Схоже, що Ілон Маск тепер має суперника у вигляду угрупування Anonymous, що обіцяє помститися йому за зловживання популярністю на криптовалютному ринку.

Ти можеш думати, що ти найрозумніший з усіх, але тепер ти знайшов собі гідного суперника. Ми — Anonymous! Нас легіон. Чекай на нас

Зі звернення до Ілона Маска

5 червня на YouTube каналі Anonymous було опубліковано звернення, адресоване Ілону Маску. Автори відео звинувачують Ілона у криптовалютних спекуляціях:

Ігри, в які ти грав на ринку криптовалют, зруйнували не одне життя

І заявляють, що твіти Маска про крипту говорять про його очевидну зневагу до середньостатистичної людини робочого класу. Як то кажуть, краще один раз побачити, аніж сто разів прочитати.

Найімовірніше, йдеться про твіти Ілона Маска від 13 травня та 4 червня після яких вартість Біткоїна в доларах впала спочатку на 15%, а потім ще на 6%, спровокувавши каскадне падіння ціни майже на 50%.

І на цьому статтю можна було б завершувати, якби не декілька суперечливих фактів:

  1. Як помітив Forbes — два найбільші Twitter-акаунти, пов’язані з угрупованням, заперечили свою причетність до створення чи публікації відео;
  2. Хоча YouTube-канал, де було оприлюднено відео, має позначку верифікації, його було створено у грудні 2015 року. І оприлюднено там лише три відео. Водночас найвідоміший канал Anonymous, створений у січні 2012 року, про це звернення не згадує.
  3. На сайті, який найімовірніше веде хакерська група, також немає жодної згадки про це відео.
Тож, ситуація неоднозначна: “оголошення війни” опублікували лише на одному YouTube-каналі, а в усіх інших публічних каналах — тиша.

Сам Маск ніяк не відреагував на відео, лише наступного дня написав: «Не вбивайте те, що ненавидите, і бережіть те, що любите»

Читайте такожд, як У Британії створили сім-карту з повністю анонімним інтернет-з’єднанням, та Як перевірити, чи є ваша приватна інформація у відкритому доступі після витоку даних.

Пишу про космос, мистецтво і технології так, щоб це було варто читати. Ведучий та сценарист Tokar.Review.

Коменти