Нещодавно американка Рейчел Тру здобула популярність у Твіттері завдяки незвичайній проблемі. Вона стверджувала, що сервіс iCloud заблокував її через те, як вона написала власне прізвище. Повідомляється, що MacBook Тру сприймав її прізвище, як логічний тип даних в інформатиці (“true”), що призводило до зависання хмарного сховища. Про це писало видання EnGadget.

Рейчел розповіла, що могла годинами розмовляти зі службою підтримки Apple протягом останніх шести місяців. Все, що могли зробити співробітники, це запропонувати їй перейти на безплатний тарифний план, однак у такому разі користувачка втратила б усі дані. Вочевидь, серйозно проблему жінки ніхто не сприймав.

Ось, що бачила Рейчел, при кожній спробі заходу в iCloud

Ось що бачила Рейчел, при кожній спробі увійти в iCloud

Не зайвим буде сказати, що увесь цей час Apple стягувала з карти Тру плату за користування iCloud. 

Врешті жінка вирішила звернутись по допомогу до користувачів Твіттеру. Люди радили швидко розв’язати проблему за допомогою шлюбу, але застерігали уникати чоловіків із прізвищами False, Null чи Drop Table. Публікація Рейчел отримала розголос і привернула увагу представників Apple.

Виявилось, що при оновленні форми Apple ID Тру помилково ввела своє прізвище нижнім регістром. Компанії знадобилось трохи більше ніж тиждень, щоб виправити помилку в коді й дати доступ користувачці до iCloud на MacBook. Коли ж Рейчел Тру отримує доступ до застосунку з iPhone – поки невідомо.

Як компенсацію за пів року блокування входу на хмарне сховище компанія з Купертіно вже запропонувала Рейчел Тру один рік безплатного користування iCloud (вартістю приблизно $120) та подарункову карту на $100.

Невідомо також і те, чи отримає Рейчел Тру винагороду за власну знахідку. Нагадуємо, що два роки тому Apple запропонувала премію розміром до мільйона вічнозелених будь-кому, хто знайде баги в iPhone чи MacBook. За увесь цей час її зміг дістати лише один розробник з Індії, який знайшов спосіб отримати дані облікових записів власників Apple ID, знаючи лише їхню електронну пошту.

Також читайте: Як знайшли вразливості у відеодзвінках Signal та Messenger

Коменти