Міністерство охорони довкілля Індії повідомило про внесення змін до Правил поводження з одноразовими відходами, які повністю забороняють марковані одноразові вироби з пластику, як-от тарілки, чашки, соломинки, таці, стакани, з 1 липня 2022 року.

Вимоги до пластикових пакетів для покупок також стали жорсткішими. Згідно з повідомленням міністерства від 12 серпня, товщина таких пакетів має збільшитися з 50 до 75 мкм – з 30 вересня 2021 року, і до 120 мкм – з 31 грудня 2022 року. Це дозволить їхнє повторне використання. А щільність нетканих пластикових пакетів з 30 вересня поточного року має становити не менше 60 г на м2.

Виготовлення, імпорт, зберігання, розповсюдження, продаж та використання наступних одноразових пластмас, включно з полістиролом і пінополістиролом, підлягають забороні з 1 липня 2022 року: вкладки для вух з пластиковими паличками, пластикові палички для повітряних кульок, прапорців, льодяників та морозива, палички для розмішування цукру в напоях, полістирол для оздоблення, тарілки, чашки, стакани, столове приладдя, як-от виделки, ножі, соломинки, таці; обгортання або упакування плівкою коробок із солодощами, запрошень і пачок цигарок, банери з пластику або ПВХ менше ніж 100 мкм

Постанова Міністерства охорони довкілля Індії

Ці вимоги не застосовуватимуть до виробів з компостованого пластику.

Також у постанові зазначається, що відходи пластикового упакування, які не входять до цього переліку, мають збиратися й оброблятися екологічним чином, відповідно до Правил поводження з пластиковими відходами від 2016 року та Розширеної відповідальності виробника, імпортера і власника бренду. Розширена відповідальність виробника – це підхід, за яким продуцент несе відповідальність за утилізацію власних виробів. Зараз він набув юридичної сили, тобто формально став обов’язком, а не бажанням виробника.

Міністерство охорони довкілля Індії створило цільову групу на загальнонаціональному рівні для ефективного впровадження цієї постанови та координації зусиль у напрямі виконання правил поводження з пластиковими відходами.

Читайте також

Літературний редактор.

Коменти