БЕZ ОБМЕЖЕНЬ — «Липень» та «Не мовчи»

А ось і головний саундтрек цього місяця! «Липень» – композиція літня, лірична, і, звичайно ж, про любов. Це перша пісня з майбутнього альбому, над яким рок-гурт почав працювати під час карантину. 

Також БЕZ ОБМЕЖЕНЬ відзняли не менш спекотний за цьогорічне літо кліп на пісню «Не мовчи». Щоправда, саме відео знімали наприкінці лютого! В головних ролях — вокаліст гурту Сергій та його дружина Ганна. Не дивно, що відео вийшло таким палким 😏

Слухати:

Гоня і Довгий Пес — «Бронепоїзд»

Це не просто пісня, це просто нереальний бенґер! Львівські репери Довгий Пес та Гоня записали зухвалу пісню, з агресивними й до біса крутими панчлайнами.

Років зо десять тому Гоня та паліндром (на той час більш відомі як Mr. Popeye та Кашляючий Ед) заснували гурт Глава 94 — у назві йдеться про главу із книги псалмів. Відтоді хіп-хоп гурт випустив 5 альбомів та брав участь у різноманітних реп-батлах.

Львівський репер Довгий Пес вже неодноразово з’являвся у наших добірках і жодного разу не розчаровував. Якщо не бачили, то ось вам попередня добірка з новим треком «У лісі» та файний альбом #олскул з лютневої.

Слухати:

Паліндром — «забудь»

Паліндром ніколи не залишається осторонь і завжди пише музику із соціально-важливими текстами. Цього разу у пісні «забудь» йдеться про труднощі, з якими стикаються пацієнти й працівники психічних лікарень. Виконавця турбує те, що мало хто цікавиться, що ж відбувається за стінами лікарень. Як відомо, в українських реаліях психлікарні деколи справді рівносильні в’язниці, де порушуються права людей. У нашому суспільстві, з його совєцькою спадщиною, панує чимало упереджень щодо психічного здоров’я. Хоч ми поступово відходимо від подібної стигматизації, однак соціалізуватися психічнохворим людям і досі важко.

Над кліпом працював львів’янин Андрій Данкович. Ілюстратор давно малює комікси, навіть заснував видавництво UA Comics. Також Андрій брав участь у книжкових фестивалях, як-от Книжковий Арсенал та Форум видавців, а також у Kyiv Comic Con, Comic Con Ukraine та навіть Comic Con International.

Слухати:

Vakula ft Jamala — «Пастка»

Як же ми сумували за цим чарівним джазовим голосом! Jamala заспівала під музику українського діджея Vakula, яку він надіслав їй під час карантину. Як розповіла Jamala, ця пісня одночасно є і першим демо, і фінальною. Бо виконавиця записала її сама вдома: тільки-но отримала інструментальне демо від Vakula, одразу взялася за ноут і мікрофон та почала співати. Записала все з першого разу, паралельно пишучи на ходу в блокнот. Ми ніколи не сумнівалися в таланті Джамали! Її голос в «обіймах» чуттєвої електронної музики Vakula — фантастична суміш!

Слухати:

Тонка — «Таємна зброя»

Альбом «Таємна зброя» — це коли інді-поп змішується з електронікою. Альона Карась та Ярослав Татарченко заснували гурт Тонка навесні 2018 року, а трохи згодом до них приєднався барабанщик Денис Швець. І от, музичний проєкт Тонка вже випускає свій другий мініальбом та естетичний кліп на одну з пісень. Тут можна почути не лише своєрідне звучання та ніжний голос Альони, а ще й роздуми про пошуки себе та свого шляху.

