Нагадуємо про наш плейлист у Spotify 🎧

LATEXFAUNA — «ARKTIKA»

Нова інді-поп композиція з нотками диско 70-х від рідного LATEXFAUNA. Пісня розповідає про науковця, який потрапив у халепу під час експедиції на Алясці. Його, за допомогою собак і магії, рятує тамтешній шаман, представник корінного народу Америки. А кліп, який спродюсував сам Діма Зезюлін (фронтмен), просто переповнений теплою атмосферою.

Слухати:

Freel — «Змія»

Перша пісня з майбутнього другого альбому, який Freel (Андрій Шалімов) планує випустити восени. Разом із потужним бітом (за який відповідає крутезний саундпродюсер Стас Чорний) ми чуємо особисті роздуми Freel’a про те, що важливіше: шлях до мети або ж фінальний результат?

Колись ми з «На Відміну Від» зупинилися за крок до мети і тепер я планую врахувати усі свої помилки. З цієї пісні починається мій особистий 2 сезон, 2 альбом. Новий альбом — завжди як нове життя, і я лишаю позаду минуле, як змія залишає свою шкіру. У кліпі є головний скарб мого дитинства — досі робоча касета 2003 року з саундтреком до фільму «Восьма миля», який згадується у пісні.

Також у кінці відео Андрій тизернув звучання іншої пісні з альбому і, власне, сам список майбутніх треків.

Вова зі Львова та Всюдисвоя — «Мамо, нагадай»

Дует цих двох — це завжди попадання прямо в ❤️. Ми й досі не відійшли від їхньої попередньої роботи, як Вова зі Львова та Всюдисвоя (новий псевдонім Уляни Малиняк) тішать нас ламповою піснею про батьків.

Слухати:

Go_A — «Шум»

Гурт Go_A презентував пісню, з якою представить Україну на Євробаченні. Журі обирало одну з трьох пісень: «Рано», «Церковка» та «Шум» і зупинилося на останній, хоча кліп та сама композиція — це ще не остаточний варіант. Оновлену версію опублікують в березні, а остаточний конкурсний кліп можна буде побачити на офіційному каналі Євробачення.

БЕZ ОБМЕЖЕНЬ — «Поклянись. Поцілуй. Обійми»

На честь 22-річчя гурту БЕZ ОБМЕЖЕНЬ подарував нам кліп із палкою хореографією на пісню «Поклянись. Поцілуй. Обійми». В ньому Яна Цибульська та Дмитро Жук, танцюючи, проживають різні емоції з якими стикається чи не кожна пара: любов, спокій, ненависть, радість, розчарування. 

Слухати:

СКАЙ — «Хочу Ще»

А ця пісня, з альбому «Рідкісні Птахи» гурту СКАЙ, стала саундтреком нового українського фільму «Все буде ОК». І насправді не тільки ця! У фільмі можна почути й низку інших пісень які, як завжди, наповнюють енергією. А це ж саме те, за що ми так любимо СКАЙ — вони завжди заряджають ⚡️

Слухати:

Довгий Пес та Jointjay — «Jointman»

Нарешті нормальний супергерой, а не оці ваші Залізні Людини та Галки. Джоінтмен — це чувак, який робить людей добрішими й менш напруженими. Особливо він бореться з вандалами та безкультурними людьми.

Але якщо серйозно, то автори, — Довгий Пес та Jointjay — вважають, що для щастя жодних допінгів не потрібно. Особливо це стосується алкоголю, який можна купити на кожному кроці, а шкода від нього величезна.

GREMO — «Настав твій час»

Пісня від білоруського виконавця GREMO, яка наче ковток свіжого повітря — наповнює груди й заряджає енергією.

«Настав твій час» виходить на початку нового року і це символічно. Всім нам потрібен новий шлях всупереч складнощам

Алекс Громаковський народився у Білорусі, але жив у Києві з 2011 року. Зараз живе та працює в Америці, проте пісні пише українською (частково завдяки своїй дружині-українці). Адаптувати цю пісню на українську мову Алексу допоміг Вадим Красноокий із відомого гурту Mad Heads.

Julinoza — «Край Дивних Мрій» 

Магічне поєднання електроніки, арфи та драм-машини у новій роботі одеського гурту Julinoza. Це перша пісня дуету Юлії Запорожець та Ігоря Чеботарьова, записана без використання живих інструментів — все було створено на комп‘ютері, за допомогою аналогових синтезаторів. В кліпі виконавиця та піаністка Юлія Запорожець гуляє мальовничим Куяльницьким лиманом, що на півночі Одеси.

