Всі пісні шукайте в Spotify у нашому плейлисті 🎧

TVORCHI — «Віч-на-віч»

Улюблений Тернопільський дует поділився першим синглом «Віч-на-віч» з майбутнього альбому. У новій роботі TVORCHI не зраджують своєму денс-поп стилю, поєднуючи його з важливими меседжами 💃🕺

Знаєте, як буває, коли мчиш центральною дорогою мегаполіса, де на тебе зусібіч дивляться білборди, рекламні щити, й ти губишся в цьому потоці, — так іноді люди губляться у світі соцмереж і втрачають себе. Іноді добре залишатися віч-на-віч із собою й з усім світом, але не з тим, що в телефоні, а зі справжнім, тим, що за вікном.

Вражає, які таланти виростають на українській сцені: ще 2018-го TVORCHI записували пісні прямо на кухні, а сьогодні мають за плечима три альбоми та натовпи поціновувачів.

Слухати на зручній платформі

Океан Ельзи — «#БезТебеМенеНема»

Цю трохи фанкову, нетипову для Океану Ельзи пісню написав штучний інтелект. Гурт використав програму, яку створив аспірант університету Джонстона Кйеф Ріш. Програма проаналізувала всі попередні роботи музикантів і зліпила свою. Вийшла легка й танцювальна пісня, щоправда, без глибокого змісту. Одне питання:

«І хриплий голос мій

Кричить тобі не йди»

То це так ШІ потролив унікальність голосу Вакарчука? 🤔

До речі, милий котячий кліп змайструвала Оксана Курмаз. У котів любов не менш насичена, ніж людська!

Ми створили доволі несподіване відео і це перший кліп «Океану Ельзи», для якого було намальовано мультфільм

Слухати на зручній платформі

Jamala — «Вдячна»

Jamala феєрично повертається із новою піснею «Вдячна» та обіцянкою випустити цього року аж два альбоми! Перша платівка з назвою «МИ» вийде зовсім скоро – 12 березня. Jamala вже презентувала дві з восьми пісень альбому — дуже ніжні та романтичні ❤️

Слухати на зручній платформі

Dakh Daughters — «Make Up»

Хоч кабаре-гурт Dakh Daughters і виступає з 2012 року, але свій дебютний альбом «If» випустив 2016-го. І от, 2021 року, гурт презентує вже третій — «Make Up». В його основі — спектакль 2019 року, який учасниці Dakh Daughters розробили разом із режисером і засновником гурту Владом Троїцьким. Тепер вистава трансформувалася у повноцінний альбом, з одинадцятьма треками та вплетеною поезію Михайла Семенка, Євгена Плужника та інших. Наприклад, у «Shkoda/NeShkoda» використано фрагмент вірша Ліни Костенко.

Ніжний і палкий, театральний і природний, гротескний та інтимний водночас

Слухати альбом на зручній платформі

KHAYAT — «Крок»

KHAYAT майстерно поєднує техно звучання та фольк у своїх роботах і нова пісня «Крок» — не виняток. Це другий сингл з майбутнього альбому, що має вийти навесні. Про перший — «Темно» — ми розповідали раніше.

Якщо ви хоч раз у житті відчували мурахи на своїй шкірі, втрачали думки від дотику коханої людини, тоді мені вдалось достукатися до ваших сердець, адже ніщо так не об’єднує як кохання. Ця пісня про цінність моментів, нестримну жагу любити одне одного та спогади, які ми отримуємо в результаті, адже це єдине, що нам лишає любов. І якщо поряд вже є та сама, «єдина» людина, то ви маєте робити усе, аби вона відчувала себе найщасливішою у всьому світі.

Слухати на зручній платформі

alyona alyona та Olexesh — «Shalom»

alyona alyona записала фіт разом із німецьким репером україно-білоруського походження Olexesh. В ньому репери передають всім шалом та салам 👋

Олексій Косарев, він же Olexesh, народився у Києві й жив там до 6 років, а потім переїхав до Німеччини, де згодом зробив успішну кар’єру на німецькій реп-сцені. До Києва він приїздить регулярно (наприклад, торік на день народження бабусі), і навіть присвятив столиці пісню «Geboren in der Großstadt» («Народжений у великому місті»). Кліп, до речі, зняв у тому самому «великому місті» — Києві.

Кліп на пісню не знімали, але Міша Коноваленко буквально зліпив цікаве анімаційне відео. Вийшло круто.

Слухати:

OTOY — «DFWMA»

Пісня, в якій чи не кожне слово — закид колегам, з якими В’ячеслав Дрофа (раніше відомий як Drofa, тепер як OTOY) співпрацював у минулому. Таку потужну сольну роботу із «металевим» присмаком наприкінці випустив 21-річний львів’янин.

А обкладинка, з її орнаментальним розписом та неначе кров’ю забризканою абревіатурою DFWMA — «Don’t Fuck With My Ambitions» — очевидно натякає на конфлікт OTOY із лейблом, про який лаконічно написали СЛУХ.

Слухати на зручній платформі

К4К — «Говори»

К4К (читається як «качка») — це крутезний дебютний (!) грайм-сингл харків’ян Дмитра Трет’яка та Богдана Шапкіна. Кліп доволі вигадливий — задля його створення хлопці навчилися ходити та читати куплети задом наперед. Потенціал у К4К чудовий, тож чекаємо на нові роботи.

