Всі пісні шукайте в Spotify в нашому плейлисті 🎧

KAZKA — «М’ята»

Хто б міг подумати що співпраця KAZKA та АТБ виллється в ТАКЕ! Схоже, що міфічним істотам також треба за продуктами ходити. У відео до нової пісні «М’ята» KAZKA сколихнула супермаркет і перетворила на магічну вечірку для ельфів.

Слухати на зручній платформі

СКАЙ — «Легковажна»

Локдаун помітно вдарив по музичній сфері, тому фронтмен всіма улюбленого гурту СКАЙ і став кур’єром. Щоправда, зробив він це заради фільмування кліпу на нову пісню, але Олег Собчук не відкидає цей варіант заробітку остаточно 👀 Пісня «Легковажна» вийшла ідеально романтично-піднесеною, що, власне, і потрібно навесні.

Хочеться любити. Хочеться жити і радіти життю. Бо життя прекрасне і воно одне. Варто вчитися легковажності. Красивої легковажності. Коли ми нарешті навчимося жити легко і щасливо – цей світ стане набагато кращим

Слухати «Легковажна»:

VovaZiLvova та MamaRika — «Серце стукає стукає стукає»

Якісна співпраця двох талантів – VovaZiLvova та MamaRika. Якщо після першого ж прослуховування приспів засів у вас в голові – не дивуйтеся, а звинувачуйте (у найкращому сенсі цього слова) Івана Клименка. Він же продюсує alyona alyona та Kalush, і взагалі є співзасновником лейбла Enko.

Відео до пісні вийшло не менш зворушливим. Тут продемонстровано сенси, закладені в текст пісні: не варто закриватися в собі, придушувати почуття, особливо людям з розбитим серцем. Після болісного розставання буває важко довіритися іншій людині, розкритися знову. Все ж таки «ризик» вартий спроб. Бо кохання водночас і руйнівна, і цілюща сила.

Слухати «Серце стукає стукає стукає» на зручній платформі

Доки Вова з дружиною (Всюдисвоя) подорожували Америкою у свій медовий місяць, вони примудрилися зафільмувати кліп у Нью-Йорку! На великодню пісню «Кожен навколо то Бог». Чули коли-небудь госпел-реп по-українськи? Зацініть, вийшло круто!

OMANA та Vivienne Mort — «Демони»

Попри творчу паузу, фантастичні Vivienne Mort презентували дві нові, але дещо старі роботи. Пояснюємо:

Оригінал пісні «Демони» ви вже могли чути, оскільки вона увійшла до торішнього альбому гурту OMANA. Про це детальніше ми писали тут і тут. Цієї весни соліст OMANA Олексій Богомольний разом з Vivienne Mort доповнили й у такий спосіб фактично створили акустичну версію «Демонів».

Ми задумали повністю змінити аранжування пісні. Зупинилися саме на такому варіанті, бо хотіли, щоб пісню було цікаво грати під гітару на вулиці, або ж ще краще – в лісі біля вогнища…

Друга пісня — «Вечір» — була написана солісткою Vivienne Mort (Дана Заюшкіна) дев’ять років тому в Криму. Якщо вам пощастило бувати наживо на концертах Vivienne Mort, то ви вже її чули. На стрімінгових платформах цієї пісні не було до нинішньої весни.

Слухати обидві пісні на зручній платформі

Jamala — «5:45»

Мініальбом із п’ятьма ніжними піснями, в неповторному стилі Джа. Три фіти з alyona alyona та електронними виконавцями Koloah і Vakula ви вже чули раніше. А от робота «Сміюсь і плачу» була записана на Балі із вищезгаданим саундпродюсером Іваном Клименком та Стасом Чорним два роки тому – навесні 2019 року. Пісню «5:45» співачка записала з електронним саунд-продюсером Іллею Місюрою з гурту Pur:Pur.

Альбом «5:45» вийшов трохи меланхолійним, бо він про людські емоції. Ті, що зазвичай помилково заведено називати «негативними»: сум, туга, жалі, коли розривається душа. Але ця двадцятихвилинна робота Джамали не «давить» на слухача, скоріше допомагає прийняти та пропустити ці емоції крізь себе, без засуджень та дорікань.

