Сучасність неможливо уявити без швидкісного інтернету. Сьогодні смартфони дозволяють нам мандрувати інтернетом зі швидкістю, яка ще 10 років тому була притаманна лише новітнім комп’ютерам. Майже що 7-8 років з’являлося нове покоління мобільного зв’язку, яке адаптувалося під тодішні стандарти. Так, 1984 року найперший аналоговий стандарт забезпечував швидкість 2 кб/с.

З кожною ітерацією швидкість передачі даних збільшувалася майже вдвічі, завдяки чому сьогоднішній 4G дозволяє вам дивитися наш ютубчик без перешкод.

Номінально 4G забезпечує приблизно 1 гігабіт за секунду, проте реальна швидкість, звісно, значно менша. Станції мережі щомісяця перевантажуються новими абонентами, а навколо них зводяться об’єкти, які часом перешкоджають сигналу. Через це у вечір п’ятниці чи неділі, або в годину пік на головній трасі вашого міста ваш мобільний інтернет «глючить». З огляду на шкідливу практику програмістів верстати неоптимізовані вебсайти та HD-рекламу, шляк трафляє мобільний інтернет майже щодня.

Утім, на свою грудку у вікно заслуговує й оператор, який полюбляє економити на покритті. 

Загалом швидкість передачі даних залежить від частот, що їх використовують оператори. До прикладу, включення кожної станції у правильний діапазон необхідно узгоджувати з Генштабом ЗСУ, адже частоти так чи інакше впливатимуть на спецзв’язок військових.

Отже, завдання наступного покоління – 5G – не так у максимальній швидкості, як у кількості абонентів, яких можна обслуговувати одночасно і максимально якісно. Зважаючи на щораз вищий попит на інтернет речей, засилля датчиків, гаджетів та пристроїв, що використовуватимуть мережу, так чи інакше вплине на швидкість інтернету «на місцях».

Аби впоратися із цим завданням, станції 5G обладнують цифровими антенними решітками (ЦАР), які дозволяють обмінюватися сигналом із мінімальними перешкодами, збільшуючи здатність системи «годувати» велику кількість пристроїв. І якщо раніше ЦАР не були обов’язковою умовою для 4G-станцій, у новому поколінні це питання стає руба, як і питання бюджетів на перепрошивку всіх систем під нове покоління передачі даних.

Сам собою 5G дозволяє передавати дані на швидкості до кількадесят гігабітів, себто 1080р фільм завантажиться за кілька секунд.

Утім, використані 5G частоти проблематично долатимуть перешкоди у великих містах, буквально «пробиваючи» стіни. Це означає, що для пересічних громадян стандарт 5G радше дозволить більшій кількості людей мати нормальний мобільний інтернет, аніж підійме швидкість до космічних масштабів.

Стандарт також покращить стійкість з’єднання на більших швидкостях, то ж ми не полишаємо надії, що наші супер-інтер-швидко-сіті поїзди хоч колись матимуть інтернет. Хоч якийсь.

Зрозумівши, що від 5G більше виграють девайси, аніж люди, машина всесвітньої пропаганди почала працювати у протилежному напрямі. Все почалося 2018 року, коли французьке видання опублікувало статтю про зв’язок між мертвим птаством і вежами 5G, що височіли неподалік. Вже 2019 року ютубом поширювалися відео із конспірологічними теоріями навколо 5G, із заголовками на кшталт «Телекомунікаційні компанії світу замовчують про шкоду 5G-мереж!», «Повстанці збираються на Майдан скидати Білла Гейтса» тощо.

Інфографіка від Ofcom, яка демонструє відповідність 5G усім світовим стандартам безпеки та підпалює дупи масонам.

Перцю до історії додали вежі 5G в Ухані, які розпочали роботу за кілька тижнів до появи COVID-19.

Прихильники конспірологічних теорій стверджують, що мобільна мережа нового покоління електромагнітним випромінюванням негативно впливає на організм людини, і, увага… стає провідником коронавірусу. В Росії цю хвилю підхопили й прихильники чипізації, опублікувавши ціле «дослідження» про те, як 5G-опромінення змінює людську ДНК. Та не переймайтесь, ліки проти цієї масонської хвороби вже запропонували… імбир.

Не треба бути доктором соціологічних наук, аби зрозуміти, що ці чутки не мають під собою жодних підстав і жодного натяку на здоровий глузд. Загальна теорія змови – «нас» хочуть знищити «вони» – збігається із фольклором на тему опромінення від радіохвиль. Додайте до цього світовий попит на прості розв’язання складних проблем і бажання покритикувати владу, і, вуаля – вежі 5G опромінюють населення!

Зберігайте спокій, здоровий глузд і довіряйте виключно авторитетним джерелам, на кшталт МОЗ.

Коменти

Ігор

Пишите не правду,а те за що вам платять кому це треба (такі зараз в основному змі).Насправді ж технологія 5G дає змогу впливати на психіку людини під різною частотою визиваючи різні емоції (агресію,подавлення і т.д) ,тобто можливо керувати діями людини

Олександр

Само собой не вредно,а даже полезно. Мы же с каждым годом все здоровее становимся в масштабе нации. Да и психическое здоровье на уровне. Детей ни кто не мучает войны нету ,все хорошо. И учёные раньше врали о вреде радиации(радиоизлучения) сейчас это полезно уже. И народ свой обманывать такими статьями перед Богом уже далеко не каждому страшно. Всему свое время,каждый заплатит по делам своим. Все хорошо,носим намордники и улыбаемся своим же микробам которые с намордника улыбаются нам. И иммунологи ,учёные,доктора,раньше тоже ничего не понимали ,что такое иммунитет,а сейчас вдруг все прозрели за пару месяцев. Теперь то ,что было вредно стало прям полезно и на оборот. Прости нас Господи трусливых и маловерных,грешных и продажных,за 30 серебренников готовых согласиться на медленное убийство детей,стариков да и себя тоже. Это 5g восновном ждет молодежь у которой запас прочности поболее(физически) люди постарше чувствуют на себе воздействие окружающей среды. В Польше ,в Варшаве в дни теста 5g у моей жены дал сбой кардиостимулятор. Через несколько дней стало лучше. Так что можете не верить пока вас не касается. Мы же ни во что не верим…

Володимир

Не вір вухам,доки очі не побачать.

Павло

Жодне ЗМІ ніколи не скаже правду. Бо це може створити паніку, що тут казати, є таке поняття як електромагнітне забруднення, а враховуючи що 5g буде всюди і без того забрудненому ефірі… Люди будуть гинути як ті пташки

Жужа

МОХ Не можна назвати дуже авторитетним