Жадан і Собаки — «Кокаїн»

Героїчній боротьбі української влади з українським народом присвячується

Який би коментар до пісні ми тут не написали — він не здатен описати велич лірики. Тут за кожним рядком — цілий сюжет з української політичної арени, талановито огорнутий у слова, які у підсумку стають крилатими висловами. Загалом, як і в кожній пісні гурту.

Слухати

Квіткіс — «квіткіс»

Квіткіс — це молодий поп-панк гурт із Києва, який підкорив наші серця. Їхній дебютний альбом — це «про кохання, секс, розрив, сльози, соплі та увесь спектр емоцій, що притаманні багатьом з нас». Все обертається навколо хлопця, котрий, прямо як у творі «Місто» Валер’яна Підмогильного, перебрався з провінції до мегаполіса.

Головний герой нагадує «American Idiot» гурту Green Day. Та і загалом — музика Квіткіс цілком складає конкуренцію легендарному американському гурту 😏 Спитаєте ви, чому саме така назва — Квіткіс? «Тому, що нас слухають тільки самі файні кіси» – скажуть вам учасники гурту.

Діма Войналович (вокаліст та автор текстів пісень), Віталій Капранов (ударник і бек-вокаліст) та Макс Сторчак (гітарист) кажуть, що на їхню творчість вплинули Ramones, Weezer та Slaves – і ця зухвалість відчутна в кожній ноті пісень! До речі, про самі пісні: «Ножі» узагалі-то спочатку задумувалась під назвою «Лікарі, пожежні і поліція» — послухаєте пісню і зрозумієте чому так. Під «Тусим» ми особисто аж ніяк не можемо перестати тусити. А завершальну ліричну «Лав сонг» написали прямо під час запису альбому!

Поки чуваки писали свої партії, я вийшов надвір й, куштуючи паралельно запашну розчинну каву, придумав вісім легеньких рядків. У той же день, але трішки згодом, нашкрябав іще вісім рядків, які, щоправда, не були записані.

Діма Войналович

Тому хлопці обіцяють випустити розширену та крутішу версію. Ну що ж, чекаємо!

Слухати

KHAYAT — «Говорила»

Король танцювального етно презентував нову пісню! «Щастя любить тишу» – це основна ідея «Говорила»:

Ми живемо у світі, де плітки та обман стали невід‘ємною частиною нашої буденності… але я впевнений, що кожен з вас побачить свій особистий сенс крізь призму власних спостережень та досвіду. Говорити можна багато, але краще слухати.

KHAYAT

Краще і не скажеш, KHAYAT, твій голос, який страшенно зачаровує, конче потрібно слухати 😍

Слухати

IVAN NAVI — «Холодна ніч»

Його пісні лунають в кожному клубі та на кожній радіостанції країни. Першого ж дня релізу пісня «Холодна ніч» увірвалася у топ-5 українського iTunes. Хтось ще має сумніви в тому, що українське може бути якісним і популярним?

Пісня ж про любов. Ну а про що ще можна писати під час карантину, за винятком самого карантину?

Ця пісня — своєрідне нагадування для усіх, що карантин рано чи пізно закінчиться і ми будемо знову танцювати на вечірках, насолоджуватись життям сповна. А зараз ідеальний час для того, щоб ізолюватися вдвох і втекти разом туди, де нема людей. Збільшити дистанцію з іншими, і звести її до мінімуму з коханою людиною.

IVAN NAVI

Слухати

Гурт [O] — «Києве Мій» та «Золота пора»

Учасник Нацвідбору-2020 та просто улюблений гурт написав любовного листа улюбленому Києву з нагоди Дня народження міста. Чудове панорамне відео та «салютування Києву» і, як завжди, позитивні емоції.

Також музиканти порадували нас ще одним кліпом «Золота пора», який зняли на телефон в умовах самоізоляції. Тут учасники гурту розміщені в поштових марках. Це метафоричне послання: гурт [O] — як відправники енергійної музики, а слухачі — як одержувачі, які вбирають у себе цю творчу енергію. До речі, виконавці вже працюють над новою «поштовою маркою» — мініальбомом, який випустять незабаром.

Слухати

Фіолет — «Життя прекрасне» та «Слово даю»

Якби The Weather Girls писали пісню «It’s raining men» в сьогоднішніх реаліях, то вона б точно називалась «It’s raining теплі-карантинні-відео-в-домашніх-умовах». Бо таких зараз справді купа! І кліп на пісню «Життя прекрасне» гурту Фіолет — не виняток.

В цьому відео зафільмовані карантинні будні прихильників гурту: хтось практикує йогу, хтось дистанційно працює надворі, а хтось малює. Коротко кажучи — ніхто не гає часу вдома. Тут ви побачите різних людей, які є частиною #фіолетfamily. Зокрема Ірену Карпу, Макса Кідрука, а також Катерину Супрун, Данила Яневського та Романа Скрипіна 😉

Також Фіолет презентував перший сингл з майбутнього альбому, що вийде наступного року. «Слово даю» — назва говорить сама за себе — це про обіцянку самому собі бути вірним особистим ідеалам, близьким людям та улюбленій справі життя.

Слухати

Our Atlantic — Час розваг

Драйвовий український фанк від уманського гурту Our Atlantic, заснованого 2018 року. Раніше хлопці писали музику англійською, але, надихнувшись українськими попвиконавцями 70-80-х років (а саме – ВІА “Кобза”, “Водограєм”, Назарієм Яремчуком та “Арнікою”) — написали новий альбом майже за мить.

