Всі пісні шукайте в Spotify в нашому плейлисті 🎧

VovaZiLvova та Morphom — «Сонце»

Розпочнімо з чудової сонячної пісні, яка вийшла якраз на початку весни! Формула хіта проста: влучні слова VovaZiLvova + талант саундпродюсера Morphom. Нехай ця пісня заряджатиме вас позитивом усю весну 😄

Слухати на зручній платформі

Jamala — «Ми»

Своїм новим альбомом «Ми» Jamala буквально огортає слухача любов’ю і ніжністю. Зворушливий кліп на пісню «Вірю в тебе» з альбому переповнений особистими моментами з життя Джамали та вірою в те, що майбутні покоління здатні змінити світ на краще, щойно настане їхній час.

Після прослуховування «Ми» хочеться випромінювати добро направо і наліво. Власне, за це ми й любимо Джамалу! За її майстерність вкладати у серця слухачів любов до життя, за майстерність торкатися душі своєю музикою.

Слухати на зручній платформі

Святослав Вакарчук — «Оранжерея»

Акустична версія творчості Океану Ельзи — приблизно так можна описати новий проєкт «Оранжерея». У записі взяли участь учасники гурту Океан Ельзи та декілька запрошених музикантів. Зокрема вокалістки та переможниці шостого сезону «Голосу країни» Віталіни Мусієнко.

Минулий рік пройшов в дивних станах: ти читаєш новини і здається, що вже світло в кінці тунелю, але потім нова хвиля — і знову все майже завмирає. Для музикантів, таких як Океан Ельзи, стадіонні концерти були однією з основ діяльності і ми мали план випустити новий альбом наприкінці 2020-го чи навесні цього року, анонсувати великий тур. Проте карантин та пандемія все змінили. У певний момент, під час роботи в студії, в мене виникла думка зробити камерну, якщо хочете затишну, нову музичну історію.

Святослав Вакарчук

Чому саме така назва і сама така атмосфера?

…скоро прийде календарна зима, а така собі „моральна зима“ з карантинами, дистанціями та іншим триває вже майже рік. А людям же потрібно відчувати тепло, в усіх сенсах. А оранжерея і є таким місцем, де навіть взимку можна повернутись до літа.

Власне поринути у цю атмосферу можна за допомогою лайв-виступу, знятому в оранжереї на столичному Національному Експоцентрі (раніше – ВДНГ) ❤️

Слухати на зручній платформі

The Hardkiss — «Обійми»

Пропонуємо додати The Hardkiss у словник як синонім до слова «ефектно». Бо саме це слово ідеально описує як музику, так і відеороботи гурту. Пісня «Обійми» стала саундтреком до короткометражки, який, як і цей кліп, зрежисувала Катерина Царик. Для роботи спорудили аж 16-метровий павільйон, щоб створити атмосферу дещо кіберпанкового метро.

Слухати на зручній платформі

Krechet — «Bristol»

Новий мініальбом «Bristol» від продуктивного інкогніто-репера Krechet чудове доповнення до попереднього альбому «Україностан». Щоправда, цей альбом швидше особистий, тут ви не знайдете багато соціополітичних метафор. Хто такий Krechet та звідки він — і досі невідомо. Але його стиль вже встиг закарбуватися серед інших виконавців української реп-сцени.

Слухати на зручній платформі

рома майк — «Дощик»

На додачу до синглу минулого місяця «Станемо морем» рома майк випустив ще одну ліричну пісню «Дощик». Легка, романтична та «жива» робота, що увійде до майбутнього альбому (сподіваємось почути його восени).

Слухати на зручній платформі

OTOY — «KINO»

Автобіографічний текст, ритмічна читка (навіть трохи медитативна), біт, що чіпляє — коротко кажучи, своєю новою роботою OTOY тішить наші вуха.

Часто ловлю себе на думці, що ще 10 років тому важко б уявляв нинішній стан речей. Кінематографічність навколишнього не залишає мені права не мріяти, не рефлексувати. КІНО — моя автобіографія-балада. Безліч клаптиків історій, що зшиті побутом, близька кожному з нас.

