Зимові вечори — це найкращий час загорнутися у коц і читати, читати, читати… Ми зібрали для вас добірку нових українських видань, які варто почитати під час свят.

«Кафе на краю світу» — Джон П. Стрелекі

добірка книжки грудень

Видавництво: Vivat

Зупиніться. Поставте на паузу щоденну метушню, вирвіться з її тенет і зазирніть до кафе на краю світу. Розгорніть меню й придивіться уважніше до останньої сторінки — там ви прочитаєте три запитання, від яких тікали все життя. Чому ви тут? Чи боїтеся ви смерті? Чи вдоволені ви?

Ця книжка допоможе у пошуках відповідей. З нею ви запалите вогонь у душі, усвідомите, що цінне, а що — марнота, поглянете на життя під іншим кутом зору, попри набутий досвід. «Кафе на краю світу» — справжній видавничий феномен, бестселер поза часом, що надихнув мільйони людей у всьому світі на великі зміни. Чарівна, легка й наснажлива, ця книжка вплине на ваш світогляд і назавжди змінить життя.

Замовити

«Я, Ніна» — Ольга Купріян та Яніна Соколова

добірка книжки грудень
Видавництво: #книголав

Книжка «Я, Ніна» – це історія, заснована на реальних подіях з життя телеведучої та журналістки Яніни Соколової, співавторами якої є сама Яніна Соколова та письменниця Ольга Купріян. Ця історія має багато спільного з повнометражним художнім фільмом «Я, Ніна», проте суттєво відрізнятиметься від сценарію.

Ольга Купріян розшифрувала аудіо-щоденники Яніни Соколової та складає їх в повноцінну історію про життя журналістки. Потрібно розуміти, що і фільм, і книга – це історії, засновані на реальних подіях. І в кожній з цих схожих, проте таких різних історій є лише частина правди.

«Ця історія змінить ваше життя, як змінила моє. Вона – інструмент для пошуку себе та власних цінностей. «Я, Ніна» – перша українська книга про публічну людину, яка пережила рак. Оповідь сповнена переживань, болю, кохання та сили. Вона про кожного з нас. Бо собою ми стаємо тільки тоді, коли втрачаємо. Як зберегти себе й чому варто жити – моя сповідь. Надихніться… І любіть, що б не сталося».

Замовити

«Батько Вепр» — Террі Пратчетт

добірка книжки грудень

Видавництво: ВСЛ

«Батько Вепр» — четвертий роман циклу «Смерть» серії «Диско­світ» Террі Пратчетта.

Вепроніч — чарівний час, коли до всіх чемних дітей приходить добродушний товстун-веселун Батько Вепр. Він залазить у домівки через димар, залишає подарунки у панчохах, розвішаних на каміні, частується хересом і печивом та, звісно ж, примовляє «Хо-хо-хо!». Але цього року щось пішло не так… Подарунки розвозить семифутовий скелет із фальшивою бородою. Що ж трапилось? Навіщо Смерть узявся виконувати чужі обов’язки? Куди подівся справжній Батько Вепр? І найголовніше — чи вдасться Смерті врятувати дух Вепро­ночі та зберегти віру людей у чудеса?

Замовити

«250 фішок, що їх має знати письменник» — Чак Вендіґ

добірка книжки грудень

Видавництво: Фабула

Чак Вендіґ зробив те, чого вкрай потребувала, але не визнавала велика кількість авторів: він запропонував феноменальну книжку про реальний письменницький світ, і зробив її досяжною та зрозумілою для широкого загалу. Практичні, брутальні та чесні поради, зроблені із таким почуттям гумору, що вони назавжди застрягають в мозку. Попри те, чи ви визнаний автор, чи новачок, що тільки торує свій шлях у письменництві, ви обов’язково знайдете тут щось корисне для себе.

Замовити

«Сторітелінг для очей, вух і серця» — Марк Лівін

добірка книжки грудень

Видавництво: Наш Формат

Усе на світі можна розповісти через історію. Хай би про що ви писали, інформація стане яскравішою й цікавішою, якщо загорнути її в цей формат. Саме історія, а не сухі факти допомагають емоційно залучити й переконати вашу аудиторію.

У цій книжці Марк Лівін пояснює, як навчитися чути й бачити історії, поглибити власне розуміння тексту та захопливо писати. Повірте, це він точно вміє. Адже український письменник та журналіст є заступником головного редактора The Village Україна, пише для Inspired, є автором курсу зі сторітелінгу в школі комунікацій Bazilik та незабаром читатиме лекції в Українській Академії Лідерства. Марк – лауреат літературних премій «Смолоскип» та «Коронація слова», виступав на TEDx, працював маркетинг-директором Громадського телебачення, а днями став експертом Українського культурного фонду! І це ми ще не все перелічили…

Вже є передзамовлення на понад 600 примірників «Сторітелінг для очей, вух і серця». Також письменник вирушить в тур по містах України, де презентуватиме свою книжку. А ще у ній містяться розмови з відомими українськими письменниками, рекламістами та журналістами, які поділилися своїми секретами написання текстів.

