Днями на міжнародній технологічній виставці CES 2020 гігант світового шиновиробництва Continental та компанія-улюблениця всіх аудіофілів Sennheiser представили революційний акустичний проєкт. Простими словами, це — автомобільна аудіосистема, яка працює без жодного динаміка.

Візуалізація принципу роботи системи.

Проєкт, що отримав назву Ac2ated Sound,  працює за принципом музичних інструментів: струни утворюють резонанс із декою, і виникає звук. Утім, система Ac2ated Sound значно цікавіша в сенсі технологій, адже має власне програмне забезпечення та особливі механізми, які  «збуджують» спеціальні зони у корпусі автомобіля і передають звук напряму до салону.

Виробники запевняють, що такий тип звуку дозволить пасажирам чути кожну ноту так, наче вони у концертній залі. 

Перелік переваг Ac2ated Sound.

Інноваційна автоакустична система «підзаряджена» ще й практичними перевагами — вона легша та компактніша за класичні аудіосистеми, що подекуди важать близько пів центнера Це приємна новина також для електромобільної індустрії, адже маленька вага та компактність дозволить не тільки збільшити запас ходу, але й зменшити вартість автівки.

Система Ac2ated Sound також дозволяє експериментувати із зовнішнім виглядом салону: ключові елементи — приводи — можна встановити як на дверній обшивці, так і на даху чи на панелі приладів.

Відтепер Дзідзьо та Олега Винника можна слухати ще довше.

Отже, система позбавляє нас потреби у повсюдних решітках динаміків та купі додаткової електротехніки, натомість дарує неперевершений звук від провідних майстрів своєї справи.

Розробники досі не анонсували дату початку серійного виробництва Ac2ated Sound. Утім, ми сподіваємося, що все відбудеться якнайшвидше!

Коменти

Andrej

Винты “система” не откручивает случайно!)