його життя, часто були музами. Тож записана у дуеті з Аліною Паш пісня присвячена саме їм. У кліпі знялося дуже багато відомих жінок: акторка Олена Кравець, співачка Дана Нешнл, телеведуча Василіса Фролова, громадська активістка Ліна Дешвар, засновниця «Кураж-Базару» Олена Гудкова зі своєю донькою, дизайнерка Лілія Літковська, засновниця фонду «Таблеточки» Ольга Кудіненко, співзасновниця мережі G.Bar Сабіна Мусіна, ексчемпіонка світу з боксу Аліна Шатернікова, а також дружина Дмитра Шурова – Ольга та інші.

Я не зустрічав ще жодної нецікавої жінки. Я бачу, що у кожної з вас є своя суперсила, неповторна врода та цілий світ можливостей. Цінуй свою індивідуальність, розвивай свої таланти, досягай своїх цілей – й завжди знайдеться той, хто хоче бути поруч з такою, як ти

Pianoбой

Слухати:

5. TVORCHI — #не_танцюю

Ну ви знаєте, пісня про того самого друга, котрий не любить танцювати і узагалі б краще вдома посидів. Він знайде сотню причин, аби не йти на вечірку. Навіть неонове світло і купа запальних дівчат навколо не переконають його. І соліст дуету TVORCHI – нігерієць Джеффрі — майстерно зображає цього друга. Автори пісні закликають не бути такою «сірою» хмаркою і тусити щосили, поки ці самі сили є.

До речі, дует народився доволі незвично. Андрій, який тепер саундпродюсер TVORCHI, просто підійшов на вулиці до Джеффрі, аби попрактикувати з ним англійську. Отак вони познайомилися, а потім завертілося, закрутилося і бум! Ми маємо чудові пісні і стильні кліпи. Хоча гурт з’явився 2018 року, він вже має два повноцінних альбоми та понад 1,5 млн переглядів на YouTube.

Слухати:

В нашій країні купа яскравих талантів. І ще більше тих, які поки що не розкрилися. Така різна, але неповторна українська музика, від якої часто віддих переймає. Під звуки якої хочеться танцювати, радіти або навіть плакати та сумувати. Вона викликає широкий спектр почуттів. Нам є чим пишатися.

Коменти

slsh

Пісня Ок від КРУТЬ і справді розслабила, а от #не_танцюю приємно вразила і зайшла під настрій. Ще від pianoboy ніби непогана пісня, але видно не той настрій. Дякую за підбірку)