Кліп на пісню «Never Gonna Give You Up» британського виконавця Ріка Естлі з’явився далекого 1987 року і завдяки рікроллінгу став невіддільною частиною інтернет-культури. Межа в 1 млрд переглядів, яку подолало це відео, справді вражає, нехай це й сталося за допомогою відомого розіграшу.

В коментарях на YouTube Рік Естлі написав: «Неймовірно, шалено, прекрасно!». А на відео в Instagram додав:

«Світ – чудове і красиве місце, і мені дуже пощастило».

1 мільярд – це не рекордне число переглядів, останніми роками деякі пісні перетнули межу в 7 мільярдів. Але це досягнення гарно ілюструє невмирущість рікроллу. Часопис Білборд повідомляє, що 1 квітня, в День дурня, відео набрало 2,3 млн переглядів. За останні кілька років з’явилися фанатські ремастери 4К та смайли Fortnite, а 2008 року Рік Естлі теж взяв участь у цьому розіграші під час параду Maci на День Подяки.

У в червні 2020 року Естлі сам попався на рікроллінг. Під знімком з-за лаштунків концерту у Лас-Вегасі, який співак виклав на сайті Reddit, користувач u/theMalleableDuck залишив коментар, де стверджував, що він того дня сфотографувався з Ріком. В коментарі було й гіперпосилання – буцімто на фото. Але насправді… так, звісно, на відео «Never Gonna Give You Up». Рік Естлі перейшов за цим посиланням, і оцінив жарт «оплесками».

Така популярність має й зворотний бік – за понад тридцять років і сама пісня, і рікролл – надання жертві розіграшу гіперпосилання на кліп «Never Gonna Give You Up» під виглядом будь-якого іншого –  багатьох почали дратувати. Приміром, читачі Rolling Stone поставили цю композицію на десяте місце в переліку найгірших пісень 1980-х років. Утім, навіть погана слава краща, ніж забуття – а останнє виконавцю наразі явно не загрожує. Свій вступ до клубу «мільярдерів» Рік Естлі відсвяткував тим, що випустив обмежений наклад 7-дюймових синіх вінілових платівок, з класичною і фортепіанною версіями пісні, за ціною 15 євро. Усі платівки вже розпродано.

Читайте також

Літературний редактор.

Коменти