Управління продовольства та медикаментів США уже давно проводить численні досліди та розробку якісних тестів на вияв COVID-19 в організмі людини. І сьогодні у нас хороші новини — вченим та фармацевтичним компаніям оперативно вдається робити великі кроки в дослідженні та боротьбі зі смертельним вірусом.

Одна з найбільших та найдавніших хіміко-фармацевтичних компаній США «Abbott Laboratories» розробила чудову технологію IDnow.

Творці не довго думали з назвою винаходу — «лабораторія у коробці». Цей невеличкий пристрій завбільшки із тостер дозволяє провести діагностику менше ніж за 15 хвилин.

Жодна діагностична технологія не була настільки швидкою, як ця. Дотепер більшість обстежень на COVID-19 могли тривати кілька годин або й днів. А пацієнти неупинно втрачали шанс на швидке одужання. І навіть тоді тести не могли гарантувати чіткого виявлення хвороби на ранніх стадіях.

Розробники IDnow запевняють, що їхня технологія може дати позитивний результат на коронавірус уже за 5 хвилин, а точний — за 13. А тому пацієнти зможуть швидше госпіталізуватися та отримати лікування. Погляньте, як довго проводили тестування на коронавірус до цього.

Раніше якісну систему тестування могли дозволити собі лише великі лікарні зі штатом спеціалізованих лікарів. Цю ж можуть користувати усі. Такі машини планують розмістити у всіх медичних закладах, де систем вияву COVID-19 іще нема.

В основі технології лежить молекулярне тестування. Воно «шукає» частинки РНК вірусу SARS-CoV-2 та штучно «збільшує» ці сегменти, доки вони не стануть помітним для лікарів.

Наразі компанія «Abbott» на стадії нарощення виробництва апаратів. З цього тижня планують постачати на ринок щонайменше 50 тис. тестів у день. Проте вона вже найдоступніша на ринку США. Чимало тестів уже розміщені в кабінетах лікарів та пунктах невідкладної допомоги.

Якщо все буде добре, «Abbott» дозволить нам формувати чіткішу картину розповсюдження коронавірусної інфекції та допоможе тим, кого спіткала хвороба, отримати медичну допомогу якомога швидше.

Аспірант катедри акустики «Київського Політехнічного Інституту ім. Ігоря Сікорського». Популяризую науку та українську мову. Веду Telegram-канал «Мовний трибунал».

Коменти