Книгарня-кав’ярня Отіса та Клементини – таку назву має книжкова крамниця на околиці Галіфакса, у канадській провінції Нова Шотландія. Та, окрім кави та книг, у ній можна придбати пухнастий клубочок щастя.

Власниця книгарні, Елен Гельмке, вирішила привернути увагу до проблеми бездомних тварин, і зробила це в дуже оригінальний спосіб. Місцевий притулок дозволяє їй брати кошенят і «мам»-кицьок до книгарні на деякий час – доки звідти їх не заберуть відвідувачі. За словами пані Гельмке, ймовірність цього – 100%. Тобто всі чотирилапі мешканці книжкової крамниці знаходять новий дім.

Кошенят не віддають задарма.  За те, щоб стати власником котика (або – за те, щоб він став вашим власником) доведеться заплатити 194 долари США (255 канадських доларів). Ці гроші йдуть на утримання тварин та на їхнє медичне обслуговування – всі малюки щеплені та пройшли ветеринарний огляд і профілактику від паразитів. Ба більше, охочі прихистити котика мають заповнити детальну анкету щодо майбутніх умов утримання домашнього улюбленця.

Люди з усієї країни приїздять до нас, щоб обрати нового члена родини. Дехто просто приходить за книгами й бачить тут таку приємну компанію. Майже всі клієнти стають значно щасливішими, щойно помічають кошенят.

Елен Гельмке, власниця книгарні Otis & Clementine’s Books & Coffee

Пані Гельмке розпочала цю програму торік, коли їй спало на гадку, що в її книгарні чимало вільного місця. І вона знайшла прекрасне наповнення для нього – турботу і любов. Наразі понад 30 котиків отримали притулок в люблячих родинах, і, безумовно, ця кількість лише зростатиме. Тож, якщо ви раптом побачите, як ваше кошеня читає «Кота в капелюсі» доктора Сьюза – поцікавтеся, чи воно, часом, прибуло не з Нової Шотландії? Бо світ тісний.

Читайте також Винайдено нашийник, що перекладає собачий гавкіт

Літературний редактор.

Коменти