Підбірка драйвової музики для душі. Слухайте та діліться своїми враженнями!

1. KALUSH —  Не маринуй

Eminem та Logic – обидва заздрять цьому флоу! І заливаються сльозами, бо не володіють сленгом міста Калуш Івано-Франківської області — саме звідси походить реп-тріо. Вам не обов’язково розуміти текст, щоб насолодитися настроєм та ритмом пісні. Хто ще може так стильно брейкдансити на тлі народного співу? Тільки Килиммен — один з учасників хіп-хоп групи. Співпрацюють KALUSH із новим лейблом головної реперки України alyona alyona. Це помітно з перших хвилин відео, виконаного у техніці колажування — його знімав Delta Arthur. Він же зробив більшість крутезних кліпів alyona alyona. У своєму Instagram хлопці подякували за підтримку і пообіцяли вже скоро випустити новий трек. З нетерпінням чекаємо пушку-ракєту!

Слухати:

Play Music

iTunes

Apple Music

Soundcloud

YouTube Music

Spotify

2. Фіолет — Все чесно (альбом)

Гурт Фіолет утворився рівно 10 років тому — взимку 2009 року. На честь десятиріччя гурт випустив альбом, над яким ґрунтовно попрацювали. Кожну з п’яти пісень записували з різними саундпродюсерами: Артуром Данієляном («Без Обмежень»), Костянтином Пугою (O.TORVALD), Остапом Панчишиним («Антитіла», Арсен Мірзоян) та Мар’яном Криськувим («Один в каное»). А також із Сергієм Любинським, який створював музику для The Hardkiss та Vivienne Mort – всі знають, наскільки високоякісне звучання в цих гуртів. Тож результат такої співпраці виявився вдалим.

«Все чесно» — збірка пісень про наше життя і нас самих у сильних і слабких сторонах

фронтмен гурту Сергій Мартинюк

Також виконавці вирушають в тур вже цього місяця.

Слухати:

Play Music

iTunes

Apple Music

YouTube Music

Spotify

3. ТНМК — Прокачай feat. Вчителі

Вчителі прокачують мізки наших дітей, а ми качаємо головою під цей трек! Один із найулюбленіших гуртів Україні записав пісню разом з лауреатами Global Teacher Prize Ukraine – національної премії для вчителів. Вперше ТНМК заспівали цю пісню у Національній Опері — саме там відбулася урочиста церемонія нагородження. Ми впевнені, що трек реально прокачав зал, навіть у такому незвичному для «качу» місці, як опера.

Цей трек створений, щоб сказати — в Україні круті та сучасні вчителі.

Слухати:

Play Music

iTunes

Apple Music

YouTube Music

Spotify

4. Тартак feat. Вахтанг Кікабідзе — Пташка

Пісня присвячена видатному грузинському композитору Гії Канчелі, популярність якому приніс мотив пісні «Чіто Гріто», що перекладається як «пташка невеличка». З цих слів і починається легка пісня, яка створювалася в декілька етапів. Олександр Положинський, лідер гурту Тартак, написав куплети до пісні українською мовою. Артур Данієлян створив музику і демоверсію пісні надіслали Гії Канчелі. Той дав послухати її Вахтангу Кікабідзе. Йому дуже сподобалося. Так і народилася грайлива дуетна композиція. Але, на жаль, сам Гія Канчелі не встиг побачити відеокліп, який зняли в Грузії. Коли тривав фінальний етап монтажу, Гія помер у віці 84 роки.

Слухати:

Play Music

iTunes

Apple Music

Soundcloud

YouTube Music

Spotify

5. KHAYAT — OSOKA

Нетиповий стиль етно-техно просто заворожує своїм звучанням. Виконавець пісні Андрій Хайат — фіналіст «Голосу країни» та півфіналіст нацвідбору на Євробачення. Його унікальний голос у поєднанні з фолктронікою — це щось! Кліп вийшов неймовірно стильним, бо ескіз кожного костюма KHAYAT зробив сам. А осока — це символ невірності, про яку і йдеться в пісні: дівчина обирає не головного героя, а іншого хлопця, через що і перетворюється на осоку. У відео також фігурує мандоліна — народний інструмент, на якому і виконана мелодія.

Слухати:

Play Music

iTunes

Apple Music

Soundcloud

YouTube Music

Spotify

6. O.Torvald — Diller Kaifu (альбом)

Рок-гурт, що представляв нашу країну на Євробаченні 2017 року, презентував свій сьомий альбом. Він містить 16 пісень і поділений на дві частини («Diller Kaifu І» та «Diller Kaifu ІІ»):

Перша – зухвала, нервова, драйвова, це своєрідний виклик і протест. А друга – навпаки, ніжна і лірична. Але обидві частини Diller Kaifu є максимально щирими і відвертими.

