У жовтні російські хакери під назвою Conti “зламали” британський ювелірний магазин Graff. Після “зламу” вони опублікували шістдесят дев’ять тисяч файлів із даними про клієнтів магазину. Серед них виявились Семюел Л. Джексон, Девід Бекхем, Дональд Трамп і члени королівських родин арабських монархій.

Росіяни стверджували що це лише один відсоток від всього, що їм вдалося вкрасти та вимагали від магазину сотні біткойнів за те, що вони нічого не опублікують. Вони заявляли що володіють даними про доставлення, рахунки, з яких оплачували замовлення та про адреси, куди ці замовлення доставляли. Новину опублікувало видання Vice.

Однак нещодавно хакери випустили дивну заяву, в якій йдеться про те, що вони шкодують про кібератаку і те, що вони отримали доступ до файлів, які належать дуже важливим людям.

Скріншот із сайту угрупування Conti

Скриншот із сайту Conti

…Ми виявили, що наші дані не були належним чином перевірені перед публікацією. Conti гарантує, що будь-яка інформація, що стосується королівських родин Саудівської Аравії, ОАЕ та Катару буде негайно видалена без публікацій і перевірок… Наша команда перепрошує Його Королівську Високість Мохаммеда бін Салмана і всіх членів королівських родин, чиї імена були опубліковані нами, за завдані незручності…

У витоку інформації йшлося про спадкового принца Саудівської Аравії Мохаммеда бін Салмана, який разом із шейхом Мохаммедом бін Рашидом Аль Мактумом, правителем Дубая, був клієнтом Graff у Монако. Крім нього, до списку потрапили Прем’єр-міністр Бахрейну Салман бін Хамад Аль Халіфа і колишній прем’єр-міністр Катару шейх бін Джабр Аль Тані Хамад бін Джасім.

Хакери додали, що відтепер з більшою увагою ставитимуться до інформації, яку викрадають.

Однак, пообіцявши захистити конфіденційність правителів з Близького Сходу, Conti заявили, що продовжать оприлюднювати дані Graff про громадян ЄС, США та Великобританії. Хакери публікуватимуть дані щодо фінансових декларацій “неоліберальної плутократії США-Великобританія-ЄС”, яка робить дорогі покупки, в той час, коли їхні нації “страждають від економічних криз, безробіття та COVID”.

Також читайте:

Коменти