NASA працюватиме над створенням фільму з голлівудським актором Томом Крузом безпосередньо на МКС. Для цього його доставлять в космос і там він залишиться на час зйомок. Про це повідомляє CNN Business.

Зйомки на базі МКС пройдуть не вперше. Раніше там уже знімали “Космічну станцію 3D” та “Апогей страху”. Але, на відміну від своїх попередників, фільм із Томом Крузом буде художнім, а не документальним.

За словами Брайденстайна, зараз NASA шукає більше шляхів для популяризації космічних проєктів, щоб зацікавити майбутні покоління інженерів та науковців. Окрім офіційного сайту, NASA має свої профілі в Instagram, Twitter, Facebook та інших популярних соцмережах, де постійно публікується цікава інформація про життя астронавтів, майбутні місії NASA та про кар’єрні можливості в межах агенції.

Інформацію щодо роботи над фільмом підтвердив керівник NASA Джим Брайденстайн у своєму Twitter.

https://twitter.com/JimBridenstine/status/1257752395750289409

Ще одним цікавим фактом є “доставлення” знімальної групи на станцію. Наразі невідомо, коли саме почнеться фільмування і як воно відбуватиметься. Передбачається, що політ здійснить багаторазовий космічний корабель Crew Dragon компанії SpaceX (чий перший пілотований політ запланований, до речі, на травень цього року) або корабель компанії Boeing. Однак NASA не володітиме правами на космічні апарати, а компанії матимуть право продавати місця пасажирам.

Таким чином, приблизно за 50 млн доларів (а саме в таку суму SpaceX оцінила місце на своєму кораблі) космічні туристи зможуть не просто здійснити подорож на МКС, а ще й стати свідками створення першого художнього фільму за межами Землі. Мабуть, досить цікаво буде гадати, де ж у ньому спецефекти, а де справжні сцени у відкритому космосі?

Читайте також: США та Росія на порозі протистояння за ресурси на інших планетах.

Коменти