«Героям»

Гадаємо, що ви вже чули цей шедевр, а якщо ні — то мерщій слухати. Український рок-гурт БЕZ ОБМЕЖЕНЬ спільно із KOZAK SYSTEM, СКАЙ та саундпродюсером Артуром Данієляном записали нову пісню «Героям». Присвятили її усім незламним духом — нашим захисникам та протестувальникам у Білорусі. Саме тому пісня виконується двома мовами — українською та білоруською.

Спочатку автор пісні, Сергій Танчинцев, написав цю пісню суто українською пів року тому. Але на тлі протестів у Білорусі неминуче згадалися ті гострі почуття, що українське суспільство переживало під час Революції Гідності. Тож, щоб підтримати не тільки наших військових героїв, а і протестний дух в Білорусі — вирішили частину пісні заспівати білоруською.

Сам кліп знімали на символічно високій точці — найвищому будинку Україні. До відео долучилися і відомі обличчя, як-от Сергій Сенцов, Леонід Остальцев, Ахтем Сеїтаблаєв, Сергій Притула та інші.

Ну і як же могли обійтися без фаєрів? А ніяк! Вони теж є у кліпі. Синьо-жовті та біло-червоні — все як треба.

Слухати

Фіолет — «Залишимось друзями»

Відомий луцький поп-рок гурт, який існує вже понад 10 років, несподівано заспівав трьома мовами! А саме українською, іспанською та білоруською.

Чому українською — питань не виникає. Чому білоруською — вам може здатися, що ви знаєте відповідь. «Ну, протести ж?» І частково ви матимете рацію. Насправді гурт Фіолет має чимало прихильників у Білорусі й захотів порадувати їх, після того, як у лютому зіграли декілька концертів для сябрів. А збіг із протестами — випадковий. Хоча, звичайно ж, в цьому є певний символізм. Сам лідер гурту — Сергій Мартинюк — висловив свою підтримку білорусам, з’явившись у вищезгаданому кліпі «Героям».

Так, з цими двома варіантами пісні розібралися. А іспанська тут до чого? По-перше, ця мова пасує до співів не гірше за українську. А по-друге — хто був у Барселоні, той знає, яка тепла атмосфера панує в цьому місті. Саме тут і народилася пісня «Залишимось друзями».

Слухати

Океан Ельзи — «Коли ми станем собою»

Ми так втомилися від каламбурних паралелей між Вакарчуком-політиком та Вакарчуком-співаком, що утримаємося від подібних жартів. На щастя, нова пісня гурту нагадує «той самий» Океан Ельзи, на чиїх піснях виросло чимало людей і закарбувалося в пам’яті не менше щасливих моментів. За звучанням цей сингл не зраджує фірмового стилю Океану Ельзи. Святослав написав цю пісню доволі спонтанно, але від цього їй не бракує змісту

Я не можу сказати, що ця композиція про щось конкретне, але головне – вона про справжність, про те, що ти не можеш обманути себе. Якщо ти по житті не будеш собою, у тебе завжди буде якийсь дискомфорт, але тільки-но ти знаходиш своє Я, живеш у гармонії з собою, то всі слова стають зайвими… Ця пісня – маніфест справжності

Святослав Вакарчук

Слухати

The Hardkiss — «Кобра»

The Hardkiss відзняв такий соковитий кліп на свою нову пісню — просто не передати словами! Воно і не дивно, бо до створення відео долучився Вал Бебко (Валерій Бебко) – креативний і музичний продюсер гурту. Усі кліпи під його режисеруванням виходять цікавими та емоційними. А співпраця з Монатіком точно додала ритмічності та виразності.

Ця пісня є частиною майбутнього альбому The Hardkiss, який обіцяє бути бомбезним:

Ми хочемо довести, що можемо перевершити самих себе з цим четвертим альбомом

Юлія Саніна

Слухати

Христина Соловій — «Коала»

Як же довго бракувало неперевершеної Христини Соловій з її чуттєвими піснями! «Коала» наче огортає тебе своєю мелодійністю, а тепло лірики зігріває (а погодьтеся, восени це знадобиться). Христина не була б Христиною, якби не створила пісню про любов:

Ми всі вчимося жити у новому світі. В час, коли вже зрозуміли, що людські стосунки — це єдина важлива річ, яка тримає цей світ. Навіть якщо у стосунків сплив термін придатності — вмійте бути вдячними тим, хто розділив з вами щасливі моменти… У сюжетній лінії цих малюнків ви точно зможете впізнати себе

Згадуючи малюнки: їх зробила ілюстраторка Аліна Гаєва, а анімувала — Крістіна Лизанець.

