Давайте поглянемо на Китай. Ні, не на той, де живе півтора мільярди людей, а на республіку Китай або простіше — Тайвань. Материковий Китай вважає Тайвань своєю провінцією, але насправді це окрема держава. Давайте розберемося, чому так сталося.

Саму Республіку Китай було засновано 1912-го року. Вона займала більшу частину сучасного Китаю та Монголії. Наприкінці Другої світової війни республіка отримала від Японії групу островів Тайвань і Пенху.

За кілька років війська республіки під керівництвом Чана Кайши зазнали поразки від комуністичної армії Мао Цзедуна, тому 1949-го року залишки військ, керівництво армії та уряд втекли до Тайваню.

Нинішній Тайвань — це високорозвинена країна, що за ВВП посідає 16-те місце в світі. ВВП Тайваню складає близько 3,5% від ВВП Китаю, а в перерахунку ВВП на одного жителя Тайвань обганяє Китай у 2,5 рази. Невеличкий Тайвань має 26-ту за величиною економіку планети, де сучасні технології відіграють ключову роль.

Дабер, займаюся озвученням українською мовою та поширенням цього матеріалу в маси. Легко можете знайти ці роботи під ніком AdrianZP.

Коменти