Діти поступово захоплюють свою частку інтернету. Візьмімо YouTube,  де вже кілька років найпопулярнішим відео є Baby Shark Dance, а дитячі влогери стабільно входять до топів відеохостингу. Малеча швидко стала новою аудиторією, яка привертає увагу як маркетологів, так і фахівців із безпеки в мережі.

У зв’язку з цим Microsoft Edge планує зробити загальнодоступною дитячу версію свого браузера, призначену для дітей віком від 5-8 до 9-12 років. Вона гарантуватиме безпечне інтернет-довкілля для малечі, яка зможе переглядати сайти та споживати сімейний контент.

При першому запуску Microsoft Edge запитуватиме у батьків віковий діапазон для налаштування дитячої версії з можливістю вибору режиму “від 5 до 8 років” або “від 9 до 12 років”. Обравши вікову групу, батьки завжди зможуть змінити її в налаштуваннях браузера.

Скріншот головного екрану

Скріншот головного екрану

Якщо батьки обиратимуть вікову категорію 5-8, дітям показуватиметься повноекранний режим з полем безпечного пошуку Bing і посиланням на популярні дитячі сайти, як-от Flipgrid, Animal Planet, Minecraft, Epic Books, Time for Kids та MakeCode.

У віковій категорії від 9 років, крім вищезазначених сайтів, показуватимуться новини, згенеровані для сімейного перегляду з перевірених новинних сайтів. Крім цього, оскільки діти люблять налаштовувати персоналізацію, в дитячому режимі буде різноманіття тем для головного екрану браузера.

Щоб діти не змогли отримати доступ до небезпечного сайту, дитяча версія дозволяє доступ тільки до заздалегідь налаштованого списку сайтів. Цей список може бути змінений батьками в меню налаштувань.

Діти також зможуть додати сайт, який вони хочуть відвідати, однак не отримають до нього доступу, доки батьки не введуть код підтвердження. При цьому підтвердження дійсне лише протягом одного сеансу і дітям доведеться запитувати дозволу на відвідування певних сайтів і надалі.

Крім цього, браузер блокуватиме використання інших додатків. Це зроблено для того, щоб діти не могли безперешкодно вийти й отримати повний доступ до пристрою. Саме тому перед виходом з дитячої версії Microsoft Edge хтось із батьків спочатку має ввести свій пароль.

Дитяча версія Microsoft Edge офіційно доступна вже зараз і буде розгорнута для всіх користувачів Microsoft Edge у США протягом наступних кількох тижнів. Коли її дозволять використовувати у всьому світі, наразі невідомо.

Також читайте, як змінився ринок браузерів за рік: Microsoft Edge росте, частка Firefox та Chrome падає.

Коменти

Ой! Фу!

Це погано. Якби Саша Грей не подивилась порно в 11 років, щоб засудити його погану якісь, то не стала би загальновідомою у світі.