Цікаво, що писали альбом вони якомога далі від шумного міста — у заміському будинку. Мабуть, так їм було легше сконцентруватися, бо в нашому столітті з хворобою кліпового мислення це реально важко. У результаті маємо купу чудових пісень! Якщо хочете послухати гурт наживо — біжіть купляти квитки. Після тривалої концертної паузи наприкінці 2019 року гурт нарешті дасть щонайменше чотири концерти (Київ, Харків, Дніпро, Львів).

Слухати:

Play Music

Apple Music

YouTube Music

Spotify

7. Арсен Мірзоян — Інгредієнт (альбом)

Співак Арсен Мірзоян випустив свій п’ятий альбом «Інгредієнт». Чому така назва? Бо автор пісень рекомендує не зважати на поради інших і жити своїм життям — виділятися, а не намагатися подобатися усім. Коротко кажучи – не бути інгредієнтом у чужому супі. 

Лавровий лист, здається, потрібен майже у всіх рецептах. Але насправді практично завжди потрапляє у смітник. 

Арсен Мірзоян

 

Слухати:

Play Music

iTunes

Apple Music

YouTube Music

Spotify

8. Anton Zvarych — Zvarych (альбом)

Музикант та звукорежисер з Києва Антон Зварич випустив свій перший електронний міні-альбом, п’ять пісень якого створюють особливу атмосферу довкіл. Хоча автор ще не впевнений, що це саме його стиль, тож його творчі пошуки триватимуть, він випускатиме музику різних жанрів.

Щоб прийти кудись – потрібно почати йти. Це мій початок. Від першої пісні й до останньої у цьому EP. Я розташував їх хронологічно, щоб і ви помітили поліпшення якості та зміни у моєму житті. Вийшло досить різножанрово й трохи сумбурно.

Антон Зварич

Слухати:

Play Music

iTunes

Apple Music

Soundcloud

Spotify

9. Мотор’Ролла — Серце

Цей гурт з Хмельницького зараз активно пише свій шостий студійний альбом, який ми зможемо послухати вже у першій половині 2020 року. З перших же секунд пісня «Серце» наче просочується крізь тебе! Вельми якісний український альтернативний рок.

Слухати:

Play Music

iTunes

Apple Music

YouTube Music

Spotify

10. ТИМПАЧЕ — 23 (альбом)

Попри те, що «23» — це дебютний альбом гурту, він не поступається якістю першим альбомам інших відомих українських гуртів. Щирий рок з історіями про зростання. Пісня «Рожеві окуляри» — про мрійливість, притаманну юнацтву. «Венера» — про перше шкільне кохання. Дуже особиста пісня «Палаємо» присвячена татові соліста Вови Колотуші. Тут він згадує миті щасливого дитинства. А «Коли Клуби Запалюють Вітрини» — про дівчат, вечірки і концерти. Таке розмаїття історій обумовлене тим, що альбом хлопці почали писати ще 10 років тому — коли їм було 13. Зараз, як можна здогадатися, їм «23». Отак 10 років життя вміщені у 45 хвилин прекрасної музики.

Слухати:

Play Music

iTunes

Apple Music

Soundcloud

YouTube Music

Spotify

11. Друга ріка — Сьомий день

Від тексту пісні — мурахи по шкірі, від відеокліпу — сльози на очах. Журналістка та телеведуча Яніна Соколова, яка нещодавно переборола рак, розробляє мультимедійний проєкт (якому ви можете допомогти гривнею) «Я, Ніна». Стрічка розповість про історію Ніни, яка живе щасливо і раптом… їй діагностують страшну хворобу. Головний меседж фільму те, що рак — це не вирок. Мета — змінити стереотипне ставлення до онкохворих та показати їм самим, що треба не опускати руки, а боротися, хай там що. Бо життя того варте. Саундтреком до фільму і стала пісня «Сьомий день». Валерій Харчишин, лідер гурту «Друга ріка» й друг Яніни, колись втратив рідного брата — той хворів на лімфому. Сам Харчишин зіграє у фільмі чоловіка Ніни. Також уже зовсім скоро в межах цього проєкту вийде автобіографічна книга «Я, Ніна».

Слухати:

Play Music

iTunes

Apple Music

Soundcloud

YouTube Music

Spotify

12. Брати Гадюкіни Біжу по граблях

І наостанок свіжа пісня від Братів Гадюкіних. Всі рано чи пізно наступають на ті ж самі граблі. Але є й такі люди, які взагалі не вчаться на своїх помилках і прямо бігають по тих граблях. От саме про них ця пісня! Кумедна історія під акомпанемент легендарного рок-гурту.

Слухати:

Play Music

Apple Music

Soundcloud

YouTube Music

Spotify

Коменти