Covid-19 і далі шириться планетою, змушуючи офісних працівників та їхнє керівництво вже не призвичаюватись до нової реальності, а жити в ній. Переломні моменти у житті людства мають великий вплив на асортимент технологічних компаній. Zoom, зокрема, використала пандемію з користю як для своїх гаманців, так і для мільйонів юзерів у всьому світі.

DTEN ME – чи не перший девайс, створений виключно для відеодзвінків. Офіційна ціна 27-дюймового пристрою, оснащеного 3-ма відеокамерами та 8-ма мікрофонами високої чіткості, – $599 США.

Zoom DTEN ME

DTEN ME не є альтернативою традиційному обладнанню Google Meet, яке також призначене для проведення відеоконференцій. Воно, до речі, є цілою системою з портативними мікрофонами, камерами та динаміками та працює тільки за наявності телевізора. На відміну від Google Meet, DTEN ME створений для використання одним користувачем.

Людям, чий заробіток прямо залежить від віртуальних зустрічей, ідея створення спеціального девайса для конференцій припала до душі, адже якість камер та мікрофонів на 90% ноутбуків кепська, а численні сповіщення та відкриті вкладки заважають нормальній роботі.

Завдяки спеціальному пристрою для викликів від Zoom for Home можна суттєво зекономити на установці такого корисного ґаджету. Раніше придбання високоякісної апаратури для відеоконференцій, як-от Google, коштувало б понад $1999 і вимагало б контракту з компанією.

З додаткових переваг розробники відзначили: DTEN ME зменшує як витрати на обладнання, так і нагромадження на робочому столі; потреба в смартфоні, вебкамері, мікрофоні, динаміках, додатковому моніторі, інтерактивній дошці та всіх кабелях, без яких зазвичай такі пристрої не працюють, відпадає.

Крім того, великі компанії можуть забезпечувати службовців девайсами за зниженою ціною. У такому разі керівництву буде легше керувати віртуальними зустрічами: рівень технічної майстерності користувача не гратиме ролі, бо все, що йому потрібно зробити, – натиснути на наступну зустріч. Девайс підлаштований під користувача, і забезпечує стабільно високу якість відео та аудіо.

Девайс має всі шанси на широке використання владними структурами. Наприклад, у Торонто міські радники вперше в історії провели сесію та голосування в Zoom, а жителі Нью-Йорка можуть офіційно вступити в шлюб через відеодзвінок.

На відміну від більшості ноутбуків, DTEN ME надає користувачу можливість малювати на спільній для всіх учасників онлайн-конференції віртуальній дошці, що полегшує роботу дизайнерів, економістів та вчителів. Для цього можна було б використовувати цифрову дошку Microsoft Whiteboard, але вона не працює без додаткового пристрою.

Microsoft Whiteboard

Zoom – не єдина компанія, що розробляє новинки такого роду. До прикладу, у Facebook запустили Portal TV, завдяки якому відеодзвінки чи трансляції користувач може перенести на більший екран будь-якого сучасного телевізора. Щоправда, сервіс підтримує онлайн-розмови лише в Messenger та WhatsApp. А вже згадана Microsoft нещодавно оприлюднила інформацію про нові дисплеї Teams.

Можливо, вже незабаром не існуватиме звичних для нас офісних приміщень. Їх можуть переобладнати на кімнати для відеозустрічей, наповнені спеціальними пристроями тієї чи іншої компанії.

Створити девайси для дистанційної роботи – розумно. Багато компаній для економії бюджету відправлятимуть працівників додому, забезпечивши їх при тому всім необхідним (пристроєм DTEN ME, наприклад) раз і назавжди. Офіси, як такі, теж не зникнуть, але що далі, то очевиднішим стає той факт, що навіть після пандемії робочі місця працівників компанії «переїдуть» до їхніх домівок.

Коменти

Поляк

за 600 баксів можна купити айпад)

сашко

абсолютлі безтолкова річ