Слухати на зручній платформі

рома майк — «Вічно молодий» та «Станемо морем»

рома майк потішив двома полярними роботами: качовою й пофігістичною «Вічно молодий» та ліричною «Станемо морем». Обидві роботи увійдуть до майбутнього альбому, який почуємо восени.

Слухати «Вічно молодий» на зручній платформі

Слухати «Станемо морем» на зручній платформі

KALUSH — «HOTIN» 

Чимало треків з нового альбому ви вже чули: фіт з alyona alyona «Гори» або найперша «Не маринуй», що наробила галасу — вийшли ще 2019 року. Але серед решти нових пісень є одна особлива. Як можна здогадатися з цілого любовного послання в інфобоксі під відео, для лідера гурту Псючого Сина пісня «Не забуду» є дуже особистою. Він присвятив її своїй колишній дівчині. Ми вже вангуємо, що ця пісня стане особливою для кожної пари після розставання 💔

Ну і звичайно, як і у назві гурту згадується рідне місто реперів (Калуш), так і в назві дебютного альбому є згадка про рідний район Хотінь, що у Калуші.

Слухати альбом на зручній платформі

Valentine Lawrence та Чакір — «Почув»

Valentine Lawrenсe (також відомий як Ennyday) разом із вінницьким репером Чакір‘ом випустив спільний трек «Почув». Ця пісня про те, що варто прислухатись до себе і вже нарешті реально почути свої бажання. Такий собі реальний lo-fi реп про справжні стосунки із самим собою.

Слухати на зручній платформі

Jonathan Livingston — «Зима» 

Андрій Пантюха та Гліб Іванов познайомились на «Голосі країни». Наприкінці 2017 року вони як новостворений дует Jonathan Livingston презентували дебютну пісню «Колискова». У березні 2018 року оприлюднили перший мініальбом «Під зеленими осокорами», а далі було ще більше музичних напрацювань. Аж тут, цьогоріч, в останній зимовий місяць, львівський інді-поп дует презентував тематичний сингл «Зима» і констатував: «беремо паузу, на скільки саме не знаємо, але точно не прощаємось». Дуже тішить «не прощаємось», бо українській сцені не можна втрачати такі таланти!

Слухати на зручній платформі

DNK RomaNa — «Дотик янгола»

Емоційна поп-рок пісня про ризиковані моменти життя, з якими людина стикається чи не щодня. І лишень янголи можуть вберегти її від ударів долі.

Напевно, у кожної людини був момент такий у житті, коли вона відчувала поруч янгола, момент, коли на 100% була впевнена, що якісь вищі сили оберігають її від лиха. У нашій новій композиції ми розповідаємо дві історії: перша про людину, яка пережила розчарування у житті й тепер не бачить жодного виходу з цієї ситуації, а друга – про людину, що ніби заграє з долею, хизуючись сміливістю. Поєднує їх те, що кожен має свій особистий шлях, і ми віримо, що кожному відведено певний час.

Слухати на зручній платформі

Postman — «Антарктида» та «Як справи, насправді?»

Акустичний проєкт Postman Костянтина Почтаря — це стовідсоткове влучання в сердечко! Нову роботу «Антарктида» виконавець присвятив 25-річчю української антарктичної станції «Академік Вернадський». А власне кліп до пісні — це відеолистівки від українських полярників: з пінгвінами, льодовиками та океаном.

А друга робота «Як справи, насправді?» самою назвою натякає на зміст. Записана вона в межах проєкту Як справи, насправді?. Це серія розмов перехожих з українських міст, а також телеведучих та артистів з психологами.

Коли я був підлітком, моєю терапією була музика. Музика дає змогу відчути, що тебе розуміють й ти не один. Зараз, у 29, я розумію, що є трохи дієвіші й швидші способи поладнати з собою і світом, ніж просто слухати та писати пісні. Що існують спеціалісти, допомога яких покращує якість життя

Слухати на зручній платформі

The Lazy Jesus, Anton Kramer та гурт [O] — «Танго Під Дощем»

Бас-гітарист Гурту [О] Єгор Гавриленко, тепер знаний як The Lazy Jesus, спільно з Антоном Крамером і Олею Чернишовою (вокалісткою гурту [О]) записав пісню «Танго Під Дощем». Вона, власне, про ніжне, про тендітне — про любов. Режисером атмосферного кліпу виступив сам The Lazy Jesus.

Слухати на зручній платформі

Що ще цікавого?

  • Ніжне звучання віолончелі від Сергія Петрова та гітари та тендітного голосу виконавиці Shy у новій роботі «З тобою»
  • Цілий альбом «Inner Waves» просякнутий тугою за домом та спогадами про рідний півострів від корінного кримчанина Льомана Усманова
  • Подивитись як сварливо розходиться пара на всі 360° можна у новому кліпі від O.Torvald на пісню «В подушках»
  • Гоня дропнув сильний трек «Памфлет» насичений саморефлексією, що увійде до майбутнього альбому
  • Кумедна робота «Три троянди» від проєкту «Ол.Ів.‘Є», кліп на яку зняли прямо під час відпочинку в Єгипті. Цю пародійну пісню Сашко Положинський та Іван Марунич записали, надихнувшись стилістикою шлягерів вісімдесятих років. Нормальні пацани везуть з відпочинку не магніти, а кліпи 😎
  • І насамкінець остаточно проводимо зиму разом з ліричною піснею львів’янина Levyy MC«Зима»

Коменти

Макс

Забули про Бакі Г’юберт, трек в нього сильний і вартий уваги

Кирило

DNK RomaNa топ