1. СКАЙ — «Одне Ціле», «Переживем» та «Не відступати і не здаватись»

Одразу аж три новинки від неймовірного і такого улюбленого гурту СКАЙ! Пісні «Одне Ціле» та карантинна «Переживем». Кліп до останньої був записаний разом із фанатами, які вдома зафільмувалися, емоційно співаючи рядки з пісні.  А третю — потужну «Не відступати і не здаватись» — ви вже чули у нашому нещодавньому ролику про російську окупацію Донбасу 2014 року

Слухати:

2. Yarmak — Вона

Багато кому ця пісня може нагадати іншу відому пісню «22». Але нам здається, що нова лірична «Вона» навіть краща. Щонайменше тому, що цього разу пісня виконана українською. І тут також є важливий соціальний меседж та чудовий текст, від якого аж сироти на шкірі. «Вона» — наче нагадування про байдужість і людську схильність забувати історію. І відповідь тим, хто хоче «мірного нєба над галавой», байдуже якою ціною, навіть якщо це «руський мир». Бо, як каже Ярмак, у всього є міра.

Набагато трагічніші наслідки за будь-який вірус несе байдужість. Байдужість до своєї землі, культури, людей призводить до нищівних втрат природних та людських ресурсів нашої країни.

Yarmak

Ми вже неодноразово згадували в інших добірках про проєкт «Так працює пам’ять», в межах якого різні артисти записують пісні в пам’ять про Даню Дідика, який загинув під час мирної ходи в Харкові 2015 року. І нова пісня Ярмака — не виняток. В день її прем’єри Дані мало б виповнитись 20 років. 

Слухати:

3. Morphom — «Гадості»

Талановитий саундпродюсер і, як виявилось, ще й талановитий співак Morphom серйозно взявся за сольну кар’єру. Він створює хітові пісні для Jamala, Jerry Heil, Злати Огнєвіч, Dakhabrakha, LAUD, Panivalkova, Ріаnобой та інших зірок. Невже настав час зосередитися і на собі? Так, так і ще раз — так! Пісні «Гадості» та «Сумні» вже привнесли щось нове на сцену української музики й ми сподіваємося, що Рома (він же Morphom) не зупинятиметься й надалі творитиме свою музику.

Слухати:

4. PALAYEAH — Хвилі

Мініальбом «Хвилі» від PALAYEAH ідеально вписується в нинішню тягу до музики та загалом культури 80-х. Згадайте-но The Weeknd та Dua Lipa з їхніми новими синті-поп платівками, що гучно увірвалися в топи усіх можливих чартів чи популярний серіал «Дивні дива» з купою пасхалок тих років. Учасники гурту — Паша та Євген — випустили мініальбом, який наче вдихнув культуру 80-90-х років — фільми, музика та відеоігри. Такий собі ностальгічний альбом, бо саме на ці роки припала юність хлопців. Це — унікальні дванадцять хвилин хіп-хопу синтезованого із синтвейвом. І вони точно варті вашої уваги.

Слухати:

5. Ofliyan feat. YULIA YURINA — Псих

Обережно! Можна обпектися! Дуже гаряча колаборація солісток YUKO та Ofliyan. Юлія Юріна та Катерина Офліян гуляють містом, не тримають дистанцію та цілуються — одразу зрозуміло, що кліп знімали ще до карантину. Виконавиці присвячують цю пісню свободі, зокрема сексуальній. Сміливий неоновий кліп, інтимність та головна думка — це відкритість та прийняття одна одної.

Слухати:

6. Ragapop — Гордості

Ragapop — це новий проєкт учасниць гурту DakhaDaughters – Ганни Нікітіної та Руслани Хазіпової, а також музиканта Антона Очеретяного. В цій пісні електронна музика поєднується із текстами Івана Франка, а саме – з його перекладом давньогрецької трагедії «Цар Едіп». Зараз гурт використовує карантин з користю — музиканти самоізолювалися за містом й працюють над дебютним мініальбомом, присвяченим Івану Франку.

Слухати:

7. Postman — пісні «Антарктида», «1997» та альбом «City Freak»

Така ніжна пісня про наш улюблений магічний континент — Антарктиду ❤️ Якщо «Антарктида» зачепила вас так сильно, як зачепила наші серця, то можете також прослухати пісню «1997», яку Postman записав разом із музикантами Lemko Bluegrass Band та Tik Tu.

