Ілон Маск має амбітну ідею Stralink: покрити всю територію Землі швидкісним і недорогим інтернетом завдяки системі супутників. Чи це не фантастика? Як на це відреагують уряди та NASA?

Коли проєкт запрацює, то дуже скоро ми зможемо відмовитись від звичних інтернет-провайдерів, маючи швидкісний доступ до інтернету в будь-якій точці планети. Ілон Маск стверджує, що швидкість такого інтернету не відрізнятиметься від звичного кабельного доступу.

Розказуємо, як це працює і чому це круто 😎

Дабер, займаюся озвученням українською мовою та поширенням цього матеріалу в маси. Легко можете знайти ці роботи під ніком AdrianZP.

Коменти

Андрій

Наземна станція працює на 12ГГц а супутники в діапазоні V-Band більше 40ГГц

Наталя Шевченко

проЄкт – серйозно, так ) куди вже серйозніше ) це зміни в правописі.

Олександр

Прикольно выходить, щоб користуватись інтернетом від стар лінк, люди будуть ходити не тільки з телефонами чи планшетами, та нотами а ще й з тарілками, в кого на спині в кого на голові.

Сегій

ПроЄкт? Серйозно? Проект. І газ інертний називається криптон.

Іван

40-75Гц? навіть підводні човни на більших частотах працюють. а в них розміри антен ледь не кілометрами вимірюються. Супутники матимуть частоти 40-75 ГІГАгерц. І двигуни працюватимуть на криптоні. Криптоніт це вже щось із всесвіту супермена :)

Назар Токар

помилка )

Володимир

На криптоніті?😂 На криптоні.)

Назар Токар

саме так, помилились