Замовити

«BIG DATA. Зброя математичного знищення. Як великі дані збільшують нерівність і загрожують демократії» — Кеті О’Ніл

добірка книжки грудень

Видавництво: Book Chef

Ми живемо в епоху алгоритмів. Рішення, які впливають на наше життя, дедалі частіше ухвалюють зовсім не люди, бо їх визначають математичні моделі. Це має забезпечити справедливість рішень, позаяк кожного судять за одними й тими самими правилами, і упередженість зводять нанівець. Проте Кейт О’Ніл розкриває в книзі інший бік Big Data і математичних алгоритмів ухвалення рішень.

Моделі, які застосовують нині, є непрозорими, нерегульованими й беззаперечними, навіть коли явно помиляються. Вони здатні посилювати дискримінацію. Приміром, бідний студент не може отримати позику, позаяк модель кредитування вважає його занадто ризикованим (з огляду на його поштовий індекс), і так його позбавляють можливості здобути гарну освіту, яка може витягнути його з бідності. Математичні моделі допомагають сильнішим, натомість карають слабких, створюючи «токсичний коктейль для демократії». Ласкаво просимо на темний бік Big Data.

Замовити

«Суперстудент» — Улаф Шеве

добірка книжки грудень

Видавництво: КМ-Букс

Чимало хто вважає, що не здатен учитися краще, бо високих результатів досягають тільки найрозумніші. У своїй книжці Улаф Шеве переконливо доводить, що це на так.

У своєму посібнику автор розповідає про всі техніки, які застосовував з таким чудовим результатом: як читати і як запам’ятовувати, як складати усні й письмові іспити, як підвищити мотивацію і продуктивність, як покращити дисципліну й відповідальність, а головне – як знаходити в навчанні баланс, щоб отримувати від нього справжнє задоволення! Якщо ви хочете покращити свої оцінки й стати найкращим студентом, при цьому не жертвуючи своїм вільним часом, ця книжка саме для вас.

Улаф Шеве – знавець і викладач навчальних методик. Хоча у школі він був посереднім учнем, завдяки особливому підходу до навчання він згодом зміг виграти Фулбрайтівську стипендію. Поїхавши за обміном в Каліфорнійський університет, став там відмінником, а пізніше закінчив з відзнакою Оксфорд. Улаф досліджує взаємозв’язок навчальних методів, мотивації, навичок, віри в себе й результатів навчання.

Замовити

«Мистецтво створювати щасливі спогади» — Мік Вікінг

добірка книжки грудень

Видавництво: КСД

Нова книга від засновника Інституту дослідження щастя в Копенгагені, якого ви вже знаєте завдяки бестселерам «Маленька книга хюґе» та «Маленька книга люке».

Ностальгія — це універсальна давня людська емоція. Найновітніші дослідження щастя довели: хороші спогади визначають наше майбутнє. Як навчитися пам’ятати їх, фільтруючи непотрібне? Мік Вікінг дослідив та перевірив, як саме працює цей принцип. І тепер ви маєте змогу опанувати це чарівне мистецтво. Створення спогадів, тактика відпускання та забування, розчищення пам’яті, медитативні практики, які допомагають пригадати події минулого та освіжити їх. Мік знає, як взяти максимум від нашої ностальгії та перетворити її на фундамент щасливого майбутнього. Плекайте свої спогади — вони роблять нас по-справжньому щасливими.

Замовити

«Влада і насолода» — Андрій Маклаков

добірка книжки грудень

Видавництво: Фабула

Книжка Андрія Маклакова — спірна і твереза, яка ламає межі уявної політкоректності й змушує читача у зовсім несподіваному ракурсі поглянути на багато аспектів сучасної цивілізації. Що собою являє суспільство, яке, наче губка, просочене нарцисизмом? У чому полягають справжні мотиви сильних світу цього? Чи є небезпечною насолода, і якими є її наслідки? Чи справді все у цьому світі крутиться навколо грошей і влади? Автору вдалося по-новому зібрати розрізнений «пазл» нашої дійсності і запропонувати оригінальні підходи до найрізноманітніших сфер життя суспільства: економіки та політики, західної філософії та культури, науки та релігії, гламурного середовища і таємних товариств.

