На початку серпня компанія Samsung оголосила про активацію функції блокування на всіх своїх телевізорах у Південній Африці. Система блокування допоможе виявити користувачів, що отримали телевізори незаконно – приміром, поцупили, або купили крадені з рук. TV Block – це дистанційна функція, яка визначає, чи був телевізор Samsung активований належним чином, надаючи можливість користування ним лише законному власнику. Мета TV Block – запобігти утворенню вторинних ринків з продажу нелегальних товарів, зокрема, й побутової техніки, як у Південній Африці, так і за її межами. Ця технологія вже попередньо встановлена на всіх телевізорах Samsung.

Відповідно до наших цінностей з використання технологій для розв’язання соціальних проблем, у нашому підрозділі побутової електроніки ми постійно створюватимемо і поширюватимемо стратегічні продукти – зі спеціально розробленою безпекою оборонного рівня, з інноваційними та інтуїтивно зрозумілими бізнес-інструментами, створеними для нового світу. Ця технологія матиме позитивний вплив нині, а також буде корисною як для галузі, так і для клієнтів у майбутньому

Майк Ван Лієр, директор підрозділу побутової електротехніки Samsung у Південній Африці

У липні цього року під час заворушень зловмисники пограбували дистриб’юторський центр Samsung, розташований у провінції Квазулу-Наталь (Південна Африка). За повідомленнями місцевих ЗМІ, точна кількість вкрадених телевізорів невідома, але це «велика партія». Утім, скористатися здобиччю за прямим призначенням злодії навряд чи зможуть. Щоразу, коли телевізор Samsung підключається до інтернету для налаштування, сервер компанії визначає його серійний номер і шукає його в списку зниклих пристроїв. Якщо такий номер знайдеться – доступ до телевізора автоматично блокується і всі його функції відключаються. Тепер порожній екран можна використовувати хіба як темне дзеркало.

Деяких користувачів турбує наявність цієї технології у всіх Smart TV Samsung  – вони небезпідставно припускають, що заблокувати можна й цілком законно придбаний телевізор, навіть не з ініціативи компанії, а внаслідок, приміром, хакерської атаки на Samsung. У компанії ж запевняють, що безпека користувачів і пристроїв є пріоритетом Samsung, а свою роль у забезпеченні спокою клієнтів називають вирішальною.

У разі ж помилкового блокування користувач може відновити всі функції телевізора, надавши документи, що підтверджують покупку та пред’явивши чинну телевізійну ліцензію на електронну адресу компанії.

Читайте також Китайські смарттелевізори шпигують за своїми власниками

Літературний редактор.

Коменти