29 червня Урс Гольцле, старший віцепрезидент з технічної інфраструктури Google, повідомив, що разом із дружиною вирішив перебратися до Нової Зеландії й працювати там дистанційно. Звичайна практика, особливо в IT-галузі, ще й під час пандемії, але заява Урса Гольцле викликала цілий шквал критики та звинувачень у подвійних стандартах – саме тому, що раніше він виступав категорично проти такої практики. Принаймні, для співробітників нижчого рангу.

Після тридцяти років у США ми з дружиною відчули, що настав час подумати про нове місце. Ми вирішили провести рік у Новій Зеландії, і подивитися, чи нам це сподобається.

Урс Гольцле, віцепрезидент з технічної інфраструктури Google

Речник Google заперечує, що Гольцле виступав проти дистанційної роботи. Та деякі колишні співробітники компанії, що звільнилися саме через неможливість працювати віддалено, кажуть, що це правда, і називають таку політику Google лицемірною. У компанії ж наголошують, що Урс Гольцле отримав позитивну відповідь на свій запит про переїзд ще торік, але подорож довелося відкласти через пандемію.

Усі співробітники мають право подати заявку на отримання будь-якого дистанційного статусу або на роботу в іншому місті. Ми сподіваємося, що ця модель зайнятості розвиватиметься з часом, враховуючи і широкий діапазон нашого бізнесу, і командні та функціональні потреби.

Прессекретар Google

Гольцле запевнив, що й надалі працюватиме за каліфорнійським часом, і деколи навідуватиметься в офіс, а також планує регулярно бувати у Маунтін-В’ю, позаяк обмеження на поїздки скасовуються.

Якщо все буде добре, ми можемо вирішити залишитися довше. Я з нетерпінням чекаю на цю пригоду, і хочу поділитися з вами результатами нашого експерименту з переселення.

Урс Гольцле

Раніше в Google повідомляли, що більшість співробітників повернеться до офісу у вересні, і працюватиме в ньому три дні на тиждень. Згодом плани змінилися, і в компанії заявили, що 20% співробітників працюватимуть в нових офісах, ще 20% – віддалено, а решта, 60%, буватиме в офісі кілька днів на тиждень. Це називається «гібридна модель роботи», і геть не всім вона припала до душі. Дехто з працівників Google заявив, що звільниться, якщо не зможе працювати дистанційно на постійній основі. Наразі не зрозуміло, чия візьме в цьому протистоянні, однак на можливий результат прозоро натякає народна мудрість «Скачи, враже, як пан каже».

Читайте також Як діє алгоритм FLoC від Google і чому це зло для нашої приватності та Працівники Microsoft спали в датацентрах під час локдауну

Літературний редактор.

Коменти