Замовити

«Леонардо і Тайна вечеря» — Росс Кінг

добірка книжки грудень

Видавництво: ArtHuss

Ця книжка — про один із найвідоміших мистецьких шедеврів в історії людства. Від його створення минули сотні років, за цей час «Таємна вечеря» обросла міфами, конспірологічними теоріями та фантастичними інтерпретаціями. Росс Кінг, автор науково-популярних бестселерів з історії мистецтва, написав захопливе й ґрунтовне дослідження, у якому майстерно поєднав історію з біографією, теологічні екскурси з мистецтвознавчим аналізом, нові й старі факти зі спростуванням численних міфів і легенд.

Автор запрошує читача в подорож Італією кінця XV століття, де змагаються володарі могутніх держав, ростуть ренесансні міста і працюють талановиті митці. І тоді ж таки в трапезній домініканського монастиря на околиці Мілана 43-річний Леонардо да Вінчі, придворний художник та інженер герцога Сфорца, береться за експериментальний настінний розпис, який прославить його ім’я на весь світ.

Замовити

Ідеї подарунків

Подарункові комплекти від «Наш Формат»

добірка книжки грудень

Досі не визначились яку саме книгу подарувати другові? Подаруйте одразу три! Видавництво «Наш Формат» пропонує 5 книжкових комплектів на вибір. Тут ви знайдете чудовий подарунок для бізнесмена, новоспечених батьків і навіть для сина маминої подруги. Здавалося б, в нього все є… Але ж ні! В нього точно немає такого комплекту.

Обрати комплект книжок

Комплект книг «Відьмак» (8 книг)

добірка книжки грудень

Видавництво: КСД

От і вийшов один з найочікуваніших серіалів від Netflix – «Відьмак». Автор циклу романів про відьмака Ґеральта цілком задоволений грою Генрі Кавілла у серіалі. А от погляди глядачів щодо дебютного сезону розділилися. Якщо ваш друг вважає серіал вдалим, то можливо він захоче ближче познайомитися із фантастичною сагою письменника Анджея Сапковського? Якщо серіал вашому другові «не зайшов», то книжки точно сподобаються, як і мільйонам читачів у всьому світі. До того ж, другому сезону «Відьмака» дали зелене світло. А це означає, що є час прочитати усі вісім частин, аби потім зі спокійною душею кричати «книжки краще за екранізацію!».

Замовити

Серія професійної літератури для графічних дизайнерів

добірка книжки грудень

Видавництво: ArtHuss

Серія книг «Основи. Графічний дизайн» ‒ це своєрідний гід, який поступово відповідає на питання: що, як, навіщо та безліч інших. Практичні вправи та інтерв’ю з експертами допоможуть новачкам закріпити теорію, а досвідченим дизайнерам ‒ почерпнути нові ідеї. Ці підручники стануть путівником у світі графічного дизайну.

Перша книга з цієї серії допоможе ознайомитися з фаховим словником та інструментарієм, надасть практичні підказки щодо роботи з ідеями та реалізації задуму, навчить працювати з брифом і оформлювати результат своєї творчості відповідно до стандартів. А стислий історичний екскурс і чудові зразки робіт сучасних дизайнерів дають можливість зрозуміти загальний контекст розвитку галузі.

Друга книжка містить найнеобхіднішу інформацію про різні методи дослідження, поради як визначати й вивчати свій цільовий ринок та ухвалювати вдалі й компетентні дизайнерські рішення.

Третя книжка допоможе включитися в роботу й генерувати більше ідей та різноманітних цікавих, ефективних і доречних дизайнерських рішень.

У підсумку людина, якій ви подаруєте ці книжки, зможе реалізувати власні ідеї, плануючи та структуруючи роботу так, щоб отримувати найкращі результати.

Замовити

Для дітей

«Велика книга різдвяних ігор» — Клаудія Бордін

добірка книжки грудень

Видавництво: ВСЛ

Ця книга перенесе гравців у неймовірний світ Різдва, повний ельфів, оленів, барвистих пакуночків і лісорубів. А ви готові стати справжніми героями у цей дивовижний і святковий час?

З останньої сторінки витисніть фішки та складіть кубики, згідно з інструкцією, і запросіть друзів зіграти в «Гуску», дія якої розгортається на фабриці подарунків. Або ж дізнайтеся, хто першим збере всі інгредієнти, щоб спекти бездоганний різдвяний пудинг. А ще візьміть участь у перегонах з перешкодами, щоби дістатися помешкання Санти!