Він про погляд всередину себе. У ньому є трохи меланхолії, трохи смутку, душевний стан, коли ти просто сприймаєш все, як є, і розумієш, що нічого не можна змінити… Хтось, щоб розібратися в собі, ходить до психологів, менторів, коучів. Мені ж в цьому допомагає написання пісень. Коли пишу музику, тексти, мелодію, ритм – я ніби ходжу до своїх слухачів в гості і розповідаю про все, що мене турбує.

Слухати на зручній платформі

alyona alyona — «Galas»

12 фітів із виконавцями з різних країн світу та 4 сольні пісні – таким вийшов другий альбом «Galas» реперки alyona alyona. Можна по-різному ставитися до творчості Альони, але те, що «Galas» заслуговує на ваш час і демонструє колосальні докладені зусилля – це безсумнівно. Чого лишень вартий фіт із канадським репером Dax, який має сотні мільйонів переглядів на ютуб. Тут є і спільні роботи з українськими виконавцями, зокрема «Заплутались» з Мариною Круть (KRUTЬ).

Я дуже рада, що познайомилася з такою кількістю крутих музикантів і разом нам вдалося створити стільки композицій. Сподіваюся, українцям вони допоможуть розширити свою свідомість, відкрити щось нове, а для інших країн — відкрити Україну. Всі куплети я писала українською мовою. Хочу, щоб весь світ знав про український реп, знав, що він крутий, і що він качає

Щодо сольних пісень, то вони тяжіють до лірики. В ці особисті роботи alyona alyona майстерно вклала свої переживання та свій досвід. Власне це було проілюстровано в кліпі на пісню «Читаю реп».

Слухати на зручній платформі

Krechet — «Засинай» та «Сльози»

Мегапродуктивний репер Krechet випускає пісні кулеметною чергою. В березні – альбом, у квітні – дві нові пісні, тож ми не маємо сумнівів, що він знову з’явиться у травневій добірці з новими роботами.

«Засинай»

Ця робота скоріше нагадує короткометражку, аніж типове відео до пісні. Власне відеоробота до треку «Засинай» отримала міжнародне визнання, а саме дві перемоги на фестивалях International music video underground 2021 та Oniros film awards New York.

Трохи стрьомний кліп, особливо на початку, нагадує хоррор-гру. Але під кінець головний герой виступає таким собі Карателем, що розбирається брудними методами із не менш брудним чиновником. І наче ж хоче зробити добру справу – відновити справедливість. Але порушує одвічну дилему: якщо вбити вбивцю, то вбивць менше не стане.

Слухати на зручній платформі

«Сльози»

Друга робота – це реп про реп і реперів від реперів xxv кадр та самого Krechet. Лайтова, з римою та чіткими бітами, а також відсиланнями до інших реперів. Зокрема, до репера Хтось із Заходу.

Слухати на зручній платформі

Хтось Із Заходу та Trino — «Ніч»

Не відходимо далеко від вищезгаданого репера Хтось Із Заходу, бо він у квітні дропнув новий трек, записаний разом з Trino. Трушний пацанський реп про любов із ліричним приспівом.

Слухати на зручній платформі

Глава 94 — «Вафлі»

Глава 94, вони ж Гоня та паліндром, існують як дует вже понад 10 років. У квітні артисти видали свої старі роботи однією збіркою «Вафлі». Тут зібрано архівні треки, записані з 2013 по 2019 роки та одну роботу, яка ніде не була опублікована раніше – «Зав’язав».

Слухати на зручній платформі

GannaBaby – «Квіти (Не за бабки)»

Креативний DIY-кліп зліпила виконавиця Ганна Нелуп із GannaBaby. В ньому вона іронічно намагається знайти способи заробити грошей, оскільки концерти давати під час пандемії не дуже прибуткове заняття… Ганна пішла заробляти відмінним від Олега Собчука (СКАЙ) способом – не кур’єром. Яким саме методом – можна подивитися у відео вище. До речі, цей столичний гурт скоро має завершити роботу над дебютною платівкою. Сподіваємось вона вмістить в собі ще більше приколів та іронії.

Слухати на зручній платформі

drimandr — «пам’ятаєш?»

