Так, ми знаємо, що коронавірус Covid-19 шириться планетою, але карантин — не привід сумувати. Тому ми вирішили зібрати добірку хороших новин, присвячених епідемії.

1. Китай закрив лікарні для хворих на коронавірус

коронавірус хороші новини

Фото NY Times.

В Ухані закрили останню з 16-ти тимчасових лікарень для хворих на  коронавірус. Про це повідомляє New York Times. Саме 11-мільйонний Ухань у січні був епіцентром епідемії, але завдяки суворим методам карантину, останніми днями в Китаї реєструється дедалі менше хворих, і вважається, що пік пандемії в регіоні минув. Нових пацієнтів недостатньо, щоб тримати відкритою для них хоча б одну окрему лікарню.

2. Плазма пацієнтів, що одужали від COVID-19, ймовірно може лікувати інших

коронавірус хороші новини 2

Коронавірус під мікроскопом

Антитіла з крові людей, що одужали від COVID-19 ймовірно можуть бути використані для лікування нових пацієнтів та захисту тих, хто входить до груп ризику. Перші досліди з лікування вірусу з використанням антитіл, отриманих з крові людей, що одужали, змогли успішно побороти коронавірус в лабораторних умовах. Про це звітують дослідники Університету Джона Гопкінса з Балтимора штат Меріленд, США.

3. Apple знову відкрила 42 магазини в Китаї

коронавірус хороші новини 2

Тім Кук, керівник Apple

Після більш ніж місяця карантину Apple знову відкриває всі 42 роздрібні магазини в Китаї. Магазини було закрито на початку лютого, як запобіжний захід проти коронавірусу. Тім Кук додав, що частина постачальників Apple відновили роботу фабрик на материковому Китаї. Серед них і найбільший постачальник деталей Foxconn, який також відновив виробництво у звичайному обсязі минулого тижня.

4. Індійським лікарям вдалося вилікувати коронавірус

коронавірус хороші новини 4

Лікарі госпіталю Савай-Ман Сінгх в місті Джайпур успішно вилікували італійську пацієнтку з Covid-19, використовуючи комбінацію препаратів проти ВІЛ, свинячого грипу та малярії. Це препарати: Лопінавір, Ретоновир, Озельтамівір разом з Хлорфенаміном, повідомляє India Times.

Пацієнтка, яка успішно вилікувалась, приїхала до Індії зі своїм чоловіком. Група італійських туристів з 23 осіб, де була сімейна пара, подорожувала туристичними напрямками Раджастану. Чоловік хворої заразився першим, коронавірус діагностували ще 3 березня, а 4-го дружина також отримала позитивний результат на Covid-19.

5. В Південній Кореї кількість нових випадків зменшується

За 18 березня в країні зареєстровано 93 нові випадки захворювання, поступово кількість нових інфікованих зменшується. Для прикладу, 13-15 березня їх було зареєстровано по 190-214 на добу.

6. Дослідники Медичного центру Еразмуса знайшли антитіла проти коронавірусу

коронавірус хороші новини 5

Френк Гросвельд, дослідник клітинної біології з Утрехтського університету

Дослідники з медичного центру Еразмуса та Утрехтського університету в Нідерландах знайшли антитіла, що можуть боротися проти коронавірусу.

Вірите чи ні, але ми знайшли антитіла, що здатні блокувати інфекцію SARS1 та SARS2. Інакше кажучи, вперше в історії дослідники знайшли антитіла проти коронавірусу.  Але я надто старий, щоб стрибати на стіл від радості.

Професор клітинної біології Френк Гросвельд (71 рік)

Наукова публікація групи з десяти вчених передана на оцінку провідному журналу Nature.

7. 103-річна бабуся з Китаю повністю одужала від Covid-19

коронавірус хороші новини 6

103-річна пацієнтка повністю одужала від коронавірусу

Китайська пацієнтка віком 103 роки повністю вилікувалась після 6-х днів лікування в Ухані, Китай. У жінки діагностували вірус 1 березня в лікарні Ліюань медичного коледжу Тонджі в Ухані. Вона була в критичному стані й не могла спілкуватися з медиками, коли її доставили до лікарні.

Дивіться також, чи треба боятися коронавірусу:

Дякуємо за добірку Джею Заловітцу.

Коменти

Олександр

1)Побічні дії від антивірусу? 2) сумніваюсь взагалі . Якщо в неті інформація є,то чому немає на ТV?