Головний меседж композиції полягає у тому, що потрібно вже припинити знущання над тваринами у зоопарках, дельфінаріях, контактних парках та перестати використовувати тварин для фото на курортах… І, звичайно, старатися не руйнувати нашу планету. Саме зараз час говорить нам, що тільки якщо кожен з нас буде чуйним до природи, у якій ми живемо, тільки тоді ми можемо втримати всесвіт у злагоді

Триставісім — «Мусай» 

Якщо ви бачили мультсеріал «Наша Файта», то вже знайомі із творчістю ужгородського рок-гурту Триставісім. Свій перший повноформатний альбом музиканти презентували 2015-го, і от, нарешті, випустили другий — «Мусай». Назва походить від слова із закарпатського діалекту (угор. «muszáj» або «мусиш»), але самі учасники вкладають в «мусай» дещо інший сенс. Для них це не примусова дія, а навпаки — намірена, сконцентрована і безкомпромісна.

Напакували з кентами з «Триставісім» правильних варошських карпатських вайбів в новий альбом. Знайдете для себе трек під любий момент у році – гарантуєм.

фронтмен Павло Генов

OMANA — «Подих Змія»

Торік гурт OMANA випустив дебютний «Альбом Жахів» із тринадцятьма історіями. А у січні цього року команда створила анімацію на пісню, що відкриває альбом — «Подих Змія». Такий собі скай-фай рок, на який надихнула творчість фантаста Філіпа Діка. Зокрема, у кліпі ви можете побачити антиутопічні пейзажі міста, в якому правоохоронці вриваються без попередження до закладу культури та намагаються зупинити концерт. Водночас існує світлий паралельний світ, куди герої можуть податися в пошуках порятунку. Ілюстрації створив Дмитро Назаренко, який також працював над попереднім відео гурту OMANA.

Слухати:

KALUSH та Skofka — «Отаман» 

Чілловий хіп-хоп з етномотивом від лідера гурту KALUSH Псючого Сина та Skofka про те, що музика — це єдиний легальний, і, власне, корисний наркотик у житті.

Для мене музика вже багато років справа, яку я люблю понад усе. Вона без перебільшень допомагала пережити різні труднощі в житті.

Skofka

KRECHET — «Україностан»

KRECHET вже неодноразово з’являвся у наших добірках і з кожною роботою якість музики зростала і помітне було становлення самого автора. Але хто саме ховається за цим псевдонімом — і досі невідомо. Новий альбом «Україностан» – це серйозна робота, сповнена саморефлексій та роздумів про події не тільки у світі, а й конкретно в Україні. Тому назва наче відтворює внутрішній «стан» українців.

O.Torvald — «Пульс» та «Мій сум»

Back to ukrainian roots, або «знову поринути у поп-рок звучання українських гуртів на початку 2000-х». Спробуйте прослухати дві нові роботи гурту O.Torvald, заснованого 2005 року, і не згадати їхні дебютні пісні. І в «Пульс», і в «Мій сум» ви почуєте той самий трушний саунд.

Слухати:

Рома майк та Sonnium — «Ілюзія Коли»

Рома майк, який винен у створенні бомбезного торішнього альбому «Колишні Люди», випустив нову роботу у співпраці із львів’янином Sonnium, який нещодавно приєднався до команди Глави 94.

Трек «Ілюзія Коли» про те, як ми створюємо ілюзії, в яких живемо і не помічаємо, як власне «Я» зникає. Часом треба позбутися всього, щоб зрозуміти, що є справжнім, бо щастя не матеріальне. Щастя — це усвідомлення і прийняття себе.

Seréen — «Герой»

Молода кров на нашій сцені — співачка Seréen 🔥 Це проєкт продюсера та автора пісень Даниїла Міліковського (він же IDXO, про якого ми писали раніше) і співачки Анастасії Ярмощук. Обоє разом росли в одному дворі у Донецьку, а після переїзду до Києва їх об’єднало ще й спільне бачення української музики. «Герой» — це денс-поп історія про кінець залежних стосунків, прощання і, нарешті, свободу.

Що ще цікавого?

  • Запальний дует Двоє В Полі у жовтні 2020-го потішив стильним кліпом, знятим вдома на айфон. А вже у новому році радує ритмічною піснею «Любов не в моді»
  • Зовсім-зовсім новий неосоул гурт з Києва Aya Mantiz із дебютною композицією «Буревій». Грув — це завжди гарна ідея, таке звучання нікого не залишить байдужим, а лишень допоможе ловити кайф від життя
  • Ще одна дебютна робота, цього разу у стилі альтпопу та трепу, від виконавця MOLFAR. Послухайте трек «Алхімія» — справді відчувається сучасний мольфарський вайб, ще й романтичний!
  • Івано-франківський хіп-хоп виконавець Крекер випустив альбом «Радар», де зазначає, що музика — це постійний пошук, і Крекер шукатиме себе, доки стане сил
  • Репер, також родом з Івано-Франківська, Богдан Дмитрик, він же — Nadd Hobb, випустив легенький та романтичний мініальбом «Люби»
  • ХАС подався у попсовий напрям музики, що яскраво помітно у його останній співпраці зі співачкою МЯТА — пісні «Тумани»
  • І наостанок файна і зимова пісня «Let It Snig» від Пациків з Франека зі сніжним каламбуром у назві

Коменти