Така щира робота про спогади, переживання та емоції від виконавця drimandr, відео якої доповнює настрій інструментальної частини. На написання «пам’ятаєш?» виконавця надихнув вірш Василя Стуса «Ти пам’ятаєш ніч?…». З уривка цього вірша і починається пісня.

Якщо організм людини на 70% складається з води, то особистість на всі 100% складається з пережитого досвіду. Але пам’ять може стати і ворогом, що тримає людину у в’язниці ностальгії, заважаючи жити тут і зараз.

Слухати на зручній платформі

Grisly Faye та Blooms Corda — «Де Ти Я»

Grisly Faye та Blooms Corda злилися в пісні «Де Ти Я» і створили милу бердрум-фанк пісню. Записували в умовах карантинних обмежень, або людською мовою – по відео:

Щоб голоси звучали в унісон, ми записували їх одночасно, перебуваючи в різних містах: вмикали відеозв’язок, налаштовували мікрофони та натискали кнопку REC. І звісно (привіт локдаун!) робили це вдома з підручними інструментами

Слухати на зручній платформі

LETAY — «Цінувати час»

Ненав’язлива робота про плинність часу від гурту LETAY. Фронтмен Ілля Резніков ділиться своїми переживаннями, які резонують в багатьох:

Інколи так буває, що я буквально відчуваю, як проходить час, і від цього стає трошки страшно, але і круто водночас, адже всі ми починаємо цінувати його ще більше. Я хотів би зберігати це відчуття всередині себе, якнайдовше жити з ним.

Слухати на зручній платформі

Garza — «Танцює Гарза»

Етнопоп робота від виконавиці Анни Розумовської (Garza), в якій вона ділиться особистим досвідом, який отримала після прийняття аяуаски. Аяуа… шо? Якщо ви фанат LATEXFAUNA, то вам це слово вже знайоме – вони мають альбом з таким ім’ям. Аяуаска – це психотропний напій, назва якого з іспанської перекладається як «ліана мертвих» або «ліана душ». До речі, псевдонім Garza також походить від іспанського слова та означає «чапля».

Ідея і образи прийшли до мене під час ритуалу аяуаска, глибинного занурення у своє справжнє Я. Ця картинка назавжди залишиться в моїй пам’яті: білосніжна чапля з прекрасним чубчиком на голові граціозно виконує шлюбний танець. В той момент до мене прийшло усвідомлення, що ми з нею пов’язані, ми втілення того самого, просто в різних тілесних оболонках. Непередаване відчуття!

Слухати на зручній платформі

Що ще цікавого?

  • Довгий Пес та Jointjay випустили кліп на пісню «Пуф-пуф» до всесвітнього дня 4.20 і це — ненав’язлива пропаганда декриміналізації вживання марихуани. Артисти щиро не розділяють вседоступність алкоголю (який точно має руйнівні наслідки) та заборону марихуани, «після якої ніхто не бере до рук сокиру».
  • Харківський поп-дует Gorim! випустив кліп до пісні «Біг» з домішкою естетики 80-х і 90-х років.
  • Арсен Мірзоян розмірковує про стосунки без зобов’язань у пісні «Подружка», яка увійде до майбутньої платівки артиста.
  • Воплі Відоплясова до свого 35-тиліття написали «Ми ростем» – «життєствердний рок-гімн Пласту». Пластун на ім’я Устим у головній ролі в кліпі – це син Олега Скрипки.
  • PVNCH у новій роботі «Ці» читають про комплекс меншовартості поміж українських музикантів та слухачів. Тим самим PVNCH анонсують альбом.
  • Шість легких поп-пісень у виконанні BALLI можна знайти у дебютному мініальбомі «Ранок»
  • Дебютний альбом «Bung» із дрім-поп піснями від Ані Денисової із Запоріжжя – чудова фонова музика для вашої діяльності або просто для мрійливих вечорів.
  • І наостанок пропонуємо подивитися інтерв’ю з цікавою особистістю – паліндромом. Він завітав до Сергія Іванова в АНТИПОДИ.

Коменти

сегіо

нічого видатного… майже все заїзджене і банально нудне

Ігор

Добре