14 лютого багато хто традиційно святкує день святого Валентина, не задумуючись про походження цього свята. Ми розкажемо, звідки взялася традиція святкування дня закоханих, хто такий святий Валентин, та як святкують 14 лютого в різних країнах, наприклад, в Німеччині та Італії.

Наприклад, ви знали, що історія налічує щонайменше 16 святих Валентинів та двох святих Валентин, але саме цей став більш-менш відомим і отримав згодом своє свято? 496-го року Папа Римський Геласій Перший замінив язичницьке свято на честь Фавна, що святкувалось якраз 14 чи 15-го лютого.

За іншою легендою, 14-го лютого починали паруватися птахи, і люди вважали, що всі стосунки, які починались цього дня, були приреченими на щастя. 

В Римо-католицькій церкві Валентин вважається покровителем людей, що страждають на психічні захворювання. Тож римо-католики взагалі цього дня відзначають день святих Кирила й Мефодія і суттєво економлять на шоколяді й квітах. Сьогодні святкування дня закоханих відбувається по-різному.

Дивіться відео, щоб дізнатись все :).

Дабер, займаюся озвученням українською мовою та поширенням цього матеріалу в маси. Легко можете знайти ці роботи під ніком AdrianZP.

Коменти