Мозкові імпланти дозволяють паралізованим людям спілкуватися в інтернеті, DuckDuckGo виріс на 47% за рік, Alexa радить небезпечні челенджі, а Google розказує, скільки років президенту України. Про це та інше в новому випуску Технокасту.

За підтримки Developers Shore.

🔗 Посилання з відео

  • Ілон Маск вчергове продав акції Tesla на майже $1 млрд. Він проводив опитування у Twitter, чи варто йому це зробити, більшість проголсувала “за”. При цьому, про продаж акцій Маск повідомив своїх фінансистів задовго до опитування, тому воно було скоріше задля хайпу. Як заявив Маск, за 2021 рік він заплатить $11 млрд.
  • Анонімна пошукова система DuckDuckGo 2021 року перетнула позначку 100 млн запитів на день, вирісши на 47% за рік. Частка компанії на ринку пошуку складає 2,5%, Yahoo має 3,3%, Bing – 6,43%. Google – це найпопулярніша пошукова система, у США на неї припадає 87% пошукового трафіку
  • Віртуальний помічник Alexa порадив 10-річній дівчинці включити до розетки на половину зарядний пристрій і потім покласти на штекер монетку, щоб її вдарило током
  • COVID-19 продовжує негативно впливати на розвіртуалізацію в IT. Компанії T-Mobile, TikTok, Meta, Microsoft, Intel та Google братимуть участь в онлайн-режимі у CES 2022, найбільшій щорічній виставці винаходів. Організатори заявили, що замість 72 компаній, що відмовилися, вони знайшли 60 нових.
  • Паралізований чоловік зміг написати твіт силою думки. 62-літній австралієць має вживлений у мозок чіп, що дозволив йому керувати комп’ютером силою думки. Ендоваскулярний імплант було вживлено квітні 2020 року, він дозволяє чоловіку спілкуватися з сім’єю та писати листи. Ось цей твіт.
  • В США розробляють проект для повітряних турбін, які мають зупинятися, якщо камери фіксують перелітних птахів або кажанів, які наближаються до лопатей.
  • Компанія Wargaming, розробник World of Tanks, вимагає з автора читів для гри виплатити їй збитки, які вони оцінили у 8 млн євро. Андрій Кірсанов з Єкатеринбурга продав понад 1000 копій ботів для автоприцілювання і автоматичного ведення бою. Бот коштував 25 руб. на 150 матчів ($0,33), або $28 за 15 тис. боїв. Спочатку Кірсанов проходив у справі як свідок.
  • Google на запит “скільки років нашому придурку” видає офіційний сайт президента Зеленського

Коменти