А ще краще — альбом «City Freak». Він набагато ширший і охоплює різні мотиви: тут і гітара, і барабани, і електроніка, і духові інструменти. До того ж, деякі пісні українською, інші — англійською. Слухаючи пісню «Там Нічого Нема», ми, приміром, хочемо сісти у старенький Ford Mustang, повільно рушити в дорогу й розчинитися за обрієм, де сідає Сонце.

Слухати:

8. Монтеск’є — Осінь на майдані Кліші

Красунчик під псевдонімом Монтеск’є (ні, ми зараз не про філософа) – львів’янин Ігор Хоркавий навчався у Франції. Можна здогадатися, чому він обрав саме такий псевдонім 😉 Ігор презентував дві атмосферні пісні «Осінь на майдані Кліші» та «8 самурай», які увійдуть до дебютного альбому «Таксі Монтеск’є».

Слухати:

9. KOLONAS – Запахом кави

Чудовий інструментал, картинка та голос! І пісня зовсім не про каву, аж ніяк! А про вічну тему — про кохання. Продюсером кліпу виступало життя. Ні, серйозно, життя.

Будьте чесними і сміливими. Розставляйте акценти — вчасно. Розставляйте пріоритети — чесно. Розставляйте книги на полицях — красиво. А життя, як завжди, розставить все на свої місця.

KOLONAS

Слухати:

10. GAR4ICA – Забий і Танцюй

Молодий гурт, утворений 2018 року, вже виступав на різних українських фестивалях. Від їхньої музики хочеться підірватися з місця і почати танцювати, при чому моментами музика нагадує ритмічний стиль Монатіка. Останній вже може починати нервуватися, бо цілком можливо, що гурт GAR4ICA стане його конкурентом. Знаємо точно одне — усі люблять танцювати. А в стресові моменти немає нічого кращого аніж забити, увімкнути денс-поп на повну і відриватися.

Слухати:

Що ще послухати?

  • Репер ХАС порадував аж двома треками – «Перемагати» та «День за днем», записану разом із виконавцями ЗАХАР та PAULMAN.
  • Morphom записав кавер на пісню Скрябіна «Най буде дощ», зняв на неї кліп і присвятив його пожежникам.
  • ТНМК поступово випускає фрагменти з найбільшого за історію існування гурту концерту разом із молодіжним симфонічним оркестром «Слобожанський». Зацініть цілий плейлист!

Коронавірусне!

  • Унікальний міжміський онлайн-фестиваль Інтерсіті Live. Перший Інтерсіті Live був настільки крутим, що 16 травня буде другий! Інтерсіті Live 2.0 транслюватиме Телебачення Торонто. Шістнадцять годин стріму та учасники із шістнадцяти міст України: тут буде не тільки музика, а й театр, вуличне мистецтво та кіно. І все це — робота волонтерів.
  • Можете відвідати серію онлайн-концертів «Культура об’єднує» від музичного медіа СЛУХ.
  • Freel — визначна постать на вітчизняній хіп-хоп сцені, його читка ніколи не розчаровує. І він також не оминув вірусну тему коронавірусу. Пісня «Вірус» була написана за одну ніч, а кліп знятий в самоізоляції, тобто вдома. Все, як треба: туалетний папір, гречка, маски, рукавички та… самурайський меч. А чом би й ні?
  • Mamarika, яка нещодавно випустила кліп та пісню «Maemo», під час карантину заспівала в себе на подвір’ї акустичну версію пісні «Проліски». Якщо ви не чули оригінал — обов’язково послухайте!
  • Жадан і Собаки радують карантинним реміксом, записаним за мотивами пісні «In My Pocket» гурту The Cat Empire.
  • Гурт Лінія Маннергейма зняв кліп на пісню «Чорний» з їхнього лютневого альбому «Конфіскат», про який ми вже писали.
  • Любителям джазу точно сподобаються двогодинні лайви від AristocratsTV.
  • Lo-Fi музика, читка від паліндрома та совкова архітектура — все це у новому кліпі на пісню «святковий».
  • Кумедна пісенька від гурту Медовий Полин про набридлу вже всім тему — карантин та коронавірус.

Коменти