Сама Альона народилась в Криму, майже 10 років була вокалісткою кавер-гурту, співала джаз, була солісткою театру мюзиклу Comme il faut — коротко кажучи, шукала себе усюди. Сподіваємося, що вона знайшла себе на українській сцені й не зупинятиметься, а розвиватиметься внутрішньо і водночас розвиватиме українську музику. Бо такі якісні перші два мініальбоми — it’s a blessing для нашої сцени ❤️

Наша ідея — абсолютна свобода мислення і самовираження. Ми немов одержимі красою і хочемо донести своє естетичне бачення у всьому — в музиці, візуальному мистецтві, смисловій складовій. Нас приваблює не тільки музика, а й сучасне мистецтво, архітектура, дизайн і мода. Ми хочемо ділитися своїми ідеями, занурювати в наш власний світ і обмінюватися емоціями з такими ж небайдужими, неординарними особистостями

гурт Тонка

Слухати:

Cresco – «Декілька хвилин»

Вадим, він же Cresco, переміг на львівському реп-батлі «Король Заходу» і вже пише альбом, який планує випустити цієї осені. У листопаді 2019 року він презентував кліп на пісню «Пульс» у стилі R&B, а цьогоріч перевершив сам себе, випустивши танцювальну композицію «Декілька хвилин».

Слухати:

Vlasna — «ННВСТ»

Кожна друга пісня — про любов. А рок-гурт VLASNA, що був створений 2018 року, вирішив заспівати про не менш сильне почуття, про яке не так часто співають — ненависть.

До складу гурту входять: Тетяна Власова (солістка, авторка пісень), Дмитро Власов та Євген Крутоголов (гітаристи) та Ярослав Гладилін (барабанщик). Раніше поетка Тетяна Власова співала у гурті АССА, що був номінований на премію YUNA в категорії «Новий подих української музики». Але влітку 2018 року переформатувала гурт на VLASNA. Таким чином розпочалася нова сторінка — змінилася не тільки назва, але й «філософія» гурту.

Слухати:

Tarabarova & Inplus — «Крила»

Чуттєвий дует Tarabarova та Inplus випустив мініальбом, куди увійшли 4 версії пісні: оригінальна, танцювальний мікс, ліквід-фанкова та оркестрова! Остання особливо припала нам до душі. Пісня була записана доволі спонтанно, бо Світлана (Tarabarova) та Андрій (Inplus) випадково зустрілись на студії звукозапису:

Працюючи над новим треком я раптово почула за стіною кілька нот, які зачепили щось в моєму серці, а, поспілкувавшись з Андрієм відчула, що, об’єднавши зусилля, ми зможемо через музичні імпульси нагадати людям, як важливо у стосунках дарувати щиру любов, дарувати крила

TARABAROVA

Слухати:

Freedom Jazz — «Парасоля»

Плавка музика та латиноамериканський вайб у новій пісні від українського, суто жіночого, джаз-бенду. Який, до речі, у червні відсвяткував 12 років! 

Виходите на вулицю, коли стемніє з тим, кого серденько кохає; відкриваєте парасолю, навіть якщо до пляжу і моря вам іще цілий місяць, а дощу синоптики не обіцяють; вмикаєте трек Freedom Jazz «Парасоля» на повну гучність і цілуєтесь до ранку з коханою людиною, поки не розрядиться батарейка в телефоні

Freedom Jazz

Слухати:

Що ще послухати?

Якщо ви в Києві — обов’язково завітайте на вертикальний концерт O.TORVALD. Або на автоконцерт БЕZ ОБМЕЖЕНЬ, що пройде у дев’яти містах України. Подібні концерти в часи пандемії — головний тренд. Не забудьте тримати дистанцію, узяти маску, антисептик і гарний настрій 😄

  • Можете перенестися на концерт THE HARDKISS, які випустили концертний альбом «Акустика. Live» та відеозапис, записаний під час концертів. Тут панує шалена атмосфера та лунають улюблені хіти гурту
  • UA:Радіо Культура запустила «Філармонійний маратон» — протягом місяця, з понеділка по п’ятницю о 13:10, слухачі зможуть познайомитися з філармоніями з усіх куточків України.
  • Львівський музикант Монтеск’є нарешті випустив свій дебютний альбом «Таксі Монтеск’є»
  • DIANA радить всім принцесам повторювати кожного дня мантру «шануйся, дівчинко, бо ти того варта» у новій пісні «Принцеса»
  • TAYANNA також співає про сильних (і незалежних) жінок у новому альбомі «Жіноча Сила»

Коменти

Микола

Суто побажання: робити плейлісти на платформах і давати лінк на них також.