Вже в жовтні IKEA випустить у продаж бездротовий зарядний пристрій Sjömärke (у перекладі зі шведської – навігаційний знак). Від інших схожих апаратів його відрізнятиме система кріплення: блок розташовуватиметься не на поверхні, а під нею.

Ідея розробників полягає в тому, щоб сховати зайві дроти та дати можливість користувачам заряджати свої смартфони та інші пристрої, просто поклавши їх на стіл. Також таке рішення підійде для людей, які не мають можливості придбати меблі зі вбудованими бездротовими системами.

Для користування Sjömärke підійде скляна, дерев’яна або пластикова поверхня товщиною від 8 до 22 мм. Пристрій кріпиться на двосторонній скотч, який йде в комплекті (або ж на гвинти, які потрібно придбати окремо). Після встановлення блок підключається до мережі за допомогою кабелю довжиною 1,8 метра. На поверхні з іншого боку кріпиться наклейка в формі “Х”, яка позначає місце, куди потрібно покласти телефон.

Як працює зарядний пристрій від Ikea

Як працює зарядний пристрій від Ikea

Максимальна потужність Sjömärke становитиме 5 Вт, що не так багато.

Крім цього, він обладнаний системою моніторингу температури та потужності, що важливо для безпечного розміщення на дерев’яних поверхнях.

Детальніше конструкцію можна переглянути на відео:

 Читайте також: Samsung створила ремінці з яблучної шкірки для Galaxy Watch 4.

Коменти