Уже відомі всі 16 виконавців, що змагатимуться за право представляти нашу країну на Євробаченні-2020. Багато з них неодноразово з’являлися в наших музичних топах. Оскільки нам приємно спостерігати, як розвивається українська музика, то ловіть нову добірку з талановитими українськими виконавцями

1. Забери мене до себе на Різдво — KRUTЬ

Міні-альбом Марини Круть, про який ми вже розповідали, потрапив до списку музичної премії Aprize. На цьому дівчина не зупиняється і бере участь у Нацвідборі на Євробачення. Туди KRUTЬ збирається їхати зі своєю піснею «99», яку презентує вже зовсім скоро.

Попри те, що я молодий артист, я бачу свій інструмент — візитівкою своєї країни на міжнародній арені, перспективним інструментом майбутнього, що вартий представити Україну на Євробаченні. Пісня, яку я для вас готую, повна щирості та моєї особистої історії, що, надіюсь, торкне кожну людину

Тож поки чекаємо на її виступ – насолоджуємося ніжною та легкою піснею від KRUTЬ, з її неймовірно чарівним голосом.

Слухати:

2. Гурт [О] — Там, куди я йду

Тепла, позитивна, ритмічна, танцювальна… Цю пісню можна засипати епітетами ще довго. Але краще один раз почути, правильно ж? Хоча ми вас запевняємо – одного разу буде замало, хочеться переслухувати цю пісню знов і знов, постійно пританцьовуючи.

Гурт [О] восьмого лютого відкриватиме перший півфінал Нацвідбору. Тому учасники інді-поп гурту, – Олександр Каспров та Ольга Чернишова – презентували україномовну пісню «Там, куди я йду», з якою планують їхати на Євробачення.

Для нас важливо писати пісні українською, бо ми хочемо зробити внесок у свою культуру і віримо, що українську музику можуть знати у світі не тільки за фольклором. Пісня «Там, куди я йду» – про те, що у кожної людини є своя дорога, свій унікальний спосіб життя, своє призначення, своя зоря, яка її веде. Тож кожне життя важливе і має власну мету. Але це не пафосний маніфест, це легка танцювальна композиція з натяками на африканські ритми, ми хочемо, щоб вона змусила вас посміхатися, пам‘ятати про свою особливу зорю і про те, що весна вже близько!

Ми впевнені, що навіть якщо глядачі з усього світу і не зрозуміють український текст пісні, то вони точно насолоджуватимуться цим сонячним співом! Припускаємо, що дехто навіть почне вивчати солов’їну, аби підспівувати. До того ж, гурт має універсальну назву – літеру «О». Тож у будь-якій країні слухачі зможуть з легкістю вимовити це саме «О», коли розповідатимуть друзям про таких талановитих виконавців.

Слухати:

3. Олег Скрипка та Христина Соловій — Зима

Ну нарешті дочекалися цього дуету! Чарівний голос Христини Соловій у поєднанні з музикою та словами, написаними Олегом Скрипкою. За назвою може здатися, що пісня про щось холодне, зимове, але ж ні – вона про романтичне, містичне. У кліпі змальовується ситуація, коли закохані бояться зізнатися у свої почуттях одне одному та розтопити поміж собою лід.

Часто, закохавшись, люди бояться зробить крок назустріч одне одному. Саме тоді їхні емоції, як маріонетки, сковані страхом бути відштовхнутими чи незрозумілими. Через це герої з осторогою ідуть на зустріч одне одному. Але інколи потрібно дати волю почуттям і звільнити їх від «крижаних кайданів»…

Слухати:

4. alyona alyona — Дикі танці

Дуже неочікувано alyona alyona випустила кліп на пісню «Дикі танці» з її останнього альбому. Та ще і який! Тут рідні вулиці, стилізовані під легендарну гру Grand Theft Auto: панельні будинки, продавчиня у синьому фартусі, гопники, що сидять навпочіпки, дворові коти, жигулі з номерами «ALYONA» та дівчина у топі «ALENCIAGA». Одним словом – треш. Геймерський треш. Нам навіть здається, що вулиці Києва краще пасують GTA, аніж Вайс-Сіті чи Сан-Андреас.

Якщо вас цей трек качає і дико хочеться танцювати – приєднуйтесь до флешмобу в інстаграмі, який запустила сама співачка. Переможці отримають можливість запалювати на концерті разом з alyona alyona!

Слухати:

5. Dj Nana ft DakhaBrakha — Шо з-под дуба

Це – перший офіційний ремікс від DakhaBrakha за весь час існування гурту. Для створення реміксу українська DJ NANA обрала саме цю пісню і не дарма. Бо «Шо з под-дуба», що була записана ще 2007 року, є культовою композицією. Її використовували як саундтрек до серіалу «Фарго» та у рекламній кампанії бренду Девіда Бекхема. Тепер фольк-ремікс чудово пасуватиме клубам та фестивалям.

