Ну що, вже наслухалися новорічних пісень та колядок? То додаймо українських новинок у наші плейлисти.

1. alyona alyona & Jamala — Забирай

Коли alyona alyona тільки починала ділитися зі світом своїми піснями, вона надбала багацько прихильників… і достобіса ненависників. Чимало хейту колишня вихователька дитсадка отримувала на початку кар’єри, коли кліпи ще знімалися на телефон. Зараз же під її першими кліпами, як-от «Голови» та «Відчиняй» ви побачите лише захоплені відгуки. Тепер за плечима Альони Савраненко 2 альбоми, виступи на українських та міжнародних фестивалях, чимало успішних колаборацій, стаття від Vogue та The Guardian. Ну що, хейтери, хто сміється зараз?

Ми вже зрозуміли, що головна реперка країни смілива та любить експериментувати. Ба більше, вона заохочує інших виконавців робити теж саме! Так, нещодавно ми почули ліричну пісню у виконанні Альони та реп-тріо KALUSH. Та побачили не менш фантастичний кліп. Тобто ви ще не бачили його? Хутчіш дивіться!

Нове звучання ми почули й від Jamala, яка разом з alyona alyona дотепно відповіла усім ненависникам новою піснею. Тут талановита Джамала приміряла реп-звучання на свій дивовижний джазовий голос. А у музичному відео alyona alyona одягла обладунки з коментарів та зачитала реп в образі з тих самих дебютних кліпів.

Слухати

2. ONUKA – MOZAЇКА (Live With NAONI Orchestra) (альбом)

Фолктроніка від гурту ONUKA підкорила увесь світ: від Заходу до Сходу, від Канади до Китаю. Проникливе звучання альбому «MOZAЇКА» у супроводі Національного академічного оркестру народних інструментів України (NAONI Orchestra) тепер доступне для прослуховування. Понад 50 музикантів на сцені та 40 національних інструментів: бандури, цимбали, кобзи, басоля, ліра, телинка, козобас, сурма, бугай, флояра, дуда, дримба, рубель, береста тощо.

Музиканти НАОНІ розкрили наш другий альбом саме у музичному плані, надавши йому нових відтінків. Завдяки народним інструментам сингл ZENIT ніби повністю розквітнув, а от XASHI — набув авангардного звучання. Для мене цей запис свого роду музичний підсумок року, насиченого гастролями. У ньому є дві складові, які для мене надважливі: сцена та наш слухач

Наталія Жижченко, фронтвумен гурту ONUKA

Слухати

3. Олег Скрипка – Номад

Нова сольна пісня Олега Скрипки «Номад» вийшла одразу українською та англійською.

Номад – це романтичний образ чоловіка, який попри складні турбулентні часи лишається вірним собі та своїм почуттям. Це історія мандрів і повернення, бо любов завжди бере гору. Слухайте та діліться враженнями!

Олег Скрипка

А вже 24 січня ми почуємо нову пісню від Олега Скрипки та Христини Соловій «Зима», на яку вони також представлять кліп. Якщо хочете побачити презентацію на власні очі (та вуха!), то виконавець запрошує вас до Київського планетарію, де вперше й покажуть відеокліп.

І ще… Нам здається чи Олег Скрипка на обкладинці трошки нагадує Короля Ночі з «Гри престолів»?

Слухати

4. Ульмо Три – Твій кольоровий світ

Музою цієї пісні, як пояснює лідер гурту Костянтин Шелудько, стала замріяна дівчина, яка красиво малює, але майже нікому не показує ті картини.

І хоча вона не є професійним художником, її внутрішній світ розкривається в цій творчості, звідси й така назва.

Ульмо Три – це проєкт представника української інді-рок сцени Костянтина Шелудька, який раніше був фронтменом гурту YouCrane.

Узагалі спочатку лідер гурту хотів назвати проєкт просто «Ульмо». Так звуть вигадану істоту, духа води з творів Дж. Р. Р. Толкіна. Але, погугливши, Костянтин дізнався, що цю назву вже носить метал-гурт зі Швеції. А побачивши словосполучення «Ulmo Tree», що з англійської перекладається як «дерево в’яз», вирішив що це і буде назвою проєкту. Вийшов ще й такий цікавий каламбур: три – як сакральне число, яке, зі свого боку, співзвучне з англійським словом tree (дерево).

Слухати

5. Бумбокс – Твій номер/Плющ

Відомий український гурт випустив подвійний кліп на треки з подвійного альбому «Таємний код: Рубікон». Тут ви одразу почуєте дві пісні з другої частини альбому – «Твій номер» та «Плющ»:

Перша пісня про те, як чудово раптом неочікувано закохатися. Проста і одна з моїх улюблених пісень. А «Плющ» – це пісня на слова Лесі Українки. Це романс. Пісня, в якій я хотів лишити лише вокал та гітару, але розуміючи, що для когось, зокрема для мене, цей запис залишиться надовго, додав туди також струнні партії про Лесю Українку. Леся Українка не має бути мідною постаттю на постаменті. Це жива людина, яка любила життя.

Слухати

6. Злата Огнєвіч – Сила поколінь (альбом)

Злата Огнєвіч надала відомим нам ще з самого дитинства пісням та колисковим свіжого звучання, яке зачаровує. Вона демонструє, що ці пісні не обов’язково залишати у минулому, у дитинстві. Це вічні пісні, це музика поколінь.

Коли ми готували цю платівку, я побачила партитуру «Щедрика» і неймовірно зраділа, адже заспівати її було однією з моїх дитячих мрій.

Слухати

7. EPOLETS – Блищи

Яскравий кліп на пісню «Блищи» від не менш яскравого гурту EPOLETS. Знаєте де презентували цей сингл? У потязі Інтерсіті Київ-Одеса! Музиканти запросили всіх охочих наживо послухати новинку саме туди. У кліпі ж хлопці навіщось везуть модель Playboy Адель Вакулу у багажнику… Хоча місця в машині б точно вистачило на всіх! А потім всі разом епічно вриваються на вечірку у стилі Playboy. До речі, ця ж модель знімалася у попередньому кліпі «Казка».

Слухати

8. Гайтана feat. OREST – Диво

Чарівний впізнаваний голос україно-конголезької співачки Гайтани під приємну гру гітариста Ореста Галицького. Останній, до речі, є учасником гурту DZIDZIO на прізвисько Лямур.

Слухати

9. PALAYEAH! – Агов

Хлопці з гурту PALAYEAH! перетворили відомий латинський вираз «Carpe diem!» (лови момент, що маєш зараз» на запальний хіп-хоп. Дуже актуально нині, коли люди більше часу проводять у віртуальному світі, аніж у реальному.

Учасники гурту, ще до його створення, працювали як музичні продюсери (Crooked Tunez production team) із західними лейблами та такими всесвітньо відомими компаніями, як Universal PM, Warner PM, Sounds of Red Bull, 5Alarm, SuperPitch тощо. Маючи чималий досвід у музичній сфері (понад 10 років), хлопці вирішили докласти рук до створення нової української музики. Так і виник гурт PALAYEAH!. Назва не просто співзвучна з українським словом «палає». Це синтез із літер імен засновників гурту Павла та Євгена (PAvLo And YEvgen) та англійського слова «yeah!», що додає енергійності та оригінальності.

Слухати

Коменти

Alberta

Немає чогось хітового, захоплюючого!