Слухати на зручній платформі

паліндром — «Останній танець»

Перша робота «Останній танець» із майбутнього альбому і дещо трешовий, щоправда, сатиричний кліп на неї. Важко не помітити огиду Степана Бурбана від телевізійних талант-шоу, що женуться за рейтингами, а не за реальними талантами. Медіа, які частіше висвітлюють хайпових безталанних блогерів, аніж справді талановитих виконавців – «екзистенційний вакуум» української музики.

Слухати на зручній платформі

Go-A — «Shum»

От зараз вже точно. Остаточно вирішили. Це — адаптований під Євробачення варіант пісні «Шум» та офіційний кліп до неї. Рейв у лісі, стім-панкова машина та електронно-веснянкова музика. Нормальний такий мікс, еге ж?

Фундаментом пісні «Шум» є прадавня українська веснянка, яка походить ще з дохристиянських часів з купою обрядів та ритуалів. Але за умовами Євробачення не можна виконувати народні пісні. Тож Go-A трохи переосмислили веснянку, залишивши дрібку автентичності.

Вся українська обрядовість побудована на тому, що люди збиралися всі разом і вірили, що пісні мають магічну силу. Зокрема закликання весни — це було дуже важливе обрядодійство. Люди виходили, співали і таким чином вони вірили, що весна прийде швидше.

Катерина Павленко, фронтвумен Go-A

Слухати:

Zelenooka — «Не Плач»

Ще молода-зелена виконавиця Анастасія Мацуцька, вона ж Zelenooka, створює етнічно-електронну музику, що зачіпає. Настя брала участь у Голосі Країни й це її третій сингл.

«Не Плач» — це така підбадьорлива пісня, типу «щоб не плакати, я сміялась» Лесі Українки. Тільки ще й з тугою за коханим парубком. Суцільний фольк-тронний girlpower 💪

Слухати на зручній платформі

KALUSH та Станіславська — «Пірнаю» 

Ой щось Псючий Син вдарився в ту лірику і прям не може звідтіля вилізти… Цього разу — співпраця з Уляною Станіславською. Лірична, романтична, і, звичайно ж, про колишню фронтмена гурту KALUSH.

Слухати:

alyona alyona та Zabson — «Dym» 

alyona alyona тизерить свій другий альбом, який переповнений фітами з іноземними виконавцями. Минулого місяця із німецьким репером, цього разу — із польським Zabson. Якщо хочете почути агресивну польську та побачити як Альона «випускає дим» — zapraszamy do posłuchania пісні «Dym». А ще у кліпі засвітився Анатолій Анатоліч (Зе Інтерв’юер).

Слухати на зручній платформі

Лінія Маннергейма — «Зима/Сніг»

Щось Сергій Вікторович розігнався цього місяця, аж три музичні роботи (але насправді чотири, зараз все пояснимо). Отже:

По-перше, у складі гурту Лінія Маннергейма. «Зима» та «Сніг» – дві роботи після року мовчання (останній реліз — лютневий «Конфіскат»). Чи буде альбом, чи то просто потішили двома піснями й на цьому все — поки не відомо. Зате точно відомо, що Андрій Хливнюк (Бумбокс) та Жадан співпрацюють над піснею «Правда».

Слухати на зручній платформі

Жадан і Собаки — «Буратіно»

По-друге, нова пісня від собак! Не зраджують своєму зухвалому рок-н-рольному стилю та влучним сатиричним текстам — це тішить. А от засмучує те, що пісню почути можна лише на Soundcloud

Жадан та ДахаБраха — «Птах»

По-третє, дует Сергія Жадана із гуртом ДахаБраха для проєкту «Ковчег Україна». Поет зачитав (от прям буквально, як репер) про Ноя, а ДахаБраха відповідальні за музичний супровід. Вийшло цікаво.

Пісня про ковчег, як про метафору певного об’єднання, певного місця збору, місця надії, місця пошуку. Тобто, я взяв метафору біблійного ковчега і написав про це пісню. Вийшла така, з одного боку, лірична, щемка, як це буває у ДахаБраха. З іншого боку, вона драйвова, з реповими вставками.