«Реклама Pepsi з 90-х» — так характеризує вокаліст гурту Віктор Байда пісню «Момент». Тутешній відеоряд приємно нагадує кліпи американського гурту OK Go. Яскраві кольори з нотками фізичних експериментів. А сама пісня про швидкоплинність нашого життя, коли хоп! і оком не змигнеш, а тобі вже не 20, а 40, і ти вже не «зелений» студент, а зріла людина. Зріла, але все ще запальна людина! Тому варто цінувати й гідно проживати кожну хвилину життя.

Не обійшлося і без народної творчості. Гурт надав чудове і свіже звучання народній пісні «Ой ти, дівчино..». Все нове — це добре забуте старе, так?

Слухати

Довгий Пес — У лісі

Музику до пісні «У лісі» написав львівський бітмейкер Jointjay, з яким Довгий Пес працює вже не вперше. Це дуже особиста пісня для репера, що в лютому випустив цілий альбом «#олскул». Текст пісні, пронизаної ностальгічними спогадами з дитинства, як послання собі дорослому та грішному.

Коли ми всі опинилися замкненими вдома — одразу захотілося вирватися з бетонних хащ міста та поїхати до лісу. Що, власне кажучи, і зробив Довгий Пес — поїхав на природу та ще й кліп там зняв!

Перший куплет – то тепле дитинство, коли навіть певний запах запам’ятовується на все життя. Другий куплет – про те, що ти вже дорослий, в тебе купа відповідальності, турбот, зайнятості. Не те, що я б хотів повернутися у дитинство, але хотів би все так само відчувати прихід літа, радіти звичним моментам. Ми стаємо злішими, обуреними на світ, замість того, щоб поїхати до лісу і помовчати з годинку.

Довгий Пес

Слухати

Дао Парк — «Подорож»

Здається, у світі просто не існує поганого українського інді-попгурту. Фантастичний гурт Дао Парк, заснований 2016 року українським джазовим музикантом Родіоном Івановим, випустив дебютний кліп на одну з пісень свого нового альбому «Подорож».

Відео зроблено в стилі «регіональних новин», де вокалістка Уляна Голіней в ролі кореспондентки, а рухомий рядок — це узагалі якийсь збірник анекдотів. Сама пісня «Подорож» — про життєвий шлях, на якому ми стикаємося з різним, і з поганим, і з хорошим. Але найясніше пам’ятаємо, зазвичай, лише хороше.

Ми великі фанати музики 80-х, в основі якої різноманітні партії на синтезаторі, тому в нашому альбомі можна помітити багато відсилань до того часу. У своїй музиці ми намагаємося створити дещо футуристичне звучання, ніби минуле впроваджується в майбутнє і навпаки.

Уляна Голіней, вокалістка Дао Парк

Слухати

НастяЗникає — «Голосу гілочка»

2014 року Настя Осипенко розпочала свій творчий шлях соло. А вже за рік, 2015-го, до неї приєдналися ще три учасники. 2019 року Настя заявила, що розпускає гурт НастяЗникає, бо він перебуває у творчій кризі. Але як виявилося — сама Настя нікуди не зникла. Виконавиця соул музики презентувала новий мініальбом «Голосу гілочка». І так, цей альбом також був написаний в ізоляції. Обкладинки до пісень створила ілюстраторка Женя Любчик.

Настя починала писати та грати пісні ще студенткою, своїм друзям у гуртожитку. Потім виступала соло, а з часом це переросло в повноцінний проєкт — НастяЗникає. Вона майстерно поєднує українську мову та світовідчуття із західними мотивами. Чуттєву музику та чарівний голос ви вже можете послухати на зручній платформі.

Слухати

Що ще послухати?

Інтерсіті Live 3.0 бути! Тепер фестиваль охоплює більш ніж 16 міст України — а саме 7 континентів! Окрім українських виконавців, тут виступатимуть гості зі США, Нової Зеландії, Уругваю, Африки, Азії, Європи та навіть Антарктиди! Буде пряма трансляція з полярниками української антарктичної станції «Академік Вернадський». Фестиваль розпочнеться 20 червня о 14:00 на ютуб-каналі Телебачення Торонто.

  • Послухайте фантастичну гру симфонічного оркестру Українського радіо!
  • TVORCHI випустили сонячний кліп на пісню «Мова тіла» під яку не можливо не рухати своїм тілом!
  • alyona alyona своїм кліпом на пісню «Пам’ятаю» нагадує — для світу вона стала відома за один день, але сама вона пройшла довгий шлях, зі своїми злетами та падіннями, про що завжди пам’ятатиме.
  • ХАС написав пісню ні про шо. Трек «Ні про шо» — це сатира на сучасні пісні, в яких начебто класна музика, але сенсу ну абсолютно ніякого.
  • І знову Freel, і знову не оминув тему коронавірусу. Нова пісня «Санітайзер» та анімований кліп на неї, де проілюстровані всі можливі конспірологічні теорії щодо COVID-19. «Покажіть кліп людям, які бояться чипізації й Білла Гейтса» — каже Freel.
  • KALUSH написали під час карантину пісню з лаконічною назвою «*обаний вірус». Як ви вже могли зрозуміти — це суцільний хейт коронавірусу, щоправда, меланхолійний хейт (що нетипово для гурту).
  • Також хлопці знов підняли соціально-важливу тему про боротьбу із залежностями у качовій пісні «Тіпок». А сам бій із залежністю проілюстрували у кліпі.

Коменти

Юрко

Ось і сама новина про новинку від Русі. Пісня з не банальним текстом,.

Юрко

Шкода що ви оминули увагою нову пісню моєї улюбленої співачки Русі .