Іван Вакарчук став без перебільшення одним з найвидатніших українських освітян сучасності. На посаді міністра він зумів зрушити з місця реформу освіти України, а за неповних три роки встиг зробити на цій посаді те, чого не зробили ні його попередники, ні наступники.

Вакарчук діяв рішуче, постійно проводив експерименти, часто брав до міністерства людей без досвіду подібної роботи, які горіли бажанням щось змінити. Даючи свободу дій, він завжди контролював результати роботи своїх підлеглих.

Він вважав, що основними критеріями є порядність, професіоналізм та патріотизм.  

Саме Вакарчук свого часу запровадив зовнішнє незалежне оцінювання, завдяки йому студентом престижного вузу можна було стати не лише за гроші, а й завдяки власним силам. Завдяки йому суттєво збільшилась кількість нових україномовних підручників, було реформовано систему присвоєння вчених звань, міністерство ефективно боролось із корупцією.

Багато з реформ, які почав Вакарчук продовжили втілюватися в життя після втрачених років Табачника та Януковича. 4 квітня 2020-го року Івана Вакарчука не стало. Ми вирішили зробити відеорозповідь про те, якою людиною та яким спеціалістом він був, а протягом роботи над відео не раз пошкодували, що нікому з нас не довелося вчитися в Львівському національному університеті Франка під його керівництвом.

Дабер, займаюся озвученням українською мовою та поширенням цього матеріалу в маси. Легко можете знайти ці роботи під ніком AdrianZP.

Коменти