Понеділок, четверте жовтня 2021-го, став найгіршим днем в історії сучасних соцмереж. О 15:40 за часом Східного узбережжя через проблеми з маршрутизацією “лягли” геть усі сервіси Facebook. В один момент людство втратило доступ до Instagtam, Facebook і месенджера WhatsApp.

Через збій Facebook зросло навантаження на інші сервіси. З серйозними перебоями зіткнулися Gmail, TikTok і Snapchat. Telegram заявив про 70 млн нових користувачів протягом доби. Різке додавання понад 10% від всієї аудиторії викликало збої в роботі месенджера у Північній Америці.

Адміністратори PornHub теж фіксували рекордне зростання кількості заходів на сайт. На щастя, сервери витримали наплив відчайдухів, що втратили доступ до Facebook.

Того дня Facebook підвели не тільки сервери, але й колишні співробітники. Менеджерка компанії Френсіс Хоген виступила на публічних слуханнях в Сенаті США. Вона стверджує, що керівництво Facebook добре знає про те, що соцмережа викликає залежність, а алгоритми лише ділять нації.

Чому ж воно нічого не робить, запитаєте ви? Річ у надвеликих прибутках, які компанія отримує завдяки неідеальності власних продуктів. Детальніше про оприлюднені Хоген документи читайте за цим посиланням.

То як видалити Facebook?

  • Клацніть на перевернутий трикутник у верхньому правому кутку екрана
  • Оберіть “Налаштування і конфіденційність”, а після нього – “Налаштування”
  • Перейдіть на пункт меню “Ваша інформація у Facebook”
  • Внизу сторінки можна обрати: видалити або ж деактивувати акаунт

Основна різниця між деактивацією та видаленням у можливості повернення. У разі деактивації ваш обліковий запис і всі дані, пов’язані з ним, приховуються від інших користувачів.

Коли ви видаляєте акаунт, Facebook знищує всю інформацію, пов’язану з користувачем. Але перш ніж безповоротно видалити згадки про вас із власних серверів, компанія вичікує дев’яносто днів. Раптом ви повернетесь.

Також читайте

Коменти