Замовити

«Снігова сестричка» — Мая Люнде

добірка книжки грудень

Видавництво: ВСЛ

Ця книжка – норвезький бестселер про Різдво, який незабаром екранізує Голлівуд. Дивовижна різдвяна казка, з ілюстраціями від талановитої Лізи Айсато, перегукується зі схожими історіями Чарльза Діккенса та Ганса Христіана Андерсена. Її полюблять усі закохані в Різдво — від малого до старого, і вона сповнить читачів затишком і теплом, любов’ю та надією.

За сюжетом, десятирічний Юліан переживає, що в їхній родині цьогоріч всі наче геть забули про Різдво. А йому так хочеться, щоб у домі було святково і затишно. Тим паче, що нова подруга Гедвіґ запрошує його до своєї вілли, де все так чудово прикрашено до свята. Дивно тільки, що в будинку нікого, крім них двох, немає. До того ж довкола вілли блукає якийсь загадковий похмурий чоловік…

Замовити

«Заборонений Санта або Перше Різдво Славка»

добірка книжки грудень

Видавництво: Vivat

Влада заборонила святкування й наказала замурувати всі каміни в місті. У школах розповідають, що різдвяні персонажі — суцільна вигадка. Однак десятирічного Славка ці заборони не лякають — вони лише розбурхують цікавість. Разом із батьком хлопчик розпалює не замурований усупереч наказу камін, і з цього починаються пригоди. Це бешкетна світла історія про Різдво, про юного Ніколаса з Мири Лікійської, він же Святий Миколай, він же Санта Клаус. Про те, що різдвяні бажання здійснюються, варто лише мріяти й вірити у власні сили і в дива. А ще про сміливість, незламний дух і відстоювання прав попри заборони.

Замовити

«Казки під ялинку»

добірка книжки грудень

Видавництво: ВСЛ

Коли, як не на зимові свята, загадувати бажання та вірити в дива! Саме це і стається з героями «Казок під ялинку», куди увійшли твори сучасних українських авторів. На сторінках цієї зимової книжечки на дітей чекають зустрічі з домовиками, феями, святим Миколаєм та його помічниками, єнотиком Бо та іншими казковими істотами.

Над антологією працювала чимала кількість авторів: Галина Вдовиченко, Галина Малик, Іван Андрусяк, Богдана Матіяш, Ірина Лазуткіна, Дзвінка Матіяш, Олександра Орлова, Аліна Штефан, Наталка Малетич, Юля Смаль, Зірка Шевченко, Юлія Лящинська, Надійка Гербіш, Зоряна Живка, Богдан Мельничук і Ольга Атаманчук. Фантастичні ілюстрації намалювали: Іва Михайлян, Альона Ткач, Грася Олійко, Ростислав Попський, Арсен Джанікян, Катерина Сад, Марта Кошулінська, Наталка Гайда, Інна Руда, Юлія Піліпчатіна, Любов Малигіна. Впорядкувала Наталя Малетич.

Замовити

«Крижане серце. 5 історій»

добірка книжки грудень

Видавництво: Егмонт Україна

Ну хто ж не любить мультфільм «Крижане серце»? Минулого місяця світ побачив уже другу частину пригод Ельзи, Олафа, Ганни та Крістофа. А сторінки цієї яскравої книжки розкажуть 5 захопливих історій про улюблених героїв з королівства Арендел. Одна з історій – як раз за мотивами нового мультфільму «Крижане серце 2»!

Замовити

«Північне сяйво» — Філіп Пулман

добірка книжки грудень

Видавництво: Nebo Booklab Publishing

«Північне сяйво» – це перша частина фантастичної трилогії «Темні матерії», яку вже екранізували двічі: фільм «Золотий компас» 2007 року та серіал «Темні матерії» 2019 року від BBC Studios.

Дія роману відбувається у вигаданому паралельному світі, де переплетені наука і магія і де, крім людей, мешкають фантастичні персонажі.

Дівчинка Ліра Белаква живе в Оксфорді при одному з коледжів, товаришує з дітьми слуг із коледжу і «воює» з дітьми з міста. Її дядько — могутній лорд Азріель — здійснює часті експедиції на Північ. Під час чергової експедиції магістр коледжу віддає Ліру на виховання місіс Колтер, яка відвозить дівчинку до Лондона. Коли Ліра розуміє, що місіс Колтер не та, за кого себе видає, Ліра тікає від неї. Вона потрапляє до бродячих циган. Далі її шлях лежить на Північ, куди цигани відправляють загін з метою врятувати дітей, викрадених з усієї Англії страшними «гоблерами». Там Ліра знайомиться з відьмами, броньованими ведмедями й дізнається про плани лорда Азріеля.

Замовити

Коменти