Слухати

FO SHO — «Божевільні»

Сіоні, Бетті та Міріам Ендале — учасницям гурту FO SHO — часто доводиться пояснювати, що насправді вони не іноземки. Вони українки, які народилися та виросли у Харкові. Батьки сестер Ендале переїхали з Ефіопії в Україну ще у 80-х.

Усі три сестри тісно пов’язані з музикою. Бетті має медичну освіту, але музика – її хобі досить давно. Раніше Бетті виступала на розігріві у відомих виконавців України. Сіона з п’яти років грає на фортепіано, а Міріам — з шести років на скрипці. З усім тим гурт FO SHO з’явився лишень рік тому — 2019 року. Тоді, з дебютним треком «Catchy» та кліпом на пісню «XTRA», вони наробили галасу та навіть взяли участь у Нацвідборі на Євробачення. Сестри Ендале справді унікальні, бо професійно поєднують різні стилі — від хіп-хопу до джазу.

Нову пісню «Божевільні» тріо сестер випустило в день двадцять дев’ятої річниці Незалежності

«Божевільні» – це намір зробити приємне для рідної країни рідною мовою і в такий важливий для нас день

FO SHO

Слухати

KAZKA — «Пісня Сміливих Дівчат»

Пісня не нова, адже вийшла ще рік тому. Однак гурт KAZKA полетів аж у Дубаї, щоб відзняти кліп на цей трек. Кліп вийшов сильним. Ну а що? На сильну пісню — сильний кліп, правда ж?

Місто Дубаї, зафільмоване у чорно-білих тонах, з його визначними місцями, як-от найвищий хмарочос світу Бурдж Халіфа, головна транспортна артерія міста Шейк Заїд Роуд, заповідник дикої природи Рас-Аль-Хор та нещодавно збудована Dubai Frame.

Робота над кліпом виявилась мультикультурною: українські виконавці, британські продюсери, лондонська режисерка та арабські дизайнери.

Це яскравий фемінно-орієнтований кліп про внутрішню силу, єдність та розширення можливостей жінок у соціумі в калейдоскопі візуально багатих люмінесцентних пейзажів Дубаї

KAZKA

Слухати

KLER — «Нестримна»

У березні KLER довела, що здатна міняти один образ на інший, не втрачаючи шарму. У кліпі на новий сингл «Нестримна» Валерія (KLER) перевтілилась у вампірку 🧛‍♀️ От що буває, коли на карантині передивишся «Сутінки». Тільки-от де ви ще побачите вампірку, що танцює під український денс-поп?

Слухати

D.Marsh —  «Вічність»

Молодий київський електронік-рок гурт випустив мініальбом «Вічність», основна думка якого — не можна постійно знімати з себе відповідальність, зміни завжди починаються зсередини. Також тріо — Михайло Опекан, Ярослав Костюк та Назарій Захарків, — підкреслює, що, попри все, варто залишатися вірним собі й не втрачати своєї індивідуальності.

Слухати

Що ще послухати?

  • Пам’ятаєте чудову пісню від KALUSH і alyona alyona про гори? Так от, тепер маєте можливість послухати цю ж пісню частково польською, частково українською. До треку долучилися польські репери Gedz та Skip.
  • Epolets поховали рок у новій пісні «Rock is dead»
  • Кримчанка Юлія Качула в окупованому Сімферополі записала пісню на слова поетів Розстріляного Відродження і зафільмувала відео з портретами Марко Вороного, Валер’яна Підмогильного, Михайла Драй-Хмари, Миколи Хвильового та інших.
  • Послухайте дебютний етно хіп-хоп трек від львів’янки The AN
  • Або дебют нової поп-співачки Maria Voss
  • А ще бомбезний хіп-хоп альбом «Діліжанс» від київського дуету Wanna Wake
  • І трошки інді-настрою від киян Ульмо Три наостанок

Коменти