Компанія Sony на щорічній виставці CES 2020 представила власний електрокар. Ми теж були здивовані. Наразі про седан Sony Vision-S відомо дуже мало, але це перший автомобіль, випущений компанією.

Згідно з повідомленнями преси, компанія Sony розробляла автомобіль разом із кількома партнерами, зокрема, з Bosch та Nvidia.

По периметру седана, всередині та зовні, розміщено 33 датчики, які можуть визначати швидкість та розташування інших автомобілів навколо і мають огляд у 360 градусів. Внутрішні датчики можуть розрізняти людей та об’єкти в салоні.

Sony Vision-S

Sony Vision-S

Авто має другий рівень автономного водіння. Це означає, що система може взяти повний контроль над прискоренням, гальмуванням та кермовим керуванням, але водій має стежити за ситуацією, якщо система вийде з ладу.

Цей чотиримісний седан має два двигуни потужністю 200 кВт. Він розганяється до 100 км/год за 4,8 сек, максимальна швидкість — 200 км/год.

Хоча автомобіль і здивував учасників виставки, але він добре вписується в нинішню стратегію Sony. За останні 10-15 років компанія створює дедалі більше гаджетів. Наприклад, камери Sony сьогодні працюють у багатьох відомих смартфонах, включно з останнім iPhone Pro. Але перш ніж створити камеру для iPhone, Sony вже давно випускала власний смартфон зі схожою камерою.

Можливо, седан Vision-S створювався компанією не для того, щоб випускати авто, а для продажу деталей для інших автовиробників. Як це часто буває, лишається більше питань, аніж відповідей.

Коменти