Компанія Tesla заявила про призупинення продажів електромобілів за біткоїни через побоювання щодо екологічності майнінгу криптовалют. Ціна активу відреагувала падінням, спільнота – критикою.

В компанії заявили, що стурбовані швидким збільшенням використання енергоресурсів для майнінгу біткоїнів, особливо вугілля, яке має найбільші викиди в атмосферу серед усіх видів палива. Виробник електрокарів зазначив, що криптовалюти мають велике майбутнє, але вони не повинні шкодити довкіллю.

У компанії пообіцяли не продавати біткоїни, якими володіє Tesla, і відновити продаж своїх авто за криптовалюту, коли майнінг відповідатиме концепції сталого розвитку.

Також Tesla розглядає інші криптовалюти, які на обробку транзакцій витрачають менше одного відсотка енергії від використовуваної для цього мережею біткоїна.

Після публікації заяви компанії ціна біткоїна обвалилася до $45.700 – найнижчого рівня з лютого. На момент написання котирування відновилися до позначок близько $50,000.

Спільнота бурхливо відреагувала на рішення Tesla. Користувачі відзначили, що в компанії звернули увагу на енергоспоживання біткоїну за два місяці після початку приймання платежів в криптовалюті.

Деякі побачили можливу причину раптової критики майнінгу цифрового золота у планах Tesla отримати кредити на виробництво електроенергії з поновлюваних джерел. Адміністрація президента Джо Байдена виділяє фінансування запущеної ще за Джорджа Буша програми RFS, яку значно розширили.

У коментарях під твітом глави компанії Ілона Маска співзасновник Morgan Creek Digital Ентоні Помпліано нагадав, що згідно з дослідженнями, 75% майнерів використовують відновлювану енергію.

Коменти