Instagram почав застерігати користувачів, коментарі яких можуть здатися «образливим» для інших. Для цього вони запустили новий проєкт для коментаторів, які не звикли стримуватись у висловленнях.

Схожа функція для штучного інтелекту була представлена ще в липні. Це дало поштовх для подальших удосконалень.

Якщо коментар схожий до раніше зафіксованих грубих відгуків, соцмережа повідомить про це автора. 

Це таке-собі заохочення відредагувати потенційну образу. Проте система не зможе змінити коментар самостійно — автор має право надіслати його без будь-яких корекцій.

Компанія заявляє, що такі дії допоможуть зменшити поширення та шкідливий уплив булінгу на теренах всемережжя. І це лише один із низки заходів, до яких розробники Instagram удаються для подолання сеї проблеми уже протягом доволі тривалого часу.

Опублікування потенційно образливого коментаря і реакція програми на нього: попередження з пропозицією відркдагувати коментар..

Приклад реакції програми на потенційно образливий коментар.

У жовтні сервіс запустив нову функцію «Обмежити». Вона дозволяє користувачам потайки додавати своїх кривдників у бан, а роком раніше ми отримали змогу фільтрувати і видаляти небажані коментарі під своїми дописами.

Мета розробки в тому, щоб дати кривднику зрозуміти, що його коментар перетинає межу ввічливості.

Певна річ, це не зупинить рішучих й агресивних користувачів, та є надія, що функція допоможе змінювати на краще схильних необдумано висловлюватись.

Аспірант катедри акустики «Київського Політехнічного Інституту ім. Ігоря Сікорського». Популяризую науку та українську мову. Веду Telegram-канал «Мовний трибунал».

Коменти