Дослідники з безпеки, що вивчали стару версію операційної системи Windows, знайшли раніше не бачену писанку в додатку Windows 95 Internet Mail. Про це повідомляє Bleeping Computer.

Нерідко при створенні програмного забезпечення розробники прописують таємну приховану функцію, повідомлення чи навіть міні гру, яку користувачі можуть виявити, виконуючи у програмі певні дії. 

Минулого тижня хакер Windows і розробник Albacore виявив таку функцію в програмі Internet Mail Windows 95. Він відкрив секретне вікно, що відтворює список імен розробників. До цього відкриття не було жодної згадки про це яйце, тобто воно залишалося незнайденим майже 25 років.

Ніколи не пізно знайти великодні яйця. Я помітив його в інтернет-пошті Windows 95/IE4. Вам потрібно відкрити вікно з About, вибрати один із файлів і ввести MORTIMER. Назви програм розробника почнуть скролитися

Albacore у твіттері

Щоб отримати доступ до функції, користувачам потрібно запустити інтернет-пошту, натиснути Help, а потім About. Коли відкриється екран About, клацніть на файл comctl32.dll, щоб виділити його, а потім введіть MORTIMER на клавіатурі.

Albacore пояснив, що остаточну версію цього пасхального яйця можна запустити, створивши теку з назвою “and now, the moment you’ve all been waiting for” (укр. і зараз мить, на яку ви всі чекали) потім перейменувавши її на “we proudly present for your viewing pleasure” (укр. ми з гордістю представляємо для вашого гарного перегляду) і, нарешті, перейменувавши його в “Команда продуктів Microsoft Windows 95!”

Коменти