Шістдесят років тому в Ірландії народилась легенда — Пол Г’юсон, більш відомий як Bono з гурту U2. Він не тільки один з найкращих фронтменів на рок-сцені, а ще й завзятий активіст. Чи мова йде про облогу Сараєва, чи про допомогу бідним країнам Африки — Боно веде активну громадську діяльність.

З нагоди свого ювілею Боно поділився списком із 60 пісень, «які врятували йому життя». 
«Ось деякі пісні, які врятували мені життя… ті, без яких я б не зміг жити… ті, які допомогли мені пройти шлях, від 0 до 60… крізь усі негаразди, всі перешкоди… від серйозного до дурного… і радісного, здебільшого саме радісного»

Ви можете прослухати його на будь-якій зручній для вас платформі.

В цьому плейлисті ви знайдете музику на будь-який смак: легендарну нірванівську «Smells Like Teen Spirit», «Life On Mars» Девіда Боуї, «Freedom» з останнього альбому Beyonce та навіть нову пісню «everything i wanted» юної співачки Billie Eilish. Останній він написав листа:

Боно плейлист 60 пісень 60 років

Лист від вокаліста гурту U2 для Біллі Айліш та її старшого брата Фіннеаса, який пише пісні для неї й інших виконавців

Люба Біллі (та [її брат] Фіннеас). Мій слух палко жадає блукати такими місцями, втекти від концентрації цифрових площин із занадто великою кількістю інформації. Я ступаю у твою пісню і це чорна краса, болісно, дивовижно вразлива та жахлива. Безстрашна і тривожна. Але ти цим не переймаєшся. Ти виказуєш це, щоб опанувати відчуття, яке «гризе». Я думаю про Керол Кінг, я думаю про Роя Орбісона. Як і в їхньому разі, цього ніколи не існувало до тебе. 

Насправді Боно особисто написав не тільки Біллі. Він написав кожному з вищезгаданих виконавців, на кожне прізвище в його плейлисті. І кожен лист закінчується словами «твій фанат, Боно».

Оскільки Девід Боуї, на жаль, вже не може отримати листа від Боно, то він написав його на ім’я Данкана Джонса — сина Боуї.

Коли я почув пісню твого тата «Life On Mars?» по радіо 1973 року, я ховався під ковдрою у своєму ліжку за адресою Cedarwood Road, 10 [місце, де виріс сам Боно]. Тоді я слухав піратське радіо Radio Caroline. Мене не хвилювало питання, чи було життя на Марсі. Пісня відповіла на значно важливіше питання для мене, тринадцятирічного… Чи існує розумне життя на Землі? Це й було доказом, наскільки я можу судити.

Спочатку Пол Г’юсон опублікував лише 6 листів, для Еліс Паваротті, Біллі Айліш, Девіда Боуї, дуету Massive Attack та Шарі Нельсон, Daft Punk та Фаррелла Вільямса і німецького гурту Kraftwerk. Листи для інших виконавців про решту пісень Боно опублікує найближчого тижня.

Це будуть листи для Oasis, Beyoncé, Iggy Pop, Gavin Friday, Kendrick Lamar, Bob Marley, Nirvana, Pearl Jam, Bob Dylan, Lady Gaga, Frank Sinatra, Coldplay, JAY-Z, Alicia Keys, The Verve, Talking Heads, Elvis Presley, Ramones, The Beatles, Sex Pistols, Madonna, Prince та інших.

Якщо цих 60 пісень вам замало — зацініть наші добірки з українською музикою 😉

Коменти