Приємно здивовані від того, як може змінитися і почати жити своїм життям створена колись нами композиція. Навіть із потужним електронним звучанням та ефектами пісня залишається живою й емоційною. Ми щасливі, коли наша музика надихає інших митців на створення чогось незвичного для нас

DakhaBrakha

Слухати:

6. Kozak System — Повінь

Бурхлива рок-пісня про бурхливе кохання

Буває так, коли ти дуже любиш когось, але разом ви бути не можете. Характери не підходять чи щось кармічне. Ви проживаєте життя, але не відчуваєте себе щасливими. Намагаєтеся зрозуміти, чому все не так. У ваших стосунках – злети та падіння, радість та сльози, але все одно ви розходитесь. Багато хто розчаровується після цього в коханні. Але потім з’являється інша людина, яка своєю вірою в те, що любов може бути щасливою, доводить тобі – світ не такий однобокий чи якось неправильно влаштований. І наприкінці кохання все ж перемагає

фронтмен гурту Іван Леньо

За сюжетом кліпу, дівчину тримають в заручниках, а головний герой намагається її визволити. Це така стилістична фігура, аналогія до ситуації, коли людина тоне у своїх думках і не дозволяє коханню пробитися до серця. Тоді на допомогу і приходить кохана людина, що «визволяє» з полону.

Якщо хочете почути пісню наживо – купуйте квитки на концерт-презентацію нового альбому «Закохані Злодії», що відбудеться 29 лютого у Києві.

Слухати:

7. Uliana Royce — Холодно і тепло

Молода українська співачка Уляна Ройс вже випустила два кліпи, які приємно вражають своєю якістю та насиченістю. Дебютний сингл має майже 2 млн переглядів на Youtube, а тепер ми маємо можливість переглянути свіжий кліп на пісню «Холодно і Тепло»

У ньому ми бачимо типову ситуацію 21-го століття, коли, уткнувшись в екрани гаджетів, ми не помічаємо світу довкола. Так само і головні герої ходять по пустелі, в горах, над водоспадом, уздовж морського берега і, не піднімаючи голови, дивляться у смартфон. На щастя, все завершується «хепі-ендом»: закохані випускають телефони з рук та огортаються ніжними обіймами.

Жива зустріч завжди краще сухого тексту в ваших чатах. Stay offline to stay alive. Залишайтеся оффлайн, щоб бути живими

Уляна Ройс

Слухати

8. Tik Tu — Introvert

Файний кліп від файного гурту Tik Tu з файного міста Тернопіль. У ньому учасники гуляють у полі, блукають Кутковецьким лісом та занурюються у ставок – і все це знято у незвичному stop motion стилі.

Учасників гурту, Наталку Багрій та Романа Божко, запрошували на концерти ще перш ніж вони придумали назву. Але для одного з виступів потрібно було вказати назву гурту. Тож їм на думку спала назва Tik Tu, що в перекладі з литовської означає «тільки ти». Це відсилання до того, що на той момент гурт складався лише з двох і, мовляв, «хто ще буде зі мною грати й слухати мої мотиви?». А виявилося, що є хто! Згодом до дуету приєднався Олександр Драчук і так утворилося тріо мультиінструменталістів.

Слухати

9. Брати Станіслава — Поролоновий світ

Івано-франківський рок-гурт Брати Станіслава у своїй новій пісні порушує важливу тему. І робить це не вперше – торік сингл «Завше молоді» був записаний у межах проєкту «Так працює пам’ять», про який ми вже розповідали раніше. У пісні «Поролоновий Світ» акцентують увагу на гостросоціальній темі.

Сингл «Поролоновий Світ» – це історія про тих, хто через власні страхи, зневіру, безпомічність самоізолювався від реальності. Це історія про вселенську зону комфорту, де нема війн, болю і страждань. Втеча від проблем реального світу завжди приводить у місце, де існує лише вакуум, ілюзія щастя та самообман. Потрапити у «поролоновий світ» легко: потрібно дати собі хоч раз слабину. А от вийти з нього можна тільки через муки сприйняття реальності такою, якою вона є насправді

Хлопці виступали на десятках фестивалів, записали чимало пісень на соціально-важливі теми (зокрема про Холодний Яр) та їздили у зону АТО/ООС зі своїми концертами.

Слухати

10. Menthol — Війна

Рок-гурт MENTHOL із міста Сіверськодонецьк презентував сингл «Війна». Не важко здогадатися, про що він… Мета цієї пісні – привернути увагу людей до таких страшних речей, як бойові дії. Бо зазвичай ми не здатні уявити повною мірою весь жах цих подій, доки вони не торкнуться нас особисто.

Нашою піснею ми прагнули передати емоції людини, яка опинилася в епіцентрі бойових дій і змушена покинути свій дім. Вона не знає, коли усе скінчиться, і останні декілька років їй сняться жахливі сцени війни.

Слухати

11. Epolets — Пограймо

«Пограймо» – це про початок стосунків. Ну знаєте, коли ви шалено закохані одне в одного, не маєте правил та гальм, граєтеся та ризикуєте.

Останнім часом деякі критикують EPOLETS за те, що вони поступово відходять від бунтарського року і дедалі частіше схиляються до пісень у стилі денс-рок. Але якщо чесно – ми не проти! Такий стиль, можна сказати, став характерною рисою гурту, звучання якого одразу впізнаєш. А ще краще EPOLETS характеризує їхня дотепна реакція на критику — вони випустили наліпки «Еполетс вже не торт» для Телеграму.

Слухати

12. Скай — Забери

Легкий та динамічний chill house хіт від СКАЙ! Трек «Забери» гурт записав спільно з DJ Awers.

Слухати

Коменти