Китайський бренд Xiaomi відомий увагою до співвідношення ціна/якість, за що й отримав популярність у всьому світі. Менш ніж за 10 років компанія пройшла шлях до четвертого місця за кількістю вироблених смартфонів на планеті.

Виконавчий директор компанії Лей Цзюнь пообіцяв встановити межу чистого прибутку компанії з одного апарату у 5%. Компанія воліє бути доступною для людей, що не можуть придбати собі дорогі ґаджети.

Для порівняння: собівартість iPhone X становить лише третину від його ціни. 

Як пройшов 2019 рік для Xiaomi?

У січні 2019 року компанія анонсувала перший цьогорічний смартфон — Xiaomi Redmi Note 7. Апарат має непогану батарею ємністю 4000 мАг, та 48-мегапіксельну камеру.

Березень для Xiaomi відзначився запуском ще одного непоганого бюджетника Redmi 7. Смартфон має батарею, що триматиме заряд до 400 годин в режимі очікування (за словами розробників), та чипсет Snapdragon 632. Раніше в лінійці Redmi використовувались менш якісні процесори від Mediatek.

Xiaomi Redmi 7

Лінійка Xiaomi Redmi — це недорогі робочі конячки для простих задач: YouTube, пошти та браузера.

В червні компанія презентувала смартфон Mi 9T. Він має 48-мегапіксельну камеру, процесор Qualcomm Snapdragon 730G та батарею на 4000 мАг.

Смартфон підтримує NFC, швидке заряджання та має сканер відбитку пальця під екраном. З мінусів: сканер розташовано під склом, тож іноді він працює повільніше, якщо зверху приклеїти захисне скло.

Xiaomi Mi 9T

Mi 9T не має слоту для карток пам’яті, тому доведеться обмежитись 64/128 Гб вбудованого сховища.

У серпні вийшло продовження лінійки Redmi Note. Тобто за пів року компанія випустила Redmi Note 7 та Redmi Note 8. Детальне порівняння двох апаратів читайте тут.

Вересень 2019 року відзначився тим, що Xiaomi розірвала, здавалося б міцний стереотип про те, що її телефони обов’язково дешеві. Mi Mix Alpha вийшов цікавим смартфоном із несподіваними 108-мегапіксельною камерою, дисплеєм замість корпусу та ціною.

Xiaomi Mi Mix Alpha

За кілька днів до чорної п’ятниці розпочався продаж Mi Note 10. Він має 8-ядерний 730-й Snapdragon, 108 мегапікселів основної камери, 32 мП для селфі-камери та батарею на 5260 мАг.

Mi Note 10 має великий 6,47-дюймовий екран та не підтримує карток пам’яті. 

І насамкінець — Redmi 30K, який підтримуватиме 5G, матиме сканер відбитка пальця на боковій панелі та 120 Гц оновлення екрану. Таких характеристик не мають навіть деякі з флагманів.

Як бачимо, Xiaomi випускає цілу гаму смартфонів, які відрізняються характеристиками та ціною, й кожен може визначити, що йому більше до вподоби. А які смартфони Xiaomi сподобалися вам цього року?

Коменти