Проєкт «Кришталеві візерунки»

Дев’ятнадцять ду-у-у-уже класних різдвяно-новорічних пісень від українських музикантів. Зібралися, записали чудові композиції, і так врятували якщо не весь 2020 рік, то хоча б його останній день. ФІОЛЕТ, квіткіс, Ульмо Три, Кімната Гретхен, Оксана Муха, МАХА та інші виконавці постаралися, щоб у вас був якісний саундтрек для зустрічі 2021 року. Вмикайте фоном і насолоджуйтесь! Плейлист рекомендується вмикати замість перегляду “кварталу” (якщо ви на таке ще й досі хворієте…).

Створіть собі реально нормальний новорічний настрій. 

 

Далі — легендарна пісня, що розтопила серця у всьому світі. Власне, з цієї причини на славнозвісний «Щедрик» Миколи Леонтовича, створений понад сто років тому, і досі записують кавери та переспівують його на новий манір. Знайомимо вас із декількома цьогорічними варіаціями:

У виконанні оркестру ВПС США:

У виконанні вінницьких музикантів Центру військово-музичного мистецтва ВПС ЗСУ. Повну версію опублікують протягом тижня:

А так лунає «Щедрик», зіграний на стародавніх азербайджанських інструментах у Кавказьких горах:

Українка з Рівненщини, Олена Андросова, відома своїми каверами на ютуб. Цього місяця вона переклала українську оригінальну пісню «Щедрик» на англійську, при цьому зберігши суть тексту. Одягнула традиційне народне вбрання, яке дісталося їй від бабусі та мами, і заспівала акапельно — змішаним хором у чотири голоси. Саме так традиційно виконують «Щедрик» М. Леонтовича. Вийшло неймовірно!

Співачка СХОЖА перетворила відому мелодію на етно-танцювально-електронний сингл:

 

Vivienne Mort — «Перше відкриття»

Гурт, що, на превеликий жаль, 2019 року констатував: «беремо паузу, на скільки саме — не знаємо». Гурт, що зачіпає своїми піснями всіх, хто натискає «play». Гурт, що того ж таки 2019 року зіграв концерт з містичною атмосферою в костелі Святого Миколая (послухати цю магію можна за посиланням). Гурт, що залишив по собі слід в українській музиці. І нарешті гурт Vivienne Mort перестав «мовчати». Нова пісня — про 2020-й. Хоча вона й була написана ще на початку цього шаленого року, як «вітальна пісня», однак чудово пасує і під кінець — як прощальна.

Слухати:

KRUTЬ — «Забери мене до себе на Різдво»

Неймовірно чуттєвий текст пісні й особиста історія Марини Круть просто не можуть не створити новорічного настрою. Марина написала цю композицію ще торік, як справжній митець – «на емоціях». Річ у тім, що торік вона не змогла зустріти Різдво з коханою людиною, бо не отримала візи. І це після семи років щорічної праці на новорічні свята! Така раптова неприємність, звичайно ж, не могла минути безслідно, не впасти у відчай після такого, погодьтеся, складно. Але Марина не зволікала і виклала свої бурхливі емоції на папір, записала акустичну версію пісні та поділилася у соцмережах. Цього ж року, доопрацювавши роботу, KRUTЬ презентувала повноформатну пісню та відеокліп до неї.

Слухати:

DIANA — «Вішлист»

Про глінтвейн з корицею, запах ялинки та мандаринів і про все інше, що створює новорічний настрій — отака пісня від молодої виконавиці Діани Лук’янчук.

“Вішлист” дослівно перекладається як “лист бажань”. Назва обрана не випадково. Цією святковою піснею я хотіла нагадати: щастя в простих, буденних речах, які лише варто помічати. Святкова ніч — саме той час, коли здійснюються найзаповітніші мрії та бажання, коли в кожному дорослому прокидається дитина, яка щиро вірить в дива та казку! І дуже важливо не втратити все це в собі!

Слухати:

iTunes

Apple Music

YouTube Music

Spotify

Deezer

IVAN NAVI — «Почнемо все спочатку»

І наостанок — весела пісня для енергійного старту 2021 року! IVAN NAVI порадував новою роботою і, як завжди, запальною та позитивною!

  • Слухати на зручній музичній платформі

Друзі! Бажаємо всім справді щасливого і вдалого нового 2021 року! 🎄 Але пам’ятайте: просто сподіватися, що з новим роком все магічним чином «само якось» зміниться на краще — це наступати на традиційні інфантильно-совєцькі граблі. Тому починайте з маленьких змін довкола себе, піклуйтеся про ближніх, поважайте недосконалості як інших, так і свої, працюйте над ними, допомагайте одне одному і просто любіть ❤️

Коменти

Павло

Щедрик – безсмертний. Усе інше повний “не формат” :) тому навіть не можу оцінити.