Мабуть, найкраще, що сталося на ринку смартфонів за останні роки — це увага виробників до середнього та нижнього цінового сегментів. Тепер не потрібно викладати 500 доларів, щоб купити якісний смартфон. Успіх компаній, як-от Xiaomi чи Huawei, які успішно продають бюджетні смартфони у всьому світі, — зайве тому підтвердження.

Звісно, ви не знайдете флагманських речей у смартфонах економ-класу. Але навряд чи рядовому користувачу важко обійтися без таких функцій, як реверсивна безпровідна зарядка, доповнена реальність чи безрамковий екран.

Смартфонів із такими фішками немає в нашому рейтингу. Але й без цього нам є що вам показати. Отож, до вашої уваги наша добірка найкращих бюджетних смартфонів 2019 року.

1. Nokia 4.2

Простий і дешевий — Nokia 4.2

Легендарна Nokia все ще поміж нас, хоч і не користується такою популярністю, як раніше. Якщо ж вам потрібен простий, недорогий, а  головне — робочий смартфон з підтримкою двох сім-карток, то можете звернути увагу на продукцію фінського бренду.

До прикладу, модель Nokia 4.2 — за порівняно невеликі гроші ви отримаєте NFC, Android One та доволі якісну камеру, як на свою вартість. Особливо хочеться відзначити Android One — це так званий «чистий Андроїд», головними перевагами якого є швидкість, оптимізація використання заряду та тривала підтримка оновленнями.

Nokia 4.2 ще два роки буде оновлювати операційну систему та три роки отримуватиме безпекові оновлення від Google.

Якщо говорити про мінуси, то до них належить явно не топовий процесор, який, однак, дозволяє перевіряти пошту, Youtube та запускати «неважкі» ігри. Іншим недоліком є посередня батарея на 3000 мАг. Однак навряд чи можна вимагати «флагманських» речей за 150 доларів, хіба ні?

Ціна в Україні — 37004400 грн.

2. Xiaomi Redmi Note 8T

Xiaomi Redmi Note 8T

Смартфони Xiaomi завжди цінуються за співвідношення ціни та якості. Власне, тому вони й мають шалений попит у всьому світі загалом та в Україні зокрема, адже людей, які шукають якісні бюджетні смартфони, ніколи не бракувало.

Як можна здогадатись, Xiaomi Redmi Note 8T — це трішки покращена версія Redmi Note 8. А Xiaomi Redmi Note 8, зі свого боку, є покращеною версією смартфона Redmi Note 7.

Єдиним, по суті, покращенням є додача модуля NFC. Зараз це велика перевага, однак, якщо ви берете смартфон на кілька років, то варто враховувати, що у майбутньому NFC стане ще поширенішим.

Snapdragon 665 разом із 4 гігабайтами оперативної  пам’яті, 64 Гб сховища та 4000 мАг надовго забезпечить стабільну роботу смартфона.

З мінусів: багатьом не подобається прошивка Xiaomi MIUI, яка пропонує чимало наперед встановлених програм. А програми, очевидно, використовують таке дорогоцінне сховище. Також не кожному припаде до вподоби екран смартфона, розміром у 6.3 дюйма.

Ціна в Україні: 45006000 грн.

3. Xiaomi Redmi Note 7

Xiaomi Redmi Note 7

Лінійка Redmi Note вже стала певним стандартом якості для недорогих ефективних смартфонів. Такі собі «бюджетні смартфони на щодень». Xiaomi Redmi Note 7 теж не став винятком.

Там є все, чого забажає душа середньостатистичного користувача (ну майже).  Йдеться про достатні об’єми оперативної пам’яті та сховища, USB Type-C, батарею на 4000 мАг й підтримку швидкого заряджання. З мінусів варто відзначити операційну систему, про яку було сказано вище та відсутність модуля NFC.

Загалом цей смартфон — це Redmi Note 8T без модуля NFC. Детальніше про нього читайте тут.

Ціна в Україні: 50006000 грн.

4. Moto G7 Play

Moto G7 Play

Китайський бренд Moto відомий тим, що стабільно популярний серед американців, адже чимало з них досі думають, що Motorola — американська компанія. Однак ще 2014 року підрозділ компанії Motorola, що виробляє смартфони, придбав китайський бренд Lenovo.

Менш ніж за 200 доларів Moto пропонує 5.7” діагональ, USB Type-C та 632 Snapdragon. А до мінусів можна віднести малий об’єм оперативної пам’яті (2ГБ), сховища (32ГБ), 3000 мАг заряду та відсутність NFC.

Кишеньковий, доступний в ціні та швидкий у повсякденному користуванні — Moto G7 Play просто хороший смартфон для щоденних справ, який не зламається після запуску Play Маркету. Смартфон задовольняє такі базові потреби людини, як телефонні дзвінки, е-пошта та Youtube за досить невелику ціну.

Ціна в Україні: 33004100 грн.

5. Honor 10 Lite

Honor 10 Lite

Ще один китайський бренд сьогодні, цього разу підбренд Huawei, компанія Honor. Смартфон має доволі непогану комплектацію, яка може довго прослужити та конкурувати із Xiaomi. А також NFC.

Особливістю цього смартфона є те, що в нього є брат-близнюк за технічними характеристиками — смартфон Huawei P Smart Plus (2019).

До мінусів варто віднести слабкий звук, Micro USB та 6.21” екрану. Також у цих телефонах присутнє вже традиційне для Huawei та Honor надмірне використання штучного інтелекту в камерах, що робить знімки надто насиченими. Останнього недоліку, на щастя, цілком швидко можна позбутися.

Ціна в Україні: 45006000 грн.

А які цьогорічні бюджетні смартфони сподобалися вам?

Коменти

Дмитро

Такий собі рейтинг, не об’єктивний. До попереднього коментаря про iPhone 6s, тільки заряджати смартфон доведеться тричі на день

Alex

За 5-6тис можна купити вживаний Iphone 6s, який у всьому на 3 голови вище всіх вищезгаданих моделей. Особливо У швидкодії, стабільності роботи і якості камери.

Viktor

Користуюсь xiaomi mi 9 t,тому бюджетний смартфон для мене-це гроші на вітер.