Після запровадження карантину в США чимало провідних технологічних компаній перевело своїх працівників на дистанційну роботу. Але пощастило не всім. Приміром, деяким співробітникам Microsoft, що обіймали дуже важливі посади, доводилося працювати, як завжди, на місці. Зокрема, тим, хто обслуговував сервери для онлайн-сервісів, як-от Microsoft Teams, а також працівникам інфраструктури загальнодоступного хмарного сховища.

І не просто працювати, а навіть спати поміж тими серверами.

Під час локдауну 2020 року деякі співробітники компанії Microsoft спали в центрах опрацювання даних, щоб дорогою додому не застрягнути на контрольно-пропускних пунктах. Про це в розмові з аналітиками Morgan Stanley Джошем Баєром та Марком Карлуччі згадала Крістен Робі Дімлоу, корпоративна віцепрезидентка з питань загальної винагороди, продуктивності праці та бізнес-аналітики у галузі людських ресурсів.

Я чула дивовижні історії про людей, котрі насправді сплять прямо в дата-центрах. У деяких країнах ізоляція була настільки суворою, що наші співробітники воліли спати на робочих місцях, бо боялися дорогою додому застрягнути на КПП

Крістен Робі Дімлоу

Дата-центри – не найкраще місце для того, щоби спати. Сервери можуть заповнювати проходи між машинами гарячим повітрям, а кондиціонери, що запобігають перегріванню – навпаки, охолоджувати довкілля. Спроби редакції CNBC дізнатися, де конкретно спали працівники, і скільки їх було, успіху не мали.  Утім, в інтерв’ю CNBC у квітні Ноель Волш, корпоративна віцепрезидентка групи хмарних операцій та інновацій Microsoft сказала, що компанія змінила кілька аспектів роботи у дата-центрах саме з огляду на пандемію.

За її словами, співробітникам дозволялося працювати дистанційно, якщо вони боялися приходити до датацентрів.  Якщо люди не бажали користуватися автобусами, компанія забезпечувала транспорт до датацентру і назад, і навіть дозволяла працівникам зупинятися в готелях.

Деколи нам доводилося працювати позмінно, вдень і вночі, щоби виконати роботу відповідно до одного графіка

Ноель Волш

У березні цього року Microsoft оголосила, що знову відкриває свою штаб-квартиру у Редмонді, штат Вашингтон. Наразі компанія використовує так звану гібридну стратегію роботи – той, хто хоче, певний час може працювати вдома, охочі ж повернутися на робоче місце також можуть зробити це, якщо матимуть відповідну постанову місцевої влади.

Читайте також Microsoft створила перший підводний дата-центр.

Літературний редактор.

Коменти