Уряд Японії почав розслідування справи, в якій китайські програмісти незаконно отримали доступ до даних користувачів месенджера Line. Це месенджер з майже 190 мільйонами користувачів, з яких приблизно половина — японці.

Буквально — люди з іншої держави самовільно зчитували інформацію користувачів популярного в Японії месенджера, як повідомляють місцеві ЗМІ. Четверо інженерів компанії, що мешкають в Китаї, мають доступ до японських серверів із відомостями про імена, номери телефонів та електронні адреси людей.

Згідно із законом про конфіденційність у Японії, компанії мають інформувати користувачів про те, що їхні персональні дані якось використовуються — тим паче якщо дані йдуть закордон.

Наразі ми розслідуємо, чи причетна Шанхайська філія Line до крадіжки даних.

Спікер уряду Японії.

Якщо виявиться, що Line справді причетний до злиття даних, кабмін Японії може відправити додаток на примусове «допрацювання». Представники Line заперечують будь-які порушення законодавства зі свого боку. Єдине, що зробила компанія — перепросила за те, що недостатньо чітко окреслила свою політику управління даними.

Доки триває слідство, уряд Японії все ж таки перестрахувався і заблокував доступ до даних користувачів китайським працівникам Line.

Коменти

Vitalii

Качати китайські програми чи робити там офіси це все одно, що дати дані китайському уряду. Це саме стосується РФ та інших недемократичних країн.