ХЛОПЕЦЬ — «Музика» 

Це перша робота вже відомого виконавця Дядя Вова під новим ніком Хлопець і патронатом лейбла ENKO (лейбл alyona alyona). Головна ідея полягає в тому, що музика сьогодення перетворилася на суто комерційний товар

Слухати:

Harmata — «Loser»

Київський альтернативний рок-гурт, створений 2019 року, презентував розривну пісню. Та й кліп вийшов не менш трешовим: під час фільмування вокаліст так бісився, що порвав штани, мікрофон взагалі спалили, та ще й ударним дісталося! Сам кліп, до речі, зняв Костянтин Михайлов, який співпрацював із такими гуртами як Тартак, Фіолет тощо.

Слухати:

Nick Lemon Band — «Мелодія»

Рівненський блюз-рок гурт Nick Lemon Band створено 2018 року й отут можна прослухати його дебютний альбом «На карточці 500». А у березні гурт поділився піснею про «про найважливішу і найдорожчу у світі, без якої не можеш жити й дихати, без якої не можеш бути собою».

Слухати на зручній платформі

The Bull Dozzer — «Серцевий напад» та «Фараон»

Дві полярні роботи від львівського рок-гурту The Bull Dozzer. Перша — «Серцевий напад» — ну, знаєте, такий добрячий рок. А от друга — «Фараон» — акустична і м’якша робота з нотками гранжу. The Bull Dozzer доводить, що можна писати різну музику, але однаково гарну!

Слухати «Серцевий напад» на зручній платформі

Слухати «Фараон» на зручній платформі

TYUPA — «Чари»

Направду чарівливий настрій і ніжне, дещо магнетичне звучання у пісні електронного гурту з Ужгорода.

Діаманти світу під нашими ногами загрузли в багнюці турбот. Зупинка, уважність, дотик, подих-речі, які більше ніколи не повторяться. Все це створює унікальну магію навколо і виконавці пісні немов би відкрили ці потаємні двері до прекрасного світу. Інша річ у тому, що двері ніколи не були потаємними. Достатньо уважності, а здивування красою прийде слідом.

Слухати:

діти інженерів — «Велкам ту Юкрейн, панк»

На початку 2020-го року чотири музиканти-початківці створили рок-гурт Діти інженерів. І от вже маємо їхню першу мініплатівку «Велкам ту Юкрейн, панк». З огляду на те, що це дебют — київський гурт викликає повагу, бо звучить якісно!

Слухати на зручній платформі

Wootabi та Jointjay — «Eternity»

Це суто інструментальний альбом (чудово працює як фонова музика для будь-якої діяльності) від двох українських бітмейкерів — Wootabi та Jointjay — з об’єднання Ціна ритму. Шість повільних, «димних» треків, що розслабляють. На відео зафіксували процес створення альбому.

Слухати на зручній платформі

Що ще цікавого?

  • Фірмовий український R&B від PALAYEAH у новій роботі «Вуду» 
  • Романтична робота «Коли мене нема» від Valentine Lawrence та С23. Лірика із легкими бітами
  • Ярмак напередодні 8-го березня випустив роботу «Мої дівчата» і доповнив роботу зворушливим кліпом із буденними моментами свого життя. Тут можна побачити, про яких саме дівчат йдеться — дружину та доньку
  • DYKTOR зачитав про страхи та упередження, які, наче «Віхола», не дають нам ясно бачити світ
  • Раз-два-три, а точніше «Три-два-один-нуль» і ви не помітили, як вас вже качає під ритмічну колаборацію Чакіра, TRAVINSKIY та ROMARO
  • Dream-синт-поп робота від гурту Makovka. «Найтмер»  — пісня про заплутаний та таємничий світ нічних кошмарів

Коменти

Телеграм ukrainianmusicalterritory

Нам сподобалося

Валентина

Дякую! Скучала за таким проєктом. Молодці творці! Чекаю ” Далі буде!” Здоров’я і наснаги.

Наталя Шевченко

Класна стаття! Ще один романс, що вийшов на початку березня, дуже мені сподобався! https://www.youtube.com/watch?v=dBIp-Zdu6PI – Михайло Хома там просто неперевершений, та, власне, усі гарні )

Дмитро Кук

Шкода, що сюди не потрапили Самозванці зі своїм першим альбомом “Тіні”, раджу послухати, якщо не чули. Ну і, звісно, тут не вистачає Вів’єн Морт із синглом “Вечір”. У цілому, мені сподобалася ця добірка, відкрив для